Презентація на тему: "Система охолодження двигуна автомобіля"

Про матеріал
Матеріал до уроку з професії: "Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів". Презентація на тему: "Система охолодження двигуна автомобіля"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Система охолодження

Номер слайду 2

Система охолодження. Система охолодження двигуна внутрішнього згоряння - це сукупність пристроїв, що забезпечують підведення охолоджуючої середовища до нагрітих деталей двигуна і відведення від них в атмосферу зайвої теплоти, яка повинна забезпечувати найбільший ступінь охолодження і можливість підтримки в необхідних межах теплового стану двигуна при різних режимах і умовах роботи.

Номер слайду 3

Радіатор. Радіатор охолодження є основним елементом системи охолодження двигуна. Робота радіатора охолодження – це активна передача тепла в атмосферу від розігрітій охолоджуючої рідини. Цей процес важливий для ефективної роботи двигуна, тому що охолоджуюча рідина, перш ніж віддати тепло в радіаторі, це тепло забирає від розігрітих вузлів і деталей двигуна

Номер слайду 4

Термостат. Термостат – прилад для підтримки постійної температури. Підтримка температури забезпечується або за рахунок використання терморегуляторів, або здійсненням фазового переходу

Номер слайду 5

Відцентровий насос. Відцентровий насос – один з двох типів динамічних лопатевих насосів, переміщення робочого тіла в якому відбувається безперервним потоком за рахунок взаємодії цього потоку з рухомими обертовими лопатями ротора і нерухомими лопатями корпусу.

Номер слайду 6

Вентилятор. Вентилятор системи охолодження двигуна – це спеціальний пристрій, призначений для обдування радіатора і нагрітого мотора транспортного засобу. Це відбувається за рахунок підвищення швидкості потоку і маси повітря, при цьому надлишок температури виводиться в атмосферу.

Номер слайду 7

Бачок розширювальний. Бачок розширювальний – вузол рідинної системи охолодження двигунів внутрішнього згоряння; ємність спеціальної конструкції, призначена для компенсації витоків і температурного розширення циркулюючої в системі охолоджуючої рідини.

Номер слайду 8

Призначення Системи охолодження. Система охолодження призначається для підтримання оптимального режиму двигуна. Двигун працює нормально тільки при постійному тепловому режимі. Якщо головка циліндрів, циліндри, поршні та інші деталі стикаються з гарячими газами перегріваються то підвищується їх знос і вигорання мастильного матеріалу.

Номер слайду 9

Технічне обслуговування системи охолодження. Промивка системи охолодження. Заміна охолоджуючої рідини. Перевірка термостата. Перевірка щільності охолоджуючої рідини. Натяжіння приводного ременя

Номер слайду 10

Техніка Безпеки та охорона праціНа робітнику повинен бути спеціальний одяг(кепка, рукавички, комбінезон ,куртка)На робочих місцях мають бути аптечки з йодом, марлею та 10 %-м розчинами соди й нашатирного спирту. Питну воду слід зберігати у шафі в закритій місткості. У робочих приміщеннях забороняється палити, а також зберіга­ти продукти харчування. Після закінчення кожної зміни треба робити вологе прибиран­ня підлог, столів, верстаків та інструментів. У приміщеннях для ТО й ремонту автомобілів забороняється за­лишати порожню тару з паливом та мастильними матеріалами. Роз­лите паливо або оливу слід негайно прибрати, використовуючи пісок чи тирсу. Після завершення роботи всі використані ганчірки слід скласти у спеціальну тару.

pptx
Додано
23 вересня 2021
Переглядів
3740
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку