Презентація на тему Степ-аеробіка

Про матеріал
Сучасні діти багато часу свого дозвілля проводять сидячи за комп’ютером або телевізором, тому виникає нагальна потреба вдосконалення рухового режиму, шляхом застосування нетрадиційних засобів фізичного виховання, інноваційних технологій та програм. На додаток до основних форм фізичного розвитку дітей мною була обрана степ-аеробіка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Степ-аеробіка » Підготувала інструктор з фізичного виховання. Врублевська М. Г. Педагогіка здоров’я. Сучасний підхід до фізкультурно-оздоровчої роботи:

Номер слайду 2

Сьогодні здоров’я є педагогічною категорією, і зараз як ніколи необхідно спрямувати зусилля психолого-педагогічної науки на інтенсивний пошук ефективних моделей побудови здоров’язбережувального освітнього простору, створення сприятливого інклюзивного середовища для осіб з особливими освітніми потребами. Це дозволить оптимізувати фізичний і психологічний розвиток учнів і дошкільників в умовах навчально-виховного процесу, максимально забезпечити гармонійних розвиток їх особистості, реалізацію соціальних і найвищих духовних потреб, сформувати свідоме ставлення до власного здоров’я та активну життєву позицію щодо здорового способу життя, оволодіння високим рівнем валеологічної культури.

Номер слайду 3

Сучасні діти багато часу свого дозвілля проводять сидячи за комп’ютером або телевізором, тому виникає нагальна потреба вдосконалення рухового режиму, шляхом застосування нетрадиційних засобів фізичного виховання, інноваційних технологій та програм. На додаток до основних форм фізичного розвитку дітей мною була обрана степ-аеробіка. Степ – аеробіка – це комплекс ритмічних рухів під музичний супровід з використанням степ – платформи.

Номер слайду 4

Степ-платформа — це сходинка висотою не більше 8 см, шириною 25 см, довжиною 40 см. Вона має бути виготовлена з щільного поліетиленового або дерев'яного каркаса.

Номер слайду 5

Заняття степ-аеробікою проводять у супроводі бадьорої ритмічної музики, яка створює дітям гарний настрій.

Номер слайду 6

Степ-аеробіка — це тренування, в основу якого покладено різні способи спуску та підйому на спеціальну степ-платформу. При виконанні вправ на степ-платформах, всупереч існуючій думці, навантаження на ноги не більше, ніж при виконанні інших видів вправ. Під час занять на степ-платформах покращується вентиляція легенів, поступово формуються навички правильного дихання під час рухів. Ці заняття цілком підходять для дітей різних вікових груп і різного рівня підготовленості.

Номер слайду 7

Проводити заняття потрібно у добре провітреній залі, заздалегідь розклавши степ-платформи у шаховому порядку для гарного обзору. Головна умова при проведенні степ-аеробіки — правильне дозування фізичого навантаження

Номер слайду 8

Проводити степ-аеробіку з дітками можна у різних формах, наприклад : як частину фізкультурного заняття тривалістю 5 -10 хв.; як комплекс вправ ранкової гімнастики на степ - платформах; як показові виступи дітей на святах; як степ-розвагу.

Номер слайду 9

Зазвичай один комплекс степ-аеробіки як повного заняття діти можуть виконувати протягом трьох місяців. Окремі вправи в міру їх засвоєння слід видозмінювати та ускладнювати. Основні вихідні положення (підходи) у степ-аеробіці

Номер слайду 10

СТРУКТУРА ЗАНЯТТЯІ частина: розминка (від 2-3 хв.) в музичному супроводі тривалістю від 10 до 15 сек. на одну групу м'язів.ІІ частина: аеробна частина (10-15 хв.) Це комплекс вправ з поступово зростаючою інтенсивністю та обов'язковим поступовим зниженням інтенсивності (темп рухів сповільнюється). Крім того, включаються силові вправи на основі групи м'язів, незадіяні в попередній роботі.ІІІ частина: зниження навантаження. Повільне виконання вправ на гнучкість (2-3 хв).

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
16 жовтня 2023
Переглядів
722
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку