Презентація на тему: Стройові прийоми і рух без зброї та зі зброєю.

Про матеріал

Стройова підготовка є одним з найважливіших розділів навчання і виховання допризовника. Вона дисциплінує майбутнього воїна, загартовує його фізично, виробляє гарну поставу, формує спритність, моторність, витривалість, уміння правильно і швидко виконувати команди командирів. Навички, набуті на заняттях із стройової підготовки, вдосконалюються на заняттях з вогневої, фізичної підготовки й у повсякденній службі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стройова підготовка

Номер слайду 2

Стройове положення з автоматом. Виконання прийомів: "Ремінь послабити (підтягти)", "Автомат на груди", "На ремінь", "Зброю за спину", "Покласти зброю", "До зброї", "За зброю".

Номер слайду 3

Стройове положення зі зброєю: а - з автоматом із дерев'яним прикладом; б - з автоматом зі складаним прикладом; в - з карабіном (із снайперською гвинтівкою); г - з ручним гранатометом; д - з ручним (ротним) кулеметом.

Номер слайду 4

Виконання команди «Ремінь — ПОСЛАБИТИ (ПІДТЯГТИ)»

Номер слайду 5

Виконання команди «Автомат — на ГРУДИ»

Номер слайду 6

Виконання команди «Зброю --за СПИНУ»

Номер слайду 7

Прийоми з автоматом в положення "на груди " з положення "на ремінь"

Номер слайду 8

Прийоми з автоматом в положення "на ремінь" з положення "на груди"

Номер слайду 9

Положення зброї "за спину": а - автомата з дерев'яним прикладом; б - автомата зі складним прикладом; в - ручного кулемета; г - ручного гранатомета.

Номер слайду 10

Зброя кладеться на землю і береться за командою і самостійно без команди, коли військовослужбовцю треба буде виконувати дії без зброї.

Номер слайду 11

“Відділення, покласти – ЗБРОЮ”, “Відділення – ДО ЗБРОЇ”, а потім “ЗА ЗБРОЮ”. Для навчання прийомам подається команда “Покласти зброю, за розподілом: роби – РАЗ, роби – ДВА, роби – ТРИ”. На рахунок “роби – РАЗ” автомат (гранатомет) береться у праву руку, карабін і кулемет – до ноги; у кулемета, крім того, відкидають сошку. На рахунок “роби – ДВА” роблять лівою ногою крок уперед, кладуть зброю на землю ручкою затвора (затворної рами) вниз, затильником приклада біля носка правої ноги (права нога в коліні не згинається). Ручні гранатомети кладуться на землю ручкою ствола ліворуч, кулемети ставляться на сошки. На рахунок “роби – ТРИ” вирівнюються, приставляють ліву ногу до правої і приймають стройове положення.

Номер слайду 12

У презентацї використано матеріали інтернет –ресурсу. Презентацію підготував вчитель предмету “Захист Вітчизни “ Сокальської ЗШ І-ІІІст.№2 Мигасюк В.І.

ppt
Додано
5 липня 2018
Переглядів
4462
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку