Презентація на тему «Україна – територія Гідності та Свободи!»

Про матеріал
Матеріал на тему «Україна – територія Гідності та Свободи!» можна використовувати для проведення виховного заходу у старшій школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна – територія Гідності та Свободи!

Номер слайду 2

Мета: вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до здобувачів освіти об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Номер слайду 3

Наша країна розташована в центрі Європи. Через усю Україну з півночі на південь протікає могутній Дніпро – одна з найбільших річок Європи. З півдня Україну омивають моря – Чорне й Азовське. На берегах Дніпра розкинувся красень-Київ – столиця нашої держави.

Номер слайду 4

На заході здіймаються у небо вершини Карпат, а на півдні розкинулися Кримські гори.

Номер слайду 5

Густі ліси на півночі – це Полісся. А далі на південь природні пейзажі поступово змінюються, переходячи у вільні степи. Ось така дивовижна природа нашої України!

Номер слайду 6

Здобудеш волю – заслужиш небо!Рабів до раю не пускають!Іван Сірко.

Номер слайду 7

Гідністьособливе моральне ставлення людини до себе, що виявляється в усвідомленні своєї самоцінності й моральної рівності з іншими людьми; ставлення до людини інших людей, в якому визнається її безумовна цінність.

Номер слайду 8

Такими нас зробила не одна, а дві революції –Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція Гідності.

Номер слайду 9

Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Номер слайду 10

Після Майдану і до цих пір на території нашої держави немає спокою, розпочалася і продовжується війна. 23роки Україна не знала війни. Наш народ пишався тим, що у буремні 90 – ті, Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. Адже, Україна – це територія гідності і свободи. Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався та дістається нам дорогою ціною – ціною людських втрат. Прошу вшанувати хвилиною мовчання всіх, хто загинув, захищаючи мир, незалежність і свободу України.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Урок підготувала та провела викладачка суспільних дисциплін ДЗП(ПТ)О «ПРИДНІПРОВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ М. ДНІПРО», Н. О. Галкіна. В підготовці до заходу були використані матеріали: Материнська молитва – Героям Майдану: Поезії// автори передмови – Т. Череп-Пероганич, Ю. Пероганич: - Київ: Видавництво «Наш формат», 2014. Відео «Майдан 2013 – 2014». Відео з документального циклу «Пишемо історію» – Революція Гідності. Пісня гурту DELAMER – «Десь там під зорями»

Номер слайду 16

Дякую за увагу. Все буде Україна!

pptx
Додано
24 січня
Переглядів
159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку