Презентація на тему "Використання хімічних явищ у художній творчості й народних ремеслах"

Про матеріал
Хімія – дуже цікава і корисна наука, знання з якої люди почали накопичувати з давніх-давен. Так, більшість українських традиційних занять (ремесл) так чи інакше пов’язані з хімією, а саме – базуються на основі хімічних явищ. Далі наведемо декілька яскравих прикладів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання хімічних явищ у художній творчості й народних ремеслах

Номер слайду 2

У художній творчості й народних ремеслах використовується не мало хічних реакцій, про які ми навіть не замислюємся. Далі я хочу навести приклади.

Номер слайду 3

Одне з перших що приходить на думкупри згадування народних ремесел, це гончарство. Щоб замішати глину треба правильно змішати суху глину з водою, потім треба правильноїї запекти в пічці.

Номер слайду 4

Ще одне з народних ремесл — гутництво. Гутництво — обробка стекла. Тут хімія проявляється як поєднання піску, вапна при нагріванні.

Номер слайду 5

Один з варіантів гутництва

Номер слайду 6

Перший спалах для фото. Для першого спалахувикористовували суміш магнію та пороху.

Номер слайду 7

«Уже в 1859 році вчені запропонували використовувати світло палаючого магнію. Його змішували з різними компонентами, намагаючись домогтися ідеалу. Один з таких варіантів являла собою суміш магнію і пороху. Її як спалах випробували на пейзажній зйомці в Єгипті. Результати були не зовсім ті, які очікували вчені і фотографи, але зате стало зрозуміло, що саме в цьому напрямку потрібно рухатися.» — стаття «Artmix photo studio».

Номер слайду 8

Для очищення використовують різні речовини залежно яка фарба застосована на картині. Це може бути уксус абобуферний розчин. Буферний розчин —водний розчин, що містить сполуки, які протистоять значній зміні p. H при додаванні невеликої кількості кислоти або основи.p. H— ступінь кислотності або лужності цього розчину. Очищення та реставрація старих картин.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
9899
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку