Презентація на тему:"ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ СУЧАСНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ"

Про матеріал
—Перед сучасним педагогом постає завдання забезпечити навчально-виховний процес якісними електронним засобами навчання, призначених не лише для комп'ютерів, а й для інших сучасних пристроїв, які можна було б використовувати під час уроків, так і будучи поза межами навчального закладу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ СУЧАСНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ Каштан Н.Б. ДПТНЗ "Рівненський центр ПТО сервісу та дизайну"

Номер слайду 2

Сучасна інформатизована молодь

Номер слайду 3

Сучасний педагог Перед сучасним педагогом постає завдання забезпечити навчально-виховний процес якісними електронним засобами навчання, призначених не лише для комп’ютерів, а й для інших сучасних пристроїв, які можна було б використовувати під час уроків, так і будучи поза межами навчального закладу.

Номер слайду 4

Потрібно створити таке навчальне середовище, яке було б насичене різноманітними електронними ресурсами. Воно повинно значно підвищувати інтерес учнів до навчання в цілому, створює умови для розвитку дитини, а також активізувати пізнавальну діяльність учнів. Реалізація всього вище переліченого можлива за умови використання сучасних хмарних технологій.

Номер слайду 5

Необхідні компоненти для роботи в «хмарах» Інтернет комп’ютер (планшет, мобільний телефон, нетбук) браузер компанія, яка надає послуги хмарних технологій навички роботи з Інтернет та веб - додатками.

Номер слайду 6

4 Можливості хмарних технологій

Номер слайду 7

Google Apps G-mail Google -Календар Google Диск Google Документи Google Таблиці Google Презентація Google Рисунки Google Форми Google Карти Важливий внесок у розвиток хмарних технологій для освіти робить компанія Google. Сервіси Google безкоштовні та активно використовуються в навчальному процесі. Слід відмітити такі функціональні можливості основних продуктів компанії Google:

Номер слайду 8

Важливий внесок у розвиток хмарних технологій для освіти робить компанія Google. Сервіси Google безкоштовні та активно використовуються в навчальному процесі. Слід відмітити такі функціональні можливості основних продуктів компанії Google: електронна пошта з пошуковою системою та захистом від спаму – Google mail (Gmail); створення 3D-моделей – SketchUp; ведення щоденників навчальних проектів – Blogger; створення фотоальбомів, редагування фотографії, сумісна робота з іншими програмами редагування графічних файлів – Picasa. Щоденник навчання, створений за допомогою сервісу Blogger Вікно хмарного сервісу Google mail (Gmail)

Номер слайду 9

Важливий внесок у розвиток хмарних технологій для освіти робить компанія Google. Сервіси Google безкоштовні та активно використовуються в навчальному процесі. Слід відмітити такі функціональні можливості основних продуктів компанії Google: створення веб-сайтів – Google Sites; ведення календаря, робочого графіку, складання навчальних планів, тощо – Google Calendar; створення документів різних форматів – Google Docs; сумісне редагування документів різних форматів – Google Cloud Connect; Веб-сторінка, створена за допомогою сервісу Google Sites Презентація, створена за допомогою Google Docs Важливий внесок у розвиток хмарних технологій для освіти робить компанія Google. Сервіси Google безкоштовні та активно використовуються в навчальному процесі. Слід відмітити такі функціональні можливості основних продуктів компанії Google:

Номер слайду 10

«ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ» ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ПРОЦЕСІ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ Google Docs Створивши документ у Google або папку документів, можна відкрити до них сумісний доступ (Share) для учнів та колег. Це можна зробити із Списку документів або безпосередньо з документа. Загальне число читачів і співавторів, яким сумісний доступ до документа відкритий явним чином, не може перевищувати 200 чоловік.

Номер слайду 11

«ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ» ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ПРОЦЕСІ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ Google Docs Приклад використання Google-презентації при вивченні теми «Система виміру в поліграфії. Комп’ютерні шрифти» з предмету «Основи технічного редагування» з професії для професії “Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення.

Номер слайду 12

«ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ» ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ПРОЦЕСІ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ Google Docs Самостійна робота з теми «Електронні таблиці» для учнів, що отримують професію «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» Практичне завдання з теми «Електронні таблиці» для учнів, що отримують професію «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»

Номер слайду 13

«ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ» ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ПРОЦЕСІ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ Youtube (http://youtube.com) – соціальний сервіс, призначений для зберігання, перегляду і обговорення цифрових відеозаписів. В Youtube колекції можна виявити безліч історичних кадрів і навчальних відеозаписів. Особлива цінність таких наочних засобів навчання полягає в тому, що вони дозволяють візуалізувати цілий ряд абстрактних понять і процесів, виробничих технологій і операцій.

Номер слайду 14

«ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ» ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ПРОЦЕСІ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ Використання відеоуроку на уроці на тему: «Ретуш зображень за допомогою фільтрів у растровому графічному редакторі PhotoShop» Використання відеоуроку на уроці на тему: «Робота з текстом. Створення візиток» «ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ» ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ПРОЦЕСІ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ «ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ» ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ПРОЦЕСІ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

Номер слайду 15

«ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ» ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ПРОЦЕСІ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ Оцінювання знань з предмету “Основи комп'ютерної графіки та Web дизайн” з теми “Растрова графіка” Оцінювання знань з предмету “Засоби комп'ютерних інформаційних систем” теми “Редактор Power Point” Використання Google Form для перевірки знань учнів

Номер слайду 16

Можливості, які дають хмарні технології викладачу: викладач має доступ до своїх матеріалів і документів будь-де і будь-коли; з’являється можливість використання відео і аудіо файлів прямо з Інтернету, без додаткового завантаження на комп’ютер; організація спілкування з предметними кафедрами вищих навчальних закладів (проведення он-лайн уроків, тренінгів, круглих столів); можливість формувати траєкторії розвитку кожного учня з конкретного предмету; принципово нові можливості для організації досліджень, проектної діяльності та адаптації навчального матеріалу до реального життя; принципово нові можливості передачі знань: он-лайн уроки, вебінари, інтегровані практичні заняття, кооперативні лабораторні роботи, он-лайн комунікація з учнями інших шкіл міста або інших країн.

Номер слайду 17

ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ Застосування хмарних технологій навчання у ПТНЗ дозволить: розширити спектр освітніх послуг високої якості, що надаються ПТНЗ; підвищити результативність навчання; підвищити привабливість матеріалу, що вивчається; розширити можливості професійного зростання і підвищення кваліфікації педагогів ПТНЗ; надати педагогам ПТНЗ більший простір для вивчення досвіду навчання; зменшити навчальне навантаження на учнів;

Номер слайду 18

ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ Застосування хмарних технологій навчання у ПТНЗ дозволить: забезпечити ефективне і своєчасне оновлення, і розповсюдження навчальних ресурсів, а також збільшення їх доступності; забезпечити безперервність навчання учнів за рахунок зняття просторових обмежень у часі; забезпечити персональний графік роботи учнів і перелік навчальних курсів з урахуванням їхніх інтересів у межах освітнього стандарту; проводити проміжну і підсумкову атестацію в формі тестування; підвищити ефективність зворотного зв’язку для педагогів ПТНЗ і учнів.

Номер слайду 19

Дякую за увагу Бажаю вам творчих успіхів і терпіння

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ляшко Олена Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
18 липня 2018
Переглядів
3764
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку