Презентація на тему: "Юридична допомога адвоката у кримінальному процесі"

Про матеріал
У презентації представлено матеріали, щодо ролі адвокати у кримінальному провадженні. Наведені види допомоги захисника у кримінальному процесі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: « Юридична допомога адвоката у кримінальному процесі»Підготувала викладач: Писарчук В. М.

Номер слайду 2

Будь-яка сучасна людина може стати учасником кримінального процесу і виступати в ролі як свідка чи потерпілого, так і обвинуваченого чи підозрюваного. Головне завдання на етапі обвинувачення – проаналізувати ситуацію, яка склалася і розробити ефективний алгоритм захисту. Людині, у якої відсутня юридична освіта, зробити це дуже складно. Для захисту Ваших інтересів знадобиться адвокат у кримінальному провадженні.

Номер слайду 3

Роль адвоката у кримінальному провадженніГоловне завдання будь-якого кримінального провадження – покарання злочинців, а також запобігання виникненню нових правопорушень. До того моменту, поки не буде винесено обвинувальний судовий вирок, обвинувачені, підозрювані та інші учасники кримінальної справи підпадають під принцип презумпції невинності. В процесі виконання своїх службових функцій прокуратура, слідство, судові органи мають діяти виключно в рамках закону, контроль над їх поведінкою – одне з найважливіших завдань адвокатури.

Номер слайду 4

Захисник у кримінальному процесі надає ряд послуг, а саме: Складання документів. Адвокат займається написанням і подачею запитів, заяв, заперечень, позовів за місцем призначення. Консультування. Захисник у кримінальному процесі надає послуги консультування – роз’яснень, надання порад з юридичних питань. Представництво. Адвокати можуть вчиняти певні процесуальні дії від імені цивільного відповідача, в інтересах цивільного позивача, потерпілого та ін. Супровід засуджених. Юридична допомога надається і під час відбування покарань засудженими. Захист. Це комплекс заходів, які спрямовані на охорону свобод і прав обвинувачених, підозрюваних, підсудних (в тому числі осіб, які підпадають під екстрадицію). Послуги для свідків. Адвокати надають інформаційні послуги для свідків та здійснюють захист викривачів (наприклад, у справах, які пов’язані з корупційними правопорушеннями).

Номер слайду 5

Види допомоги захисника у кримінальному процесіАдвокати  з кримінальних проваджень юридичної компанії надають такі види допомоги у кримінальному процесі: Адвокат для підозрюваного. Підозрюваний – це особа, яку затримали  за підозрою у вчинені того чи іншого злочину. Адвокат захищає підозрюваного від незаконних дій з боку органів слідства. Дуже важливою являється роль адвоката на етапі досудового розслідування. Адвокат для затриманого. Затриманий  – це особа, яка повинна залишатися у визначеному місці відповідно до попередньо винесеного судового рішення. Адвокат забезпечує дотримання прав затриманого, слідкує за легітимністю затримання та інших дій проти особи.

Номер слайду 6

Адвокат для потерпілого. Потерпілий – це особа, яка в результаті здійснення кримінального правопорушення отримала моральну, фізичну або майнову шкоду. Адвокат допоможе правильно скласти заяву про злочин, допоможе зібрати всі потрібні докази. Адвокат для свідка. Свідок – це особа, яка має інформацію про обставини конкретного кримінального провадження. Адвокат надає свідку інформацію щодо його правового статусу, буде безпосередньо присутнім на допиті, щоб унеможливити тиск на свідка з боку слідчого та інших сторін. Таким чином, захисник у кримінальному процесі – адвокат, який повинен мати багаторічний практичний досвід у цій сфері. Цим критеріям відповідають адвокати «PRIKHODKO & PARTNERS». Ми зможемо вибудувати правильну модель захисту та надати необхідну юридичну допомогу. Наші захисники у кримінальному процесі відповідають всім вимогам.

Номер слайду 7

Адвокати у кримінальному провадженні: Виконують усі функції кримінального адвоката. Надають клієнтам юридичні консультації. Готові провести власне досудове розслідування (у разі необхідності). Виступають в якості прямого представника на судовому засіданні. Супроводжують клієнта до  логічного завершення кримінальної справи.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 11 клас (Наровлянський О.Д.)
Додано
8 березня
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку