Презентація на тему "Збережемо природу України"

Про матеріал
Презентація на тему "Збережемо природу України "Мета. Поглибити знання дітей про багатогранність і цінність природи. Розвивати бережливе ставлення до природи. Виховувати любов до рідного краю, бажання захищати і примножувати багатство природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збережемо природу України

Номер слайду 2

Червона книга України. Заснована у 1976 році. Уперше опублікована в 1980 році. Містить відомості про види тварин і рослин, що зникають.

Номер слайду 3

Вони потребують захисту. Тваринний світ. Рослинний світ.

Номер слайду 4

Представники Червоної книги. Тваринний світ.

Номер слайду 5

Рослинний світ.

Номер слайду 6

Птахи. Сипуха - Зникаючий. Осілий птах. Зареєстрований на гніздуванні в західних і центральних областях України, а також на півночіОдещини. У негніздовий період може з'являтися в інших районах України. Орієнтовно гніздиться до 30 пар.

Номер слайду 7

Квіти. Шафран Гейфеля (Крокус, Crocus) — рід трав’янистих багаторічних рослин родини Півникових (Iridaceae). В літературі іноді трапляється калька з латинки крокус. Бульбоцибулина має розмір до 3 см в діаметрі, округла або сплюснута, вкрита лусками, дає пучок кореневих мочок, будова і забарвлення яких варіюються у різних видів. Стебло не розвивається. Листя прикореневі, лінійні, охоплені знизу піхвовими лусками, з’являються під час чи після цвітіння. Квітки поодинокі, іноді 2-3 з однієї бульбоцибулини, оточені плівчастими лусками. Оцвітина крупна, довго лійчаста, відгин віночока складається з 6 пелюсток, що переходять у довгу циліндричну трубочку. Тичинки прикріплені до зіва оцвітини, коротші його; нитки короткі; пиляки прямостоячі, лінійні, зазвичай довші тичинкову нитку. Стовпчик ниткоподібний з трьома маточками. Плід — тригніздна коробочка, насіння дрібне, ребристі. Період цвітіння — весна або осінь (залежно від видової приналежності рослини).

Номер слайду 8

Пам’ятай! Вони потребують нашого захисту!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лаврова Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 грудня 2022
Переглядів
4245
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку