Презентація на тему "Зимові свята у моєму домі"

Про матеріал
Презентація "Зимові свята у моєму домі" з ЯДС для учнів 2 класу . Мета даної презентації, учити шанувати традиції, звичаї та обряди наших предків; пробуджувати інтерес до культурної спадщини рідного краю;прищеплювати бажання берегти і примножувати національні традиції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель початкових класів Винарівського ЗЗСО-ЗДО Тупчій К.Г. План 1.День святого Миколая 2.Новий рік 3.Святвечір 4.Різдво 5.Свято Василя 6.Водохреще

Номер слайду 2

19 грудня – одна із найочікуваніших дат у році, день, перед яким усі дітлахи намагаються бути якомога чемнішими – свято Миколая.  Існує також загадкове повір'я: якщо в переддень чарівного свята загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов'язково виконає. Діти, які вже вміють писати, в листах просять покровителя виконати свої мрії.

Номер слайду 3

Новий рік – це свято, яке відзначають буквально всі люди Землі. На всій планеті, у кожній країні, у кожній родині діти й дорослі готуються до цього свята, чекаючи нових радісних подій, барвистих подарунків, дивних чудес і виконання заповітних бажань.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Святвечір Святве́чір — Багатий Вечір — Багата Кутя — Вілія — одне з найурочистіших християнських свят. Його відзначають напередодні Різдва, 6 січня

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Різдво Різдво́ Христо́ве — велике християнське свято, день Народження Ісуса Христа, Спасителя світу і Відкуп людей з полону гріха.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Старий Новий рік Вечір напередодні Старого Нового року називається Маланчиним вечором і є традиційно одним з улюблених свят українців. Найважливішою традицією Старого Нового року є посівання []. Посівати починають ще з самого ранку до сходу сонця, переважно хлопчики або чоловіки. Є прикмета, що першим в дім цього дня повинен зайти чоловік. Якщо прийде жінка, то це погана прикмета.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Водохреща Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву , Водохреща.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Масляна Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. За церковною традицією тиждень називається сирним або м'ясопусним — через набір страв, які прийнято готувати протягом цього періоду

Номер слайду 14

Стрітення Стрі́тення (Стрітення Господнє, Стрітення Господа Нашого Ісуса Христа, лат. Praesentatio Jesu in Templo) — 2 лютого за григоріанським календарем та 15 лютого за юліанським — одне з найбільших християнських свят, яке відзначається на 40-й день після Різдва.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Петрова Валентина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сидоренко Тамара Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
5 грудня 2021
Переглядів
7167
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку