Презентація «Національні інтереси України та загрози національній безпеці»

Про матеріал
Презентація «Національні інтереси України та загрози національній безпеці» використовується при створенні уроку вивчення предмету «Захист України» у 10 класі за темою:"Національні інтереси України та загрози національній безпеці. Воєнна доктрина України" відповідно до навчальної програми для закладів загальної середньої освіти «Захист України» 10-11 класи (Рівень стандарту), що затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 03 серпня 2022 року №698.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

національні інтереси України тазагрози національнійбезпеці

Номер слайду 2

Поняття та основні характеристики національної безпеки. Національна безпека – захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави, за якої забезпечуються сталий розвиток суспільства, своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізація реальних та потенційних загроз національним інтересам.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Безпека суспільства

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Національна безпека забезпечується шляхом проведення виваженої державної політики відповідно до прийнятих в установленому порядку доктрин, концепцій, стратегій і програм у політичній, економічній, соціальній, воєнній, екологічній, науково-технологічній, інформаційній сферах. Конкретні засоби і способи забезпечення національної безпеки обирають відповідно до характеру і масштабів загроз національним інтересам.

Номер слайду 8

Суб’єкти забезпечення національної безпеки

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Основні параметри національної безпеки. Національні інтереси — життєво важливі матеріальні, інтелектуальні і духовні цінності народу країни як носія суверенітету і єдиного джерела влади в країні, визначальні потреби суспільства і держави, реалізація яких гарантує державний суверенітет країни та її прогресивний розвиток;

Номер слайду 13

Основні параметри національної безпеки. Загрози національній безпеці — наявні та потенційно можливі явища і чинники, що створюють небезпеку життєво важливим національним інтересам країни;Правоохоронні органи — органи державної влади, на які Конституцією і законами країни покладено здійснення правоохоронних функцій.

Номер слайду 14

Основні параметри національної безпеки. Воєнна організація держави — сукупність органів державної влади, військових формувань, утворених відповідно до законів країни, діяльність яких перебуває під демократичним цивільним контролем із боку суспільства і безпосередньо спрямована на захист національних інтересів країни від зовнішніх та внутрішніх загроз

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Національні цінності та інтереси. Національні цінності доцільно визначити як основоположні матеріальні, інтелектуальні й духовні надбання народу країни, визначальні умови існування та розвитку людини, суспільства і держави. Тому формування активної життєвої позиції особистості, спрямованої на захист і розвиток національних цінностей, має бути стратегічним пріоритетом в діяльності органів державної влади й враховуватися під час розробки та впровадження державної політики з питань національної безпеки..

Номер слайду 17

Національний інтерес – як інтегральний вираз інтересів усіх членів суспільства, що реалізується через політичну систему 

Номер слайду 18

Список використаних джерел https://umity.in.ua/topic/?id=1091 https://bintel.org.ua/nukma/nacionalna_bezpeka/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Великоіваненко Сергій Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Захист України, Презентації
Додано
14 вересня 2023
Переглядів
3824
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку