Презентація "Народні й хореографічні візерунки"

Про матеріал
В презентації відображений основний матеріал уроку про мистецтво танцю, а саме сучасну хореографію. Презентація створена для дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО 5 клас. ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ “НАРОДНІ Й ХОРЕОГРАФІЧНІ ВІЗЕРУНКИ”

Номер слайду 2

А чи любите ви танцювати і рухатися під музику? Завдяки танцю ми виражаємо свої емоції, підтримуємо фізичний стан і просто отримуємо задоволення. А ще – наслідуємо, зображуємо, малюємо рухами різні образи.

Номер слайду 3

Багато сучасних і популярних сьогодні танців сягають корінням саме народного мистецтва. Такими є більшість бальних танців – вальс, самба, пасодобль, ча-ча-ча, або степ. Перегляньте відео Riverdanse (ірландський степ)https://drive.google.com/file/d/1yh. BCVJEqj. D83sl. P6 MOgi. Dggu7 LWLH9 Cf/view та Болеро (іспанський танець)https://drive.google.com/file/d/1 NU0xcfbg. WRQyg. Kz. HAn0j. WS-Gceq. Q8 Obx/view. Родовід цих танців іде від ірландського та іспанського мистецтва. Які емоції втілено у цих танцях?

Номер слайду 4

Образи танцівників і танцівниць можна створити не тільки музикою і хореографією, а й засобами графіки, живопису і скульптури.

Номер слайду 5

Танець — це твій пульс, биття твого серця, твоє дихання. Це ритм твого життя. Це вислів у часі й русі, у щасті, радості, смутку і заздрості. Жак Д’Амбуаз, американський танцівник

Номер слайду 6

Сучасна хореографія “говорить” мовою класичного танцю (балету), сучасного танцю, хіп-хопу, брейк-дансу, народного танцю.

Номер слайду 7

Хореографія потрібна для постановки виступів у деяких видах спорту, наприклад, художній гімнастиці, фігурному катанні чи синхронному плаванні, створенні флешмобів.

Номер слайду 8

ФЛЕШМОБ – це спланована акція, часто мистецького спрямування, розрахована на масове виконання. Перегляньте відео флешмобу на пісню Н. Валевської “Мир над Україною”. Виконуйте разом з учасниками танцювальні рухи.https://drive.google.com/file/d/15 EKih. Yqkd. Yx5 Md. LZFi. VNZcpv. DI_prb0 K/view

Номер слайду 9

Якщо є можливість, організуйте флешмоб з однокласниками по відеозв’язку. На дозвіллі більше рухайтеся, підтримуйте своє здоров’я. УСПІХІВ! ЗДОРОВ’Я! МИРУ І ДОБРА!

pptx
Додано
15 травня 2022
Переглядів
1373
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку