Презентація " Наскрізні лінії та їх реалізація на уроках англійської мови"

Про матеріал
Презентація про застосування наскрізних змістових ліній на уроках англійської мови, як соціально-значимих над предметних тем, що сприяють формуванню в учнів уявлення про суспільство в цілому, розвивають здатність застосовувати отримані знання у різних ситуаціях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наскрізні змістові лінії та їх реалізація на уроках англійської мови. Наскрізні змістові лінії та їх реалізація на уроках англійської мови. Голуб Олена Вікторівна учитель англійської мови Миргродський ліцей « Лінгвіст»

Номер слайду 2

У справжнього вчителя – найважче і найрадісніше життя, трепетно хвилююча і водночас складна творчість, надзвичайно тонкі інструменти, які вічно вдосконалюються і якими він впливає на душу людську. В. О. Сухомлинський. Передусім навчай себе сам, тоді ти навчишся чомусь від інших. Й. Гете

Номер слайду 3

У сучасному світі змін, глобалізації та високих технологій досить складно отримати дійсно якісну освіту, яка складатиметься не лише з теоретичного підґрунтя, але й буде необхідною учням з практичної точки зору. Саме тому, Міністерство освіти і науки України оновило навчальні програми з іноземних мов для 5-9 класів з урахуванням потреб учнів не лише в комунікативному плані, а й з метою дати знання, які є дійсно необхідними у реальному житті за межами класної кімнати та сприятимуть реалізації особистісного потенціалу кожного учня.

Номер слайду 4

Компетентнісний підхід для реалізації навчальної мети Головний наголос в оновлених навчальних програмах з іноземних мов було зроблено на чотири наскрізні змістові лінії. Наскрізні змістові лінії – це соціально-значимі надпредметні теми, що сприяють формуванню в учнів уявлення про суспільство в цілому , розвивають здатність застосовувати отримані знання у різних ситуаціях. Мета наскрізних ліній – зосередити увагу і зусилля вчителів на досягненні життєво важливої для учня і суспільства мети. Вчитель має інтегрувати ці наскрізні лінії на своїх уроках.

Номер слайду 5

Наскрізні лініїЕкологічна безпека та сталий розвиток. Громадянськавідповідальність. Здоров’я і безпека. Підприємливість і фінансова грамотність

Номер слайду 6

Екологічна безпека та сталий розвиток. Реалізуючи наскрізну змістову лінію «Екологічна безпека та сталий розвиток» ми маємо на увазі розвиток, який дозволяє існуючому поколінню задовольнити свої потреби без шкоди для майбутніх поколінь. Працюючи над темами «Природа», «Транспорт», «Рідне місто», «Подорож», «Охорона здоров’я» треба формувати в учнів поняття того, що людина – частина природи, і її існування безпосередньо залежить від природного середовища.

Номер слайду 7

Громадянська відповідальність. Щодо наскрізної змістової лінії «Громадянська відповідальність», її реалізацію спрямовано на формування відповідального громадянина нашого суспільства. Ця наскрізна лінія освоюється через колективну діяльність – дослідницькі роботи, роботи в групах, проекти тощо, яка розвиває в учнів готовність до співпраці, толерантність щодо різноманітних способів діяльності і думок. Громадянська відповідальність реалізується у темах « Я, моя родина, мої друзі», « Шкільне життя», « Свята і традиції», «Робота і професія».

Номер слайду 8

Здоров’я та безпека. Для реалізації змістової лінії «Здоров’я та безпека» можуть бути використані теми «Харчування», «Спорт», «Стиль життя», «Засоби масової інформації», «Відпочинок та дозвілля», «Охорона здоров’я», бо саме ця тематика спрямована на збереження здоров’я підростаючого покоління. Крім цього, сама структура кожного уроку потребує реалізації цієї лінії: активні методи роботи (інсценування, рольові ігри, фізкультхвилинки та хвилини релаксації, зміна діяльності).

Номер слайду 9

Підприємливість та фінансова грамотність. Реалізація наскрізної змістової лінії «Підприємливість та фінансова грамотність» забезпечить здатність учнів планувати та розробляти різні завдання, представляти себе та свої досягнення, приймати рішення, робити розрахунки. Наприклад, у темі «Одяг» учні можуть обговорювати вартість предметів одягу, вчитися розподіляти власні кошти. Під час вивчення тем «Покупки», «Охорона здоров’я», «Я, моя родина, мої друзі», « Робота і професія» варто ознайомлювати учнів з лексикою, що стосується покупки та споживання товарів, міжнародні стандарти розмірів, види продажу, оплати товарів та інші спеціальні терміни, які можуть знадобитися людині в сучасному світі. 

Номер слайду 10

На своїх уроках я користуюся підручниками серії New Destinations, які рекомендовані Міністерством Освіти і Науки України. У ньому пропонуються теми, які відповідають програмі та розширюють горизонти учнів. Здавалося б стандартні теми, а всередині цілий світ нового: наприклад, тема «Подорож» висвітлює подорожування космосом, а це додаткова можливість активувати знання учнів щодо подальшого розвитку технологій – саме це робить концепцію Нової Української Школи актуальною: ми вже дивимось у майбутнє.

Номер слайду 11

Наша задача як вчителів полягає у всебічному розвитку учнівських здібностей – ми повинні планувати заняття з урахуванням інтегрованих змістових ліній. 

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Радєва Ірина Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Голуб Елена
До підручника
Англійська мова (для спеціалізова-них шкіл з поглибленим вивченням англійської мови) 5 клас (Калініна Л.В., Самойлюкевич І.В.)
Додано
2 листопада 2022
Переглядів
1705
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку