Презентація "Навчаємо англійської із задоволенням"

Про матеріал
Формуування соціокультурної компетенції учнів через організацію міжнародних зв 'язків,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Teach English with pleasure. Навчаємо англійської мови із задоволенням. Презентація педагогічного досвіду вчителя англійської мови. КЗ”Гайворонський ліцей №2”Галини Володимирівни Морондель.“Правильно навчає той- хто навчає цікаво” А. Енштейн.

Номер слайду 2

Візитівка вчителя. Освіта: вища;Кваліфікація за дипломом: вчитель англійської та німецької мов;Посада: вчитель англійської мови;Категорія: вища;Педагогічний стаж: 34 роки.

Номер слайду 3

Педагогічне кредо“Найважливіше в педагогічній діяльності- це гармонія у стосунках з учнями , їх батьками та колегами, постійний творчий пошук і самовдосконалення.”

Номер слайду 4

Заповіді вчителя

Номер слайду 5

Науково-педагогічна проблема над якою працює вчитель. Формування соціокультурної компетенції учнів через організацію міжнародних зв’язків ,англомовних розмовних клубів з іноземними волонтерами.

Номер слайду 6

Формула успіху вчителя. Любов до дітей , помножена на невтомну працю та постійне самовдосконалення;Любов до професії;Висока науково- теоретична , методична та психолого-педагогічна підготовка вчителя;Постійна самоосвіта;Прагнення до самовдосконалення.“Учитель готується до найкращого урокувсе життя . Щоб дати учням іскорки знань вчителеві треба ввібрати ціле море світла”В. О. Сухомлинський

Номер слайду 7

Основні принципи роботи вчителя. Підвищувати свій професійний рівень;Не зупинятися на досягнутому;Впроваджувати інноваційні методики викладання;Створювати комфортні умови навчання ;Розвивати критичне мислення учнів;Стимулювати учнів до спілкування англійською мовою;Сприяти розвитку загальної ерудиції учнів.

Номер слайду 8

Мета досвіду. Формувати ключові компетенції особистості;Розвивати критичне мислення;Забезпечувати активну взаємодію всіх учнів для розвитку комунікативних навичок;Формувати мотивацію до навчання і здобуття знань самостійно;Забезпечувати необхідні умови для розвитку творчої особистості;Формувати оптимальну модель навчання і виховання учнів , спрямовану на творчу реалізацію особистості;Сприяти розв’язанню пізнавальних і практичних завдань , які використовуються у повсякденному житті .

Номер слайду 9

Актуальність досвідуІнтеграція України у світову спільноту потребує досконалого володіння іноземними мовами. Тому основною метою навчання англійської мови у загальноосвітніх навчальних закладах є розвиток можливостей учнів використовувати іноземну мову , як інструмент у діалозі культур цилівізацій сучасного світу.

Номер слайду 10

Соціокультурна компетенція. Впевненість у собі; Вміння орієнтуватися у соціальних взаєминах;Мовленнєвий етикет;Правила ввічливості.

Номер слайду 11

Соціокультурна компетенція. Соціокультурна компетенція – це знання культурних особливостей носія мови , його традицій, норм поведінки і етикету , уміння розуміти і адекватно використовувати їх у процесі спілкування ,залишаючись при цьому носієм рідної культури. Це основний орієнтир для формування комунікативної лінгвістичної компетенції. Формування соціокультурної компетенції в своїй основі має на меті інтеграцію особистості в систему світової та національної культури. Соціокультурна компетенція входить до ряду ключових компетенцій , якими повинна оволодіти молода людина для успішної адаптації у сучасному світі і яка є ефективним засобом формування навичок 21 століття .

Номер слайду 12

Цілі соціокультурного навчання. Практичне опанування іноземною мовою; Оволодіння усіма мовними засобами для здійснення іншомовного міжособистісного спілкування ;Збагачення духовного світу особистості; Отримання та розширення знань про культуру країни , мову якої вивчається ;Виховання особистості високого морального гатунку засобами іноземної мови ;Формування позитивних рис характеру.

Номер слайду 13

Формування соціокультурної компетенції буде успішним при систематичному виконанні вправ , які передбачають розвиток умінь. Проводити паралелі між двома культурами;Вибирати соціокультурні явища ;Оцінювати соціокультурні події та відмінності; Висловлювати власну думку ;Формувати асоціативне уміння та естетичні почуття; Висловлювати своє відношення до історичних подій іншомовної культури ;Формувати позитивне відношення до культури , мови що вивчається;Інтерпретувати соціокультурну інформацію для формування умінь критичного мислення ;Коментувати іншомовний матеріал соціокультурного змісту.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Методи та технології , які використовую у своїй роботіДискусія. АсоціаціїМозковий штурм. Уроки-подорожіУроки-ескурсіїМікрофон. Робота в парах, трійках , групахІнтерв’ю. Проектна діяльність. Презентації

Номер слайду 16

Номер слайду 17

На уроках розвиваю

Номер слайду 18

Методична робота вчителя Участь у роботі шкільного методоб’єднання вчителів англійської мови ;Участь у роботі творчої групи вчителів англійської мови громади;Участь у педагогічних конференціях , професійних вебінарах;Участь у Всеукраїнському майстер-класі від Go Global на тему “Організація англомовних розмовних клубів з іноземними волонтерами “ ;Модератор англомовних розмовних клубів від Go Global ;Координатор міжнародного конкурсу з англійської мови “ Олімпіс “.

Номер слайду 19

Досягнення моїх учнів. Участь у олімпіадах з ангілійської мови: -Ратушняк Анна 1 місце 2023 -Ленч Наталія 2 місце 2023 Участь на краще декламування сонетів В. Шекспіра: -Морондель Аліна 1 місце 2022 -Марчук Анна 3 місце 2023 Участь у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт “ What do I love Ukraine for” -Медведчук Ульяна , диплом 2 ступеня 2022 - Марчук Анна , диплом 2 ступеня 2022

Номер слайду 20

Участь у міжнародному конкурсі з англійської мови “ Олімпіс’ 2022,2023.

Номер слайду 21

Участь в англомовних розмовних клубах з іноземними волонтерами. Травень- червень 2023 Michael Nabil Ahmed Hemida Egypt Saudi Arabia

Номер слайду 22

Травень-червень 2023 Rosmery Porter Patrick Laughlin the USA the USA

Номер слайду 23

Жовтень 2023 Грудень 2023 Suzy Evans, England Myron Lahola ,Canada

Номер слайду 24

Go Global Projects “The Future of Ukraine’ Rosemary Porter the USA

Номер слайду 25

“Help Okhmatdyt’ Ukrainian children want to live

Номер слайду 26

“My heart is steel, my blood is Azov”

Номер слайду 27

Suzy Evans, England

Номер слайду 28

Мої досягнення. Англомовні розмовні клуби з іноземними волонтерами від Go Global , модератор травень-червень , жовтень , грудень 2023. Проведення Всеукраїнського майстер-класу для вчителів англійської мови з методики організації дитячих розмовних клубів з іноземними волонтерами . Координатор Міжнародного конкурсу з англійської мови “Олімпіс”. Участь у письмовому конкурсі від Voice of America Learning English та Go Global на тему “ Teach about Ukraine” , листопад 2023. Участь у проекті ENGin 4 EDU. Участь у проекті “Exploring and Enacting Holistic Language Pedagogies”, січень 2023 – листопад 2024 .

Номер слайду 29

Розмовні клуби для вчителів з американськими волонтерами

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Від здатності вчителя дати гідну відповідь на виклики 21 століття залежатимуть долі мільйонів поки маленьких українців , та й власне , майбутнє України.

pptx
Додано
26 лютого
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку