Презентація "Неповторна Україна"

Про матеріал
Презентація містить пізнавальну інформацію про Україну. Цей матеріал можна використати і на годинах спілкування, і на уроках "Я досліджую світ", "Українська мова", "Дизайн і технології" та ін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Неповторна Україна Той дивний край, що зветься Батьківщина – то найдорожча серденьку земля! Бо ти вродивсь у незалежній Україні, Ти чув солодку пісню солов‘я!… А. Ткаченко

Номер слайду 2

Україна – найбільша країна Європи. Незалежність України була проголошена в 1991 році

Номер слайду 3

Любов до Батьківщини починається з лелеки на стрісі, калини у саду, легкого дотику до рушника на іконі. Живе вона в перших маминих казках, мудрих словах тата, хвацькій приказці дідуся і в листі… тому самому, написаному до болю знайомою мовою, із пожовклим від часу конвертом. Ллється вона через край і з прислів’їв та приказок про рідну землю.

Номер слайду 4

Наша держава знаменита своїми родючими землями, могутньою рікою Дніпро, Карпатськими горами та відомими українськими митцями, композиторами та спортсменами.

Номер слайду 5

Географічне положення України дуже сприятливе для розвитку відносин як з країнами Європи, так і всього світу Сусідами України на заході є Словаччина і Польща, на південному заході – Молдова, Угорщина та Румунія,на півночі – Білорусія, а на південному сході та сході – Російська Федерація.

Номер слайду 6

Південь України омивають води Азовського і Чорного морів

Номер слайду 7

Дніпро — головна річка країни; більш того, це третя за довжиною річка в Європі. Такі річки, як Дністер і Буг, також мають велике значення.

Номер слайду 8

Київ - столиця України, одне з найбільших і найстаріших міст Європи. Києву більше 1500 років. Сьогодні Київ - це найбільше місто України, політичний, економічний, науково-технічний та культурний центр.

Номер слайду 9

Державна символіка України — Прапор, Герб і Гімн України.

Номер слайду 10

Синьо­-жовтий державний прапор символізує єдність блакитнго неба і стиглого пшеничного поля Слово “герб” (походить від німецького erbe – спадок) означає емблема, спадковий знак, поєднання фігур і предметів, що виражає історичні традиції власника. Державний герб – це символ, який презентує країну як суверенну незалежну державу

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Українські поети та письменники Тарас Шевченко Іван Франко Леся Українка

Номер слайду 13

Відомі українські діячі Володимир Зеленський Леонід Каденюк Ліна Костенко

Номер слайду 14

Ольга Харлан Відомі українські діячі Юрій Рибчинський Богдан Ступка

Номер слайду 15

Українська гостинність славиться у всьому світі. Тепла атмосфера та доброзичливість приваблюють гостей з усіх країн до нас. Хлібом та сіллю ми зустрічаємо того, хто приходить до нас з добром.

Номер слайду 16

Під час створення презентації використані джерела інтернет-ресурсу.

ppt
Додав(-ла)
Kisorets Nadezhda
Додано
9 травня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку