Презентація "Незвичайні професії"

Про матеріал
Основна мета презентації - ознайомити учнів з питаннями самовизначення, сформувати реальний погляд на вибір професії з урахуванням власних бажань, можливостей та потреб ринку праці; ознайомити з незвичайними професіями та професіями майбутнього.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Медіапленер, девелопер, логістик…А ще коучер…Перед вами деякі професії ХХІ століття

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ. Копірайтерами спочатку називали фахівців з розробки рекламних слоганів і написання рекламних текстів, однак тепер ця професія трактується ширше. Копірайтери допомагають наповнити сайт контентів, займаючись написанням унікальних статей для різних сайтів.

Номер слайду 9

Логістик – фахівець,що займається оптимізацією постачань та перевезень сировини, товару, засобів виробництва. Робота таких спеціалістів високо оплачується, так як, вибираючи шляхи оптимізації фінансів та грамотно організовуючи роботу усіх ланок логістичної цепи, логістик в змозі зекономити достатньо великі суми для компаніїПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Промоутер. Діджеїв у нас вистачає, а спеціалістів, які можуть зробити популярним клуб або організувати більше двох концертів на місяць, поки можна перерахувати на пальцях. ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 12

Брокер - це посередник між вами і самої фондовою біржею. Брокер робить ваші дії на біржі з продажу або купівлі валюти, біржового товару, цінних паперів і т.д. ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 13

Креативний директор – мрія кожного випускника Креативні директори потрібні на телеканалах у рекламних агенствах, пресі і книжкових видавництвах. Основне завдання цієї людини – придумувати нові образи,нестандартні ідеї та оригінальні ходи. ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 14

ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ. Офіс-менеджер – це «серце офісу», адже саме він забезпечує роботу. Він керує ресепшіонистами, кур’єрами, водіями. Його завдання – закуповувати витратні матеріали та контролювати справність оргтехніки, у випадку необхідності викликаючи ремонтників.

Номер слайду 15

Персональнийасистент керівника –це не просто секретар. Він організовує роботу керівника фірми і часто є посередником під час ведення справ. ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 16

Стиліст – візажист. Ця професія дає можливість відкрити власну справу. Цей фах схожий на професію скульптора або художника: для успіху потрібні талант, наполеглива праця і звичайно якісна спеціальна базова освіта. Професійний візаж - один з секретів жіночої краси. Це безпрограшний спосіб виглядати ефектно і спокусливо в будь-якому віці, з будь-якою зовнішністю!ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 17

Маркетолог Маркетолог - це фахівець з вивчення смаків покупців і просування товару. Досліджує, яка продукція матиме великий попит і чому, оцінює ринок конкретних товарів і послуг. Проводить ретельний моніторинг галузі, організовує роботу інтерв'юєрів, що з'ясовують переваги покупців. ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 18

Дизайнер - одна з найбільш престижних і високооплачуваних професій на сьогоднішній день. Ще б пак, хто як не дизайнери роблять наше життя красивішим. А економити на красі мало кому хочеться. Поняття «дизайн» можна застосувати до будь-якого виду людської діяльності.. ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 19

Дієтолог. Особистий дієтолог, так само, як і родинний лікар, повинен знати про вас усе і спілкуватися з вами як мінімум раз на місяць. Також йому мають бути відомі генетичні особливості пацієнта, психологічний стані шкідливі звички. ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 20

Девелопер — це професійний підприємець, який ініціює і забезпечує реалізацію найкращого з можливих варіантів створення та розвитку об'єктів нерухомостіПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 21

ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ. Фахівці готельно-ресторанноЇ справи Готельно-ресторанна справа – одна з актуальних і перспективних спеціальностей, яка необхідна для забезпечення роботи готельної та ресторанної інфраструктури. Для цієї підгалузі потрібні фахівці, що вміють організовувати виробництво і обслуговування у закладах готельного і ресторанного господарства, забезпечувати належний рівень якості продукції та послуг, удосконалювати форми і методи обслуговування

Номер слайду 22

Менеджер з туризму Його робота - забезпечити вам комфортний відпочинок, який запам'ятається надовго, незалежно від того, хочете ви повалятися на пляжі, зануритися в екзотику, або влаштувати собі екстремальну відпустку. ПРОФЕСІЇ ХХІ СТ.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Незвичайні професіїСтрінгер – це журналіст, який працює в гарячих точках

Номер слайду 29

Незвичайні професіїКавіст – особа, яка знається на елітному алкоголі. Обов'язки: вміти підібрати алкоголь на будь-який смак і колір, враховуючи ситуацію і привід. Наймають їх переважно магазини, які спеціалізуються на продажі дорогого алкоголю, і ресторани.

Номер слайду 30

Тітестер - ще один дегустатор, але на цей раз не міцних, а просто гарячих напоїв - конкретно чаю. Досвідчений фахівець (приблизно п'ять років навчання + ще стільки ж на практику) в змозі розрізнити до декількох тисяч смакових відтінків. НЕЗВИЧАЙНІ ПРОФЕСІїНезвичайні професії

Номер слайду 31

Незвичайні професіїФутуролог. На відміну від синоптика, прогнози цього фахівця коштують значно дорожче - як, утім, і його помилки. Таких "оракулів" компанії наймають, щоб прорахувати можливі бізнес-ризики

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Пастижер – це людина, яка виготовляє перуки, шиньйони або накладні зачіски з штучних або справжніх волосся. Сьогодні пастижер – це самий справжній чарівник, адже ще зовсім недавно перукар – пастижер мав у своєму арсеналі тільки хну, перекис і басму, кучері робилися самим справжнім варварським способом, а після відвідин перукарні волосся доводилося самим справжнім чином лікувати. 

Номер слайду 34

Незвичайні професіїТорседорос — крутильник сигар. Після того, як тютюн рассортируют, розкладуть листя за розміром, кольором і якості, іноді відбраковуючи порвані або нестандартні листи, торседорос починає виготовлення сигари.

Номер слайду 35

Незвичайні професіїФумельє – фахівець (дегустатор) сигарет. Його ще називають сигарним сомельє. Термін «фумельє» утворено з двох слів: від похідного «сомельє» та іспанського слова «фумо», що означає палити..

Номер слайду 36

Номер слайду 37

 Грінкіпер – дослівно з англійської мови назву цієї професії можна перевести як «охоронець зелені». Головне завдання грінкіпера – підтримка спортивних газонів для гри в футбол, регбі, бейсбол і т.п. в належному станіНезвичайні професії

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Дякуємо за увагу!Усі професії потрібні. Будьте корисними людям, радуйте їх своєю роботою у майбутньому. Гарна професія – ключ до успіху!

Номер слайду 41

http://vk.com/proforientatorinfo http://www.facebook.com/proforientator.info http://proforientator.blogspot.com https://www.youtube.com/user/proforientator https://groups.diigo.com/group/proforientatorinfo https://www.twitter.com/proforientators Освітній портал. Маса корисної інформації по темі освіти – офіційні документи, види навчання, перелік ВУЗів, цікаві статті та багато іншого.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Байраченко Віта Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 лютого 2020
Переглядів
3669
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку