Презентація "Нове життя старим речам "

Про матеріал
Матеріал розробила для дистанційного викладання модуля "Нове життя старим речам" у 9 класі. Апсайклінг – це не просто переробка старих речей, а виготовлення із них нових. Він передбачає повторне використання вживаних речей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація для навчального проєкту« Нове життя старим речам»- 9 клас

Номер слайду 2

Що зробити зі старої улюбленої сукні? Куди подіти речі, які неможливо носити, але шкода викинути? Як продовжити життя дідового светра? Весь світ охопила ідея усвідомленого споживання. Великі бренди відкривають секонд-хенди з власними товарами та приймають ношений одяг для переробки. Ми вирішили бути в тренді та зібрали свої інструкції для речей, яким можна подарувати друге життя. Що ховаєтся за модним словом «апсайклінг»? Ще кілька років тому «апсайклінг» був новим, відомим меншості напрямком. Сьогодні ж мода на екологічність не лише у Європі, але й в Україні. Оскільки дозволяє вберегти міста від перетворення на смітники. Особливо це актуально там, де проблема переробки сміття дуже гостра. Апсайклінг (upcycling) – використання у виробництві старих речей.ppt_x

Номер слайду 3

Це підтримує і популярну сьогодні ідею zero waste («нуль відходів»), і звичайну господарську ощадливість. В усвідомленому споживанні одягу є цілих декілька плюсів. Перший – сама по собі ідея zero waste, екологічність і ось це ось все. Другий – улюблена річ залишається з вами значно довше, ніж її пристойно носити на вулицю. Третій – будь-яке рукоділля підвищує настрій, дарує гордість майстру, а наочного результату роботи можна торкатися та показувати оточенню ще довгий час.ppt_xppt_x

Номер слайду 4

Другий шанс Перед утилізацією відходів завжди варто запитати себе, чи можуть вони бути повторно використані. 1Є багато речей у хорошому стані, які ви більше не можете використовувати. 2 Перш ніж їх викинути, ви маєте можливість долучитися до цієї проблеми створити всій власний проєкт з надання нового життя старим речам.3 Бажаю успіхів, творчості, креативності!

Номер слайду 5

З клаптів( Печворк) Килимок зі старих джинсів своїми руками, зшитий з шестигранників, можна постелити у вітальні, дитячій кімнаті або у ванній. Особливість деніму:добре вбирає воду;не збирає пил завдяки анистатичности;добре піддається пранню. Для виготовлення килимка на підлозі потрібно:джинса;шаблон шестикутника;олівець або крейда;ножиці;кравецькі шпильки;швейна машина.

Номер слайду 6

123 Поетапна схема складання клаптикового килимка на підлозі: Нарізати шестикутники. Ефектніше, якщо підібрати матеріали різних відтінків.

Номер слайду 7

123 Зшити елементи один з одним, швами на виворітну сторону. При рокладанні строчки, не доходити до краю приблизно 7 мм. Це дозволить зшити деталі акуратно і рівно. Готовий виріб відпарити з вивороту і пришити на щільну основу. Відстрочити край по лицьовій стороні, відступивши 0,7 мм.

Номер слайду 8

Виставка учнівських робіт

Номер слайду 9

Виставка учнівських робіт

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шигалевський Владислав Юрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Презентації
Додано
25 січня 2023
Переглядів
24071
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку