Презентація "О.Сенатович "Веселий сніг"

Про матеріал
Презентація до уроку "Розвиток мовлення" на тему "Вірш О.Сенатович "Веселий сніг"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бородавка Наталія Володимирівна. КЗ «Богодухівська спеціальна школа»

Номер слайду 2

Привітання!Ось дзвінок дав нам сигнал. Працювати час настав. Тож і ми часу не гаймо, І урок наш починаймо.

Номер слайду 3

Вправа «Синоптик»- Яка зараз пора року? - Який місяць? - Яке число? - Холодно чи тепло надворі?- Яка температура повітря? - Чи були опади?

Номер слайду 4

Відгадування загадки— Доню! Доню! — кличе мати, Швидше вийди-но із хати!— Дивно! Щезла стежка ... Де вона?Зникла десь і огорожа... Сад на себе чом не схожий?Що за диво? Все село. Білим пухом занесло.— Дива зовсім тут нема —Це в село прийшла... (Зима)

Номер слайду 5

«Асоціативний кущ» Зима сніжна чарівна холодна люта чудова красива весела казкова білосніжна морозна срібна сумна сварлива

Номер слайду 6

За допомогою вірша дайте відповідь на запитання: яка зима? От випав сніг. Яка обнова! Зима прийшла така … (чудова)Міста чистенькі, білі села –Зима і радісна, й … (весела)Кружляють вальс сніжинки ніжні,Зима пухка і …(білосніжна). Вона буває і серйозна: Суха і вітряна, й …(морозна). А як насуне хмара сива,Зима по-своєму … (красива)А в ранці іній - то обнова!Яка зима у нас… (казкова). Гілок од інею не видно,Тоді вона, звичайно, … (срібна). Зима буває вередлива,То часом добра, то …(сварлива). Яка ж зима? Яка вона?Вона весела і … (сумна).

Номер слайду 7

Фізкультхвилинка «Танці – зігріванці»

Номер слайду 8

Вірш О. Сенатович «Веселий сніг»Падав сніг,падав сніг —для усіх,усіх,усіх:і дорослих, і малих,і веселих, і сумних. Всім, хто гордо носа ніс,він тихцем сідав на ніс. А роззяві, як на сміх,залетів до рота сніг. Вереді за комір влізі довів його до сліз. А веселі грали в сніжки —сніг сідав їм на усмішкиі сміявся з усіма:— Ой зима,зима,зима!

pptx
Додано
24 лютого
Переглядів
85
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку