Презентація "Об'ємна листівка"

Про матеріал
Мистецтво виготовлення листівок, як і сам папір, зародилося ще в Стародавньому Китаї. У китайців був звичай, замість того, щоб ходити в баню на Новий рік обмінюватися невеликими картками, зробленими вручну. І довгі століття – це так і було місцевим китайським звичаєм. До Європи ця чудова традиція дісталася тільки в 1400 році, і до речі, відразу всім сподобалася. Аж до середини 19 століття люди обмінювалися на різні свята листівками власноручного виготовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АРТ-МАЙСТЕРНЯСемінар учителів музичного мистецтва. Об'ємна листівка. Підготувала: учитель трудового навчання та технології Мельничук Алла Леонідівна

Номер слайду 2

Екскурс в історію. Мистецтво виготовлення листівок, як і сам папір, зародилося ще в Стародавньому Китаї. У китайців був звичай, замість того, щоб ходити в баню на Новий рік обмінюватися невеликими картками, зробленими вручну. І довгі століття – це так і було місцевим китайським звичаєм. До Європи ця чудова традиція дісталася тільки в 1400 році, і до речі, відразу всім сподобалася. Аж до середини 19 століття люди обмінювалися на різні свята листівками власноручного виготовлення.

Номер слайду 3

Кардмейкінг «Кардмейкінг» - має власний український відповідник – листівкарство.

Номер слайду 4

Техніки виготовлення листівок. Орігамі – ця техніка також часто використовується при виготовленні листівок, наприклад у вигляді складеного з аркуша паперу сорочки, плаття, банта, ялинки тощо. Орігамі

Номер слайду 5

Скрапбукінг. Скрапбукінг – це найпопулярніша на даний час техніка. Скрапбукінг (англ. Scrapbooking, від англ. Scrapbook: scrap - вирізка, book - книга, букв. «Книга з вирізок») - вид рукотворного мистецтва, що полягає у виготовленні та оформленні сімейних або особистих фотоальбомів.

Номер слайду 6

Квілінг Квіллінг – це виготовлення декоративних композицій шляхом скручування паперових смужок в спіраль з якої формується елемент композиції потрібної форми.

Номер слайду 7

Витинанка або техніка вирізання з паперу

Номер слайду 8

Вишивка на папері

Номер слайду 9

Вишивка. Для виготовлення листівок використовуються вишиті мотиви будь-якими техніками – хрестиком, гладдю, бісером, стрічками. Мотив вставляється в рамку заготовку і ваша листівка готова.

Номер слайду 10

Айріс фолдінг Техніка «Айріс-фолдінг» зародилась в Голандії. Назву цієї техніки можна перевести як «райдужне складання».«Айріс-фолдінг» - техніка складання смужок кольорового паперу під кутом у вигляді спіралі. Проріз силуету малюнка заповнюється смужками паперу. Роботи в цій техніці можна виконати смужками з паперу, тканини, шкіри , текстильних стрічок. Існує безліч різних схем, за якими можна розробити власні мотиви і використовувати їх для виготовлення листівок.

Номер слайду 11

Поп ап Pop-up (об'ємні) листівки: при їх відкритті виходить об'ємна фігура або цілий каскад змодельованих зображень. Дана технологія широко використовується у виробництві книг для дітей.

Номер слайду 12

Об'ємна листівка. Техніка створення об'ємної листівки - відносно новий вид мистецтва. І початківцями цієї творчості є Європа та США. На техніку виготовлення тривимірної листівки вплинули 3 D-книги, які відрізняються своєю креативністю та здатністю розгортатися в просторі. Всього кілька надрізів і правильний вигин певним чином може перетворити звичайну листівку на щось справді незвичайне. Досить лише один раз розібратися з основною схемою таких вигинів і надрізів, і ви з легкістю зможете створювати різноманітні листівки для будь-якого свята. Схема

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Список використаних джерел:https://silikon-mag.com.ua/list-vki-u-tehn-c-skrapbuk-ng-na-8-bereznya-34-foto-de-ta-mayster-klasi-z-stvorennya-al-bomu-z-syurprizom-svo-mi-rukami/https://handmadebase.com/pt/phased-production-volume-TCI/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шигалевський Владислав Юрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
786
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку