Презентація "Образ сучасного вчителя очима вчителів"

Про матеріал

В презентації розкрито образ сучасного вчителя, професійна компетентність, основні проблеми з якими зустрічаються вчителі в цьому тисячолітті та образ сучасного вчителя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Прогрес не питання швидкості, не питання наявності, це – питання напрямку

Номер слайду 3

комп'ютеризації та інформатизації — надає сучасному вчителеві, незнані раніше засоби інтенсифікації процесів інтелектуального розвитку учнів, озброєння їх системою знань та прийомів розумової діяльності. Водночас застосування сучасних інформаційних технологій суттєво підвищує інтерес до вивчення предметів, пізнавальну активність та самостійність учнів.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Не так важливо вчити дітей, - наголошує К. Роджерс, - як важливо створити ситуацію, в якій дитина просто могла б учитися сама й робила б це з задоволенням». В інноваційному навчанні головною дійовою особою є учень, що і є принциповою відмінністю такого навчання від традиційного. «Ми повинні стати на місце дитини й виходити з цього. Не програми, а вона повинна визначати як якість, так і кількість навчання» (Дж.Дьюї). За словами К. Роджерса, вчитель сходить з п’ядестала, стає одним із тих, хто допомагає навчатися, і вчитися сам у тих, кому допомагає. Перевага надається таким формам взаємодії, що забезпечують високий рівень активності кожного учня, максимальне застосування його досвіду.

Номер слайду 7

Ця професія вічна. Як би не мінялося суспільство, як би далеко не йшло воно у своєму розвитку, без учителя воно ніколи не обійдеться. В майбутньому зникнуть деякі професії, але учителі будуть завжди. Учні вчаться у вчителя багато чому: працьовитості, умінню жити в колективі, бути сміливими і чесними, а це означає, що учитель повинен мати усі ці якості. Учитель - вічний учень. Цілеспрямовано, невпинно треба працювати над собою. І так буде завжди!

Номер слайду 8

До методів, яким дали нове життя засоби навчання нового покоління, належать методи «інтерактивного навчання». Вони дають можливість: оперативно змінювати темп подання навчального матеріалу; урізноманітнювати форми подання навчального матеріалу; модифікувати зміст навчання залежно від результатів. проведення опитувань віртуальний фізичний експеримент використання домашнього комп’ютера створення проблемних ситуацій сучасна цифрова фото- та відеотехніка створення презентацій під час розв'язування задач у демонстра- ційному експерименті для організації самостійної роботи під час викладу нового матеріалу Використання комп’ютера Ярошевська Г.Л.

Номер слайду 9

Портрет сучасного вчителя Те, що я чую, я забуваю. Те, що я бачу й чую, я трохи пам’ятаю. Те, що я чую, бачу й обговорюю, я починаю розуміти. Коли я чую, бачу, обговорюю й роблю, Я набуваю знань і навичок. Коли я передаю знання іншим, я стаю майстром

Номер слайду 10

Професійна компетентність характеризується рівнем сформованості у педагогічного працівника професійно необхідних знань та вмінь. Основними ознаками визначення професійної компетентності вчителя на сучасному етапі розвитку освіти і виховання є: наявні знання для успішної діяльності; розуміння цих знань для практики; набір операційних умінь, володіння алгоритмами вирішення задач; здатність творчо підходити до професійної діяльності.

Номер слайду 11

Критерії професійної компетентності Знання теоретичних і практичних основ предмета Знання сучасних досягнень у методиці викладання предмета Уміння аналізувати свою діяльність Знання нових педагогічних концепцій Знання теорії педагогіки та вікової психології школяра Уміння застосовувати різні форми навчання з використанням комп'ютерних технологій Уміння організовувати позакласну роботу спрямовану на розвиток потенційних можливостей учня

Номер слайду 12

Основні проблемами, з якими зустрічатимуться вчителі у цьому тисячолітті постійне ускладнення змісту освіти, гарантування високого рівня освітніх стандартів самостійна постановка і вирішення творчих і дослідницьких завдань ускладнення проблем в розв'язанні складних професійно-педагогічних проблем, які вимагають інтеграції знань, практичних умінь і навичок із суміжних з педагогікою наук безперервне оволодіння прогресивними технологіями навчання і виховання робота в єдиному інформаційному середовищі, що передбачає раціональне використання інформаційних техно- логій у навчально-виховному процесі ускладнення проблем виховання

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ppt
Додано
25 березня 2018
Переглядів
3040
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку