Презентація. Односкладні прості речення. 8 кл

Про матеріал
Презентація до уроку за темою "Односкладні прості речення". українська мова, 8 кл.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброго ранку!

Номер слайду 2

Односкладні прості речення з головним членом у формі присудка і підмета .

Номер слайду 3

Це потрібно…знати:які речення називаються односкладними;яку роль виконують односкладні речення в мовленнівміти:виділяти односкладні речення з- поміж інших видів речень;визначати їх види ;конструювати односкладні речення;використовувати їх в усному та писемному мовленні

Номер слайду 4

Робота з текстом Осінь. Багато птахів ві...літає в теплі краї. Ті краї л...жать за горами і лісами, за морями. Там (ні)коли (не)буває … . Отуди кожної ос...ні і летять. Додому пов...ртаються тільки в...с-ною. Чекатимемо з нетерпінням на їхній при-літ . А взимку годуватимемо тих, які не по-боялись і залишилися в рідному краї. Прийде весна, і птахи будуть тішити нас своїм щебетанням та співом. (М. Вінграновський)

Номер слайду 5

“Конструктор”М’ятою, полі, свіжою, у, пахло. В, запашного, назбираю, гаю, зілля. Сміло, чесне, роби, діло. Рясним, умивали, дощами, доріженьку. Золоте, вічності, дихання

Номер слайду 6

Дослідження - моделювання. Ти подивись на вкриті білосніжним килимом поля. Лікарські рослини люди вживають у вигляді відварів, настоїв і трав’яних чаїв.Іней окутав дерева скрізь.

Номер слайду 7

Вибіркове письмо Я не хочу нудно жити. (Б. Грінченко) На-ливайся земними силами! (В. Симоненко) Підіймаюсь на зоряні схили і рукою торкаю-ся неба. (Л. Забашта) І хочеться всю землю обійняти. (В. Симоненко) В мені любові наче більше стало. (Д. Пав­личко) Ходім! Я напою тебе Дніпром. Я нагодую очі твої степом. (Л. Костенко) Зоря любистком пахне над Дніпром. (Б. Олійник)

Номер слайду 8

На які види поділяють односкладні речення? Яку роль вони виконують у мовленні?

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Для всіх учнів.1. Опрацювати теоретичний матеріал п.15(с.96-98) 2. Завдання за рівнями (на вибір) Середній рівень.  Виписати з художньої л-ри по 2 види односкладних речень. Достатній рівень. Скласти лінгвістичне повідомлення «Односкладне речення». Високий рівень. Скласти твір-опис осіннього ранку, уживаючи односкладні речення.

pptx
Додано
28 березня 2023
Переглядів
508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку