Презентація "Огляд сервісів для дистанційного навчання"

Про матеріал

Презентація "Огляд сервісів для дистанційного навчання" розроблена для ознайомлення з сервісами від Google, які можна використати для дистанційного навчання Google Meet та Google Classroom.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Огляд сервісів для дистанційного навчання. Підготувала: Тищук Іванна

Номер слайду 2

Огляд Google Meet

Номер слайду 3

Чому Google Meet?У Google Meet дуже зручно проводити захищені відеоконференції. Приєднуватися до них можна зі спеціального додатка або актуальної версії будь-якого веб-переглядача. Спочатку додаток мав інші назви, а тепер Google випустив Google Meet. Підготувала: Тищук Іванна

Номер слайду 4

Google Meet – це великі чи малі відеодзвінки. До квітня 2020 року, щоб користуватися Google Meet, потрібно було придбати спеціальний план дозвіл. Тепер Google випустив безкоштовну версію, і вона доступна для всіх, хто має обліковий запис Google або Gmail.

Номер слайду 5

Google Meet – це великі чи малі відеодзвінки. Google Meet був розроблений спеціально для широкомасштабних відеоконференцій, до яких можна приєднати посилання або код. Google Meet працює у більшості браузерів, але, оскільки це продукт Google, він найкраще працює в Chrome.

Номер слайду 6

Google Meet – це великі чи малі відеодзвінки. Ви можете розпочати відеодзвінок, а потім поділитися посиланням або кодом та запросити людей електронною поштою. Потім просто поговорити. Ви можете ділитися своїм екраном, переходити на вигляд плитки, вмикати підписи в реальному часі або також надсилати текстові повідомлення.

Номер слайду 7

Огляд онлайн сервісу Google Meet ПЕРЕВАГИ ГУГЛ МІТ Синхронізація з контактами в гугл-акаунті. Прив’язка до гугл-календаря. Ви побачили важливу подію і тут же можете створити конференцію з цього приводу, запросивши людей зі списку контактів. Дзвонити тепер можна в один клік. Приєднуватися можна як через браузер, так і через додаток для Android або i. OS. Спільне використання екрану для надання документів, електронних таблиць або презентацій. Зашифровані дзвінки між всіма користувачами. Оскільки Meet запускається в Chrome і інших браузерах, в ньому менше неточностей, ніж в сервісах відеоконференцій, що вимагають настільного додатку. На екрані можуть відображатися 16 учасників в режимі «Мозаїка».

Номер слайду 8

Огляд онлайн сервісу Google Meet НЕДОЛІКИ ГУГЛ МІТВсі учасники повинні мати обліковий запис Google – головна умова використання сервісу. Є деякі обмеження для безкоштовного користування – до кінця 2020 року тривалість відеозустрічей буде не більше 60 хвилин.

Номер слайду 9

Вартість та тарифи Google Meet Безкоштовна версія доступна всім, у кого є акаунт в Google. Безкоштовні виклики Meet можуть мати не більше 100 учасників. Платна версія дає можливість записувати зустрічі. Це також збільшує кількість учасників до 250 і включає функцію трансляції в прямому ефірі для до 100 000 глядачів. Однак для всього цього потрібна підписка і ціна стартує від 6 доларів на місяць

Номер слайду 10

Google Classroom: як самостійно створювати онлайн-курси

Номер слайду 11

Що таке Google Classroom. Безкоштовна платформа Google Classroom об’єднує корисні сервіси Google, організовані спеціально для навчання. Сьогодні вона як ніколи актуальна та популярна. По суті це інтерактивна платформа від Google, яка дає змогу командам некомерційних проєктів ділитися досвідом, підвищувати кваліфікацію, спілкуватися з колегами, учнями та студентами у «віртуальних аудиторіях».

Номер слайду 12

Що таке Google Classroom. Google Classroom доступний для всіх власників особистого облікового запису Google. На ній викладач або вчитель може організувати роботу з кількома класами, курсами, розподілити завдання, у тому числі індивідуальні. Також платформа дає змогу перевіряти завдання й оцінювати їх.

Номер слайду 13

Що таке Google Classroom. На платформі ви можете:створити свій клас/курс;організувати запис учнів на курс;ділитися з учнями необхідним навчальним матеріалом;запропонувати завдання для учнів;оцінювати завдання учнів і стежити за їхнім прогресом;організувати спілкування учнів.

Номер слайду 14

Як організовувати навчання в Google Classroom. Перш за все вам потрібно створити клас, вказавши його назву, розділ, тему та аудиторію. Кожен курс автоматично отримує код, за яким учні згодом зможуть знайти свою «віртуальну аудиторію». Доступ відкритий також у мобільному додатку Google Клас для Android та i. OS.

Номер слайду 15

Як організовувати навчання в Google Classroom. Власники особистих облікових записів Google можуть створити до 30 курсів на день, приєднатися максимум до 100 курсів (30 на день) і відкрити доступ максимум 200 учасникам курсу (включно з викладачами та учнями).

Номер слайду 16

Як організовувати навчання. Google постарався зробити процес навчання багатостороннім. Найпростіший варіант розподілу ролей: викладач — учень. Перший розміщує матеріали, прикріплює файли, створює завдання, решта знайомляться з інформацією, «роблять уроки» і отримують оцінки. За потреби на кожному етапі додаються коментарі — наприклад, коли завдання потрібно повернути, попросивши доповнити або виправити щось.

Номер слайду 17

Як і куди завантажувати навчальні матеріали. Оскільки це сервіс Google — платформа інтегрована з Google Документами, Google Диском і поштою Gmail, що дає змогу розміщувати відео, тексти та картинки — вам доступний весь арсенал інтерактивних методів навчання.

Номер слайду 18

Як контролювати вивчення матеріалу. Вправи публікуються у вкладці «Завдання». Форматів перевірки знань кілька: опитування, тест та інші. Можна дати додаткові інструкції в прикріплених файлах, скористатися шаблоном або створити питання з кількома варіантами відповіді.

Номер слайду 19

Як контролювати вивчення матеріалу. За замовчуванням усі роботи оцінюються за стобальною шкалою, а терміни виконання залишаються відкритими. Однак ці опції легко налаштувати: вибрати п’ятибальну систему або вказати дедлайни аж до хвилин і секунд. Учні можуть переглядати завдання в стрічці або календарі курсу чи на сторінці «Список справ». Буде видно, які завдання призначені, які ще не здані, які завершені.

Номер слайду 20

Важливі моменти. Google Classroom доступний скрізь, де є інтернет. У Клас можна зайти на комп’ютері в будь-якому браузері, а також з мобільних пристроїв на базі Android і Apple i. OS. Google Classroom можуть використовувати люди з повним і частковим порушенням зору — для них передбачені програми читання з екрана. Google особливо уважно ставиться до безпеки інформаційного простору: в Класі немає реклами, а всі розміщені матеріали не можуть бути використані в комерційних цілях.

Номер слайду 21

Посилання на відеоhttps://www.youtube.com/watch?v=Tsf. Yj. K-8-vwhttps://www.youtube.com/watch?v=C9r. N1v. JZJk. E

Номер слайду 22

Список використаних джерелhttps://ubi-hall.com.ua/uk/2020/06/03/ohlyad-google-meet/https://workspace.google.com/intl/uk/products/meet/http://ceit-blog.ucu.edu.ua/ed-tech/zoom-vs-meet-videozv-yazok-pid-chas-karantynu/https://futurenow.com.ua/shho-take-google-classroom-yak-neyu-korystuvatysya-yak-pratsyuye-ta-osnovni-mozhlyvosti/https://uk.wikipedia.org/wiki/Google_Classroom

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kozlova Olga
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Тищук Іванна
Додано
6 квітня 2021
Переглядів
2277
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку