Презентація "Оксиген. Кисень. Фізичні властивості кисню. Добування кисню в лабораторії"

Про матеріал
Знаходження Оксигену у періодичній системі . Кисень -проста речовина.. Фізичні властивості кисню. Одержання кисню в лабораторії. Реакції розкладу. Поняття про каталізатори.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Оксиген. Кисень. Фізичні властивості кисню. Одержання кисню в лабораторії. Реакції розкладу. Поняття про каталізатори.

Номер слайду 2

«Вважай нещасним той день або той час, в який ти не засвоїв нічого нового і нічого не додав до своєї освіти». Я. А. Коменський Девіз нашого уроку:

Номер слайду 3

Пригадайте: Що вивчає хімія? З яких частинок може складатися речовина? Які існують агрегатні стани? Що таке властивості речовини? Які бувають властивості? На які групи поділяють всі речовини за складом? Які речовини називаються простими? Що таке хімічна формула?

Номер слайду 4

Загадка Я живу і не тужу, З ким зустрінуся – дружу, Ми удвох з моїм сусідом Називаємось оксидом. Друзями моїми стали І метали, й неметали. Феєрверк влаштую вмить, Бо у мене все горить. Я внизу у тропосфері, Залечу в іоносферу. Мною дихать – всяк мастак Називають мене як?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Хімічний символ Група Період Порядковий номер Ar Валентність О VI II 8 16 II Оксиген як хімічний елемент

Номер слайду 7

Оксиген – неметалічний елемент VI а групи періодичної системи, однак його найвища валентність у сполуках дорівнює ІІ. Оксиген утворює дві прості речовини – кисень і озон О2 О3

Номер слайду 8

Хімічна формула простої речовини кисню – О2. Відносна молекулярна маса Мr(О2) = 32. Молярна маса М(О2) = 32 г/моль Молекула кисню складається з двох атомів Оксигену. Кисень Молекула кисню Атом Оксигену

Номер слайду 9

Фізичні властивості За стандартних умов кисень є безбарвним газом, без смаку і запаху, який є важчим за повітря, мало розчинний у воді. Рідкий кисень – блакитна рухлива рідина, яка притягується магнітом.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Хімічні реакції, під час яких з однієї складної речовини утворюються дві або більше нових речовин (простих, складних), називаються реакціями розкладу.

Номер слайду 12

Дослід № 1 Одержання кисню з гідроген пероксиду 2Н2О2 2Н2О + О2

Номер слайду 13

Речовини, що прискорюють хімічну реакцію, але не витрачаються в процесі реакції, називаються каталізаторами. Негативні каталізатори, що сповільнюють реакцію, називаються інгібіторами.

Номер слайду 14

Гра “МІКРОФОН” Охарактеризуйте положення Оксигену в періодичній системі. Символ Оксигену? Його валентність? Хімічний символ елемента Оксигену. Хімічна формула простої речовини кисню. Відносна атомна маса. Відносна молекулярна маса Мr(О2). Молярна маса М(О2).

Номер слайду 15

Гра “ЛАБІРИНТ”

Номер слайду 16

Домашнє завдання Прочитати параграф 17, 18, виконати вправи. Творче завдання. Підготувати розповідь про просту речовину O3 — озон

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Розробки уроків
Додано
4 грудня 2020
Переглядів
2893
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку