Презентація Окупаційний режим в Україні

Про матеріал
Презентація є допоміжним матеріалам до теми Окупаційний режим в Україні в період німецько-радянської війни 1941-1945 рр.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розробив. Я. В. Кушнірчук. Окупаційний режим в Україні

Номер слайду 2

Термінологічний словник. План “Ост” – секретний план уряду Третього Рейху з проведення освоєння земель Східної Європи і її німецької колонізації після перемоги над СРСР. Новий порядок – політичний режим,який Третій Рейх хотів встановити на окупованих територіях;Остарбайтер – німецький термін для означення осіб, які були вивезені гітлерівцями зі східних окупованих територій, переважно з Рейхскомісаріату Україна, протягом Другої світової війни на примусові роботи до Німеччини. Голокост – переслідування і масове знищення євреїв і циган у Німеччині під час Другої світової війни;Коллаборраціонізм – термін, що означає співпрацю окупованого населення із загарбниками;

Номер слайду 3

Еріх Кох. Гауляйтер України. План “Ост”

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Дистрикт “Галичина”Трансністрія. Прифронтова зона

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дискусія. Проаналізувавши документи доведіть: Чи можна сказати, що за допомогою терору і жорстокості окупанти намагалися зміцнити свою владу чи це була політика спрямована на скорочення населення?

Номер слайду 8

Концентраційні табори. На початку окупації на території України діяло 180 таборів, де на в’язнів чекала невблаганна смерть від голоду, хвороб і тортур. У Янівському таборі (Львів) було знищено 200 тис. осіб, У Дарницькому (Киїів) 130 тис., Хорольському (Полтавська обл.) 53 тис.,

Номер слайду 9

Уманська яма50 тис. військовополонених загинуло

Номер слайду 10

Голокост На початку війни в Україні проживало 2,7 млн. чол. Винищення євреїв розпочалося із першого дня війни і тривало 3 роки. Масові вбивства євреїв проходили у Львові, Бердичеві, Харкові, Одесі, Дніпрі.

Номер слайду 11

Бабин Яр

Номер слайду 12

У Бабиному Яру загинуло близько 150 тис. осіб

Номер слайду 13

Остарбайтери. За період війни було вивезено 2,4 млн. осіб

Номер слайду 14

ПоліцаїШеврон дивізії СС “Галичина”

Номер слайду 15

Нахтігаль і Роланд«Нахтігаль — перший з іноземних легіонів Вермахту. Разом з «Роландом» був одним з двох легіонів (батальйонів), створених у Німеччині до початку радянсько-німецької війни. У легіоні були переважно українці. Обидва легіони «Нахтігаль» та «Роланд» були єдиними легіонами зі східних європейців, які брали участь у нападі на Радянський Союз із самого початку війни. Учасники легіону вірили, що німецька військова підготовка та досвід допоможуть їм у здобутті незалежності України. Більшість учасників легіону після його розпаду в 1942 році стали провідними діячами в УПА.

pptx
Додав(-ла)
Kushnirchuk Yaroslav
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 10 клас (Кульчицький С.В., Лебедєва Ю.Г.)
Додано
1 грудня 2022
Переглядів
641
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку