Презентація "Організм і його властивості. Методи дослідження організмів".

Про матеріал
Презентація до уроку "Організм і його властивості. Методи дослідження організмів" інтегрованого курсу "Пізнаємо природу" авт. Т. Коршевнюк.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організм і його властивостіМетоди дослідження організмів

Номер слайду 2

Організм - тіло живої природи, яке живиться, дихає, росте, розмножується, реагує на різні подразнення. Всі організми складаються з клітин.ядроклітинна оболонка. Основні складники клітини: Ядро – зберігає спадкову інформацію та керує усіма процесами у клітині. Клітинна оболонка – захищає клітину від пошкоджень. Цитоплазма – внутрішній рідкий вміст клітини. Забезпечує взаємозв’язок між усіма складниками клітини.

Номер слайду 3

Організм - тіло живої природи, яке живиться, дихає, росте, розмножується, реагує на різні подразнення.

Номер слайду 4

Клітина — це найменша структурно-функціональна одиниця усього живого. Тканини — це групи клітин, які мають спільне походження, будову і виконують одну або декілька спільних функцій. Органи — це окремі частини організму, які займають певне положення і виконують певні функції

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Властивості живих організмів. Живлення – це процес надходження в організм і засвоєння ним поживних речовин. Дихання – це процес отримання енергії за допомогою кисню Розмноження – здатність організмів відтворювати собі подібних. Ріст – поступове збільшення розмірів, маси організму (кількісні зміни в організмі). Розвиток – зміни у будові організму та його частин (якісні зміни в організмі). Подразливістю називають здатність організмів реагувати на зміни умов середовища. Смерть – припинення всіх процесів життєдіяльності.

Номер слайду 9

Методи дослідження живих організмів

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Ростуть. Руйнуються. Народжуються. Дихають. Живляться. Розмножуються. Розвиваються. Вмирають

pptx
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку