Презентація "Основи кримінального права. Злочин. Ознаки, види та склад злочину".

Про матеріал
Урок у 9 класі на тему: "Основи кримінального права. Злочин. Ознаки, види та склад злочину", з елементами критичного мислення та цікавими варіантами самоконтролю.
Перегляд файлу

image

image

image


Кримінальне право – система правових норм, що визначають, які суспільно небезпечні діяння є злочином і які покарання можуть буди застосування до осіб, що їх скоїли.

image

Кримінальний кодекс ( КК ) – систематизований нормативний акт, прийнятий Верховною Радою України, який регулює всю сферу суспільних відносин в Україні, що пов'язана зі злочином і покаранням.

image

image


image

image


image

image

image


image

дівчина здійснить свої плани, оскільки вона неповнолітня. Згідно з Кодексом законів про працю України, особи, які досягли 15 років, можуть як виняток прийматися на роботу лише за згоди одного з батьків або особи, що його замінює. Але загалом така ситуація може призвести до багатьох прикрощів для дівчини і її батьків.

image
image

Молоді люди підлягають відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом. При кваліфікації цього злочину у статті 289 ККУ під незаконним заволодінням мається на увазі будь-які незаконні дії з транспортним засобом, а не лише угони автомобіля. Вони вчинили злочин умисно, посягнувши на чуже авто. Злочин закінчений.

image

image image

Скоєно злочин з необережності, винний – мисливець може  бути   притягнутий      до      кримінальної відповідальності.

image


image


image

image

image

image

image


imageВ школу два хлопця йти не хотіли, Про бомбу вони у «02» подзвонили. Швидко приїхала група захвата, Тепер за дзвінок їх очікує сплата.

Вид злочину Об'єкт злочину Об'єктивна сторона –

imageСуб'єкт злочину – Суб'єктивна сторона – Пограбувати друзі касу хотіли, З шапок вони собі маски пошили. Та хоч дерев'яною зброя була, Строк буде справжнім, так скаже суддя.

Вид злочину Об'єкт злочину Об'єктивна сторона – Суб'єкт злочину – Суб'єктивна сторона –

imageАндрійко сусідів своїх не любив Та в вечорі двері в квартиру спалив. А від пожежі згоріло майно. За злочин Андрій відповість все одно. 

Вид злочину Об'єкт злочину Об'єктивна сторона –

Суб'єкт злочину – Суб'єктивна сторона

image
image

image

pdf
До підручника
Основи правознавства 9 клас (Святокум О.Є., Святокум І.О.)
Додано
9 лютого
Переглядів
202
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку