Презентація "Основні здобутки китайської середньовічної культури"

Про матеріал
Презентація "Основні здобутки китайської середньовічної культури"Презентація "Основні здобутки китайської середньовічної культури"Презентація "Основні здобутки китайської середньовічної культури"Презентація "Основні здобутки китайської середньовічної культури"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні здобутки японської середньовічної культури​

Номер слайду 2

Виникнення писемності у формі ієрогліфів традиція пов’язує з особами Атікі та уславленого корейця Вані – „батька японської цивілізації”, який 285 р. привіз до Японії китайські книги. Створена на базі китайських ієрогліфів. Перші школи було відкрито 662 р.

Номер слайду 3

Японці запозичили китайські цифри і на новій основі зміцнили свою десяткову систему рахунку.

Номер слайду 4

У 602 р. було збудовано першу астрономічну вежу, розпочалися регулярні спостереження за зірками, складання прогнозів погоди.

Номер слайду 5

У 710 р. створено трактат „Кодзікі” („Стародавня історія”) – перша відома в історії Японії спроба систематизувати усі існуючі знання.

Номер слайду 6

У другій половині VІІІ ст. з’явилася збірка „Маньєсю” („Зібрання міріади пелюстків”). Містить 4516 віршів, написаних 500 авторами. Це любовна лірика, поєднана з описами природи. На початковому етапі розвитку літератури провідну роль відігравала поезія.

Номер слайду 7

У VІІ – VІІІ ст. був започаткований традиційний японський театр.

Номер слайду 8

У ХІV – ХV ст. набуло поширення будівництво японських садів каміння, чайних садів, „сухих садів”.

Номер слайду 9

У VІ ст. разом з буддизмом в Японії поширилося мистецтво ікебани („життя квітів”) – мистецтво створення композицій із гілок дерев і квітів.

Номер слайду 10

Розквіт скульптури розпочався в VІІІ ст. і пов’язаний із буддизмом. Створювалися статуї Будди і буддійських божеств із бронзи й дерева.

pptx
Додано
1 липня 2022
Переглядів
371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку