Презентація "Первинні засоби пожежогасіння"

Про матеріал
продовжувати формувати у здобувачів освіти з порушеннями слуху поняття небезпеки при пожежах; розглянути правила пожежної безпеки у школі, первинні засоби пожежогасіння; опрацювати алгоритм дій під час пожежі в громадському приміщенні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Первинні засоби пожежогасіння. Алгоритм дій під час пожежі в громадському приміщенні. Виконала: н. шутко

Номер слайду 2

Вправа «Знайомство»Продовжіть фразу: « Вогонь я використовую…»

Номер слайду 3

Вправа «Мозковий штурм». Учні по черзі називають причини виникнення пожежі.

Номер слайду 4

Обговорення ситуаціїУявіть собі таку ситуацію: Під час евакуації зі школи у зв’язку з пожежею Яна згадала, що вона забула в класі свою кофту і повернулася в клас за одягом, нікого не попередивши про це. Які проблеми можуть виникнути у зв’язку з такою поведінкою дівчинки?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Відповідно до Правил пожежної безпеки громадські приміщення обладнують первинними засобами пожежогасіння.

Номер слайду 7

Найбільш зручними засобами для гасіння пожеж є вогнегасники.

Номер слайду 8

Знаки пожежної безпеки: В школі та в інших громадських приміщеннях слід дотримуватись Правил протипожежної безпеки. Вчасно повідомляти вчителя про задимлення чи інші ознаки пожежі. До приїзду рятувальників уміти використовувати первинні засоби гасіння пожежі.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вправа «Відпрацювання алгоритму дій під час пожежі в громадському приміщенні»

Номер слайду 11

Гра «Так чи ні!»- Можна гратися із сірниками?- Вимкни телевізор і вкладайся спати.- Рятувальну службу викликай за номером 102!- Не можна сушити білизну над газом.- Увімкни електроприлади і йди до школи.- Сірники дітям – не іграшка.(- Ялинку прикрасимо бенгальськими вогнями?- Під час пожежі заховаюсь під ліжко.

Номер слайду 12

Перейдіть за посиланням та пройдіть тестування:https://naurok.com.ua/test/pervinni-zasobi-pozhezhogasinnya-algoritm-diy-pid-chas-pozhezhi-624456.html. Перейдіть за посиланням та пограйте в гру:https://learningapps.org/view8130162 Бажаю успіху.

Номер слайду 13

рефлексія. Вправа "Що? Де? Коли?"Що? ... із почутого на уроці для вас корисне, необхідне?Де? ... ви можете використати набуті знання?Коли? ... У яких випадках?

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Опрацюйте параграф 9. Підручник основи здоров’я 7 клас, автор: І. д. бех…Опрацювати разом з батьками пам’ятку «Безпека при пожежі»Матеріали взято з просторів інтернету.

pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
1 грудня 2022
Переглядів
1849
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку