Презентація "Пляжі світу з незвичайним кольором піску".

Про матеріал
Матеріал можна використовувати для унаочнення уроків навколишнього світу, розширення уявлення дітей про різні кольори піску.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пляжі світу з незвичайним кольором піску. Корисні копалини. Я досліджую світ

Номер слайду 2

Зелений. Пляж Папаколеа, ГаваїОдин із найкрасивіших – Папаколеа на Великому острові Гавайського архіпелагу. Ця місцина не дуже зручна для відпочинку – сюди досить нелегко дістатися, та й припливи такі сильні, що не поплаваєш. Однак видовище варте труднощів, адже цей дивовижний пляж переливається різноманітними відтінками зеленого: від яскравого насиченого до оливково-золотистого. Під ногами у вас у прямому значенні напівдорогоцінне каміння – різновид хризоліту олівін. Народжений із вулканічної лави камінь місцеві називають "гавайським діамантом". Звісно, виносити цей "пісочок" як сувенір суворо заборонено. Є і сумна новина – потужні хвилі поступово змивають зелений пляж в океан.

Номер слайду 3

Рожевий. Такий колір піску надають шматочки коралів і мушель морських організмів, що мешкають на прилеглих рифах. Пляж Елафонісі, Крит. Елафонісі – грецький острів біля південного узбережжя Криту. Місцевість неймовірно красива. Тут розташований чудовий пляж з рожевим піском. У деяких місцях пляжі тут скелясті, але досить і пологих ділянок, що робить Елафонісі чудовим місцем для сімейного відпочинку.

Номер слайду 4

Червоний. Пляж острова Рабіда, Галапагоські острови. Маленький вулканічний острів Рабіда площею всього 5 кілометрів − геологічний центр архіпелагу Галапагос. Але відомий він передусім унікальним пляжем насиченого темно-червоного кольору. Здається, що ви потрапили на Марс, адже червоні тут навіть скелі через високий вміст у породах оксиду заліза.

Номер слайду 5

ГаваїЗвання пляжу з найчорнішим піском у світі отримав Punaluu Beach на Гаваях. Сильні хвилі перетворили на дрібні чорні крихти базальтові частинки, що залишилися після вулканічних вивержень. Проте, купатися в тутешньому морі довго не вийде – вода прохолодна через течії.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
102
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку