Презентація по темі "Симфонія весняної музики в орнаментальній композиції"

Про матеріал
Презентація дуже цікаво розповість учням про симфонічну музику, українські орнаменти, які переплітаються з весняною музикою. Матеріал музичний інтегрується з образотворчим мистецтвом. Це дозволить провести урок більш цікаво і зробити його насиченим та привабливим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художник і музикант дуже схожі,тільки перший пише картини на полотні,а другий – на тишині. ТЕМА: Симфонія весняної музики в орнаментальній композиції

Номер слайду 2

ЗАВДАННЯ УРОКУОзнайомитися з орнаментами та його видами;Правилами їх створення;З поняттями ансамблева та хорова музика;Навчитися створювати орнаменти на основі стилізації природних форм;Співвідносити музичні образи з живописними.

Номер слайду 3

ДЕКОРАТИВНО – УЖИТКОВЕ МИСТЕЦТВОЦе вид образотворчого мистецтва, твори якого поєднують художні та практичні якості; ужиткове-практичне використання в побуті, декоративне-прикрашене.

Номер слайду 4

ВИДИ ДЕКОРАТИВНО-УЖИТКОВОГО МИСТЕЦТВА

Номер слайду 5

ДУЕТХОРСОЛІСТКВАРТЕТТРІОАНСАМБЛЬ

Номер слайду 6

Кость Віталійович Широцький«…на найпростішій і на найскладнішій стадії в розвитку орнаменту народ звертається до природи, але не просто копіює навколишню дійсність, а перероблює, спрощує і своїм умовним малюнком створює власний стиль».

Номер слайду 7

ПОЕТИЧНА ХВИЛИНКА

Номер слайду 8

ПІСНЯ «ЧЕРВОНА КАЛИНА»

Номер слайду 9

ОРНАМЕНТВізерунок, побудований на ритмічному повторенні геометричних елементів або рослинних чи тваринних мотивів і призначений для прикрашання різноманітних предметів. МОТИВЧастина орнаменту, його головний формуючий елемент. За мотивами орнаменти поділяють на 3 групи: геометричні, рослинні, тваринні.

Номер слайду 10

ПОЕТИЧНА ХВИЛИНКА

Номер слайду 11

ПІСНЯ « НАША РОДИНА»

Номер слайду 12

ІНСТРУКТАЖ продумування композиції; розмітка на папері;закомпонування простим олівцем штриховими лініями;підбір елементів орнаменту;корекція роботи;наведення контурів основною лінією;підбір кольорів (повторення про кольори);розфарбування;прибирання робочого місця.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ГРА «МОЇ ДОСЯГНЕННЯ»

Номер слайду 15

ПОЕТИЧНА ХВИЛИНКА

Номер слайду 16

«ПРИЙДИ, ПРИЙДИ, ВЕСНО КРАСНА»

Номер слайду 17

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 5 клас (Масол Л.М.)
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
403
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку