Презентація "Початок програмування зі Scratch"

Про матеріал
Презентація до уроку інформатика 5 клас за модельною навчальною програмою Пасічник О. В.0., Чернікова Л. А. підручник Джон Ендрю Біос 5 клас "цифрові підлітки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Початок програмування зі Scratch.5 клас

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань

Номер слайду 3

Сьогодні на уроці

Номер слайду 4

Що таке величина та зміна Величина — це окремий інформаційний об'єкт (число, символ, рядок тощо)Змінні — це величини, значення яких можуть змінюватися в ході виконання програми.

Номер слайду 5

Використання зміних Зміні використовують у програмуванні  для зберігання та звернення до даних у пам'яті комп'ютера. Вона являє собою область пам'яті, яка може містити значення певного типу даних.

Номер слайду 6

Приклад використання змінних Обчислити вираз (a+b-c):d. Початок Кінець Ведіть зміні Відповідь a+b Результат - c Результат : d Завдання 1. Складіть блок схему алгоритму підставивши замість букв числа. A= 10 , b=12, c=4, d=9

Номер слайду 7

Завдання 2. Виконавець вміє множити число на 2, збільшувати число на 1. Складіть для виконавця алгоритм отримання з одиниці наступних чисел:5;50;

Номер слайду 8

Практична робота на комп`ютері Завдання 3. Складіть на комп'ютері у програмі Scratch скрипт за зразком на додавання двох чисел а також на віднімання.

Номер слайду 9

Рефлексія «Скажи одним реченням».

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
20 березня
Переглядів
44
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку