Презентація "Попередження торгівлі людьми"

Про матеріал
Метою створення презентації для виховної години з елементами тренінгового заняття на тему: "Попередження торгівлі людьми" є підвищення рівня поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми в сьогоденні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета: підвищення рівня поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми. Задача: - виявити рівень поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми;- сформувати уявлення про суть торгівлі людьми;- з’ясувати причини торгівлі людьми;- ознайомити учнів з різними формами торгівлі людьми;- позбавитися небезпечних стереотипів щодо торгівлі людьми.

Номер слайду 2

Торгівля людьми:як це попередити

Номер слайду 3

Статистика свідчить: За даними Держдепартаменту США, щороку в рабство потрапляють 600-800 тис. осіб. За оцінками Центру безпеки людини, цей показник значно більший і дорівнює 4 млн. Згідно з дослідженнями Міжнародної Організації Праці, близько 12,3 млн. людей у світі займаються примусовою працею, в т.ч. 2.4 мільйони – в результаті торгівлі людьми. За даними ЮНІСЕФ, жертвами торгівців людьми щороку стають 1,2 млн. дітей.

Номер слайду 4

За даними ООН, людей продають у рабство в 127 країнах світу. В 11 держав відмічених «дуже високий» рівень активності викрадачів людей, серед них – Росія, Україна, Білорусь, Молдова і Литва. Щороку в Україні, Білорусії, Болгарії, Молдові, Румунії до тенет работоргівців потрапляє близько 225 тис. людей. При цьому Україна є лідером Східної Європи за кількістю постраждалих. Україна виступає одночасно і як країна призначення (в основному, з країн СНД і Азії), і як країна походження і транзиту (до Західної Європи, Японії, США, Австралії, Ізраїлю й ін.).

Номер слайду 5

Торгівля людьми це протизаконна торгівля людськими істотами в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці: це сучасна форма рабства.

Номер слайду 6

ПРИЧИНИ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Номер слайду 7

погана обізнаність українських громадян щодо можливостей працевлаштування за кордоном та їх наслідки; публікації багатообіцяючої реклами в пресі та «агітація»;низька обізнаність стосовно своїх прав.Інформаційні:

Номер слайду 8

Правові:відсутність належної системи захисту потерпілих;недостатнє покарання злочинців.

Номер слайду 9

Причини, пов’язані з «людським фактором»:складні стосунки в сім’ї (відсутність або недостатність батьківської опіки над дітьми, вживання батьками алкоголю, наркотиків; очікування фінансової допомоги від одного з членів родини ….)слабкі професійні навички;зависока або занизька самооцінка;бажання зробити запаморочливу кар’єру;швидко без зайвих зусиль заробити великі гроші;жага до «красивого життя»;надмірна схильність до ризикованої поведінки;зайва довірливість ….

Номер слайду 10

ФОРМИ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Номер слайду 11

рабство або звичаї, подібні до рабства;підневільний стан;залучення в боргову кабалу;торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації;торгівля людьми з метою використання у порнобізнесі;торгівля людьми з метою трудової експлуатації (примусова праця);торгівля людьми з метою використання у жебракуванні;торгівля людьми з метою вилучення органів;торгівля людьми з метою використання у збройних конфліктах;торгівля людьми з метою втягнення у злочинну діяльність;проведення дослідів над людиною без її згоди;Усиновлення/удочеріння з метою наживи.

Номер слайду 12

ЕТАПИ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Номер слайду 13

ВЕРБУВАННЯПЕРЕМІЩЕННЯПЕРЕДАЧА ЛЮДИНИОДЕРЖАННЯ ЛЮДИНИЕКСПЛУАТАЦІЯ

Номер слайду 14

Типові приклади рекламних оголошень, які дають привід замислитися:«Робота в кращих клубах Європи для дівчат 18-30 років. Усі витрати за рахунок фірми. Щомісячна оплата від 1500 доларів США» «Робота. Всі будівельні спеціальності,сільськогосподарські роботи,водії, хатні робітниці, няні. Велика Британія, Ізраїль, Іспанія, Об’єднанні Арабські Емірати, Португалія. Вимоги до претендентів:чоловіки та жінки 18-55 років. Швидке оформлення закордоннихпаспортів та віз».

Номер слайду 15

Торгівля людьми: міфи та стереотипи

Номер слайду 16

Міф № 1. Зі мною такого не станеться. Міф № 2. Торгівля людьми – це торгівля виключно лише молодими жінками, яких використовують виключно у сексуальній сфері. Міф № 3. Вони знали, що їх може очікувати, тож самі й винні. Міф № 4. Тільки малоосвічені, наївні люди можуть стати жертвами торгівлі людьми. Міф № 5. Робота у сусідній Росії є менш ризиковою, ніж у Туреччині Міф № 6. Друзі та родичі не можуть бути замішаними у торгівлю людьми. Міф № 7. Довести вину і покарати торгівців людьми неможливо.

Номер слайду 17

Національна “гаряча лінія” з питань протидії торгівлі людьми0-800-500-225(дзвінки в межах України безкоштовні)+38-044-205-37-36; 205-36-94(для дзвінків у межах Києва та з-за кордону)

pptx
Додано
12 січня 2022
Переглядів
1476
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку