Презентація "Потреби та їхні види."

Про матеріал
Розробка містить презентацію до уроку по темі "Потреби та їхні види", спецкурс з математики "Родинні фінанси" за матеріалами навчально-методичного посібника для вчителя та робочего зошита за редакцією професора Т.С. Смовженко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Потреби та їхні види. Стримуйте свої потреби – і станете володарем світу. Східна мудрість

Номер слайду 2

Потреби людей Вступ Попри величезний науковий і технічний процес значна частина людства живе в бідності. Навіть у розвинених державах багато людей – малозабезпечені. Їх оточує світ благополуччя, але ці люди не мають змоги користуватися його здобутками. Водночас є люди, які домоглися значних успіхів, проте теж не задоволені досягнутим. Зростання їхнього добробуту стимулює у них нові прагнення та бажання. Ця проблема існує завжди: суперечності між потребами й можливостями їх задоволення. На вирішення даної суперечності і спрямована господарська діяльність людини.

Номер слайду 3

Потреби людей. Потре́би — це брак чого-небудь, що потрібне для підтримки життєдіяльності людини, соціальної групи або суспільства. Бажання щось мати. Стимул активної діяльності.

Номер слайду 4

Потреби – це наше бажання щось мати. Потреби є першочергові і другорядні. Потреби людей

Номер слайду 5

Обери першочергові потреби

Номер слайду 6

ГРУПИ ПОТРЕБ: МАТЕРІАЛЬНІ (ЇЖА, ОДЯГ, ЖИТЛО, РЕМОНТ АВТО ТОЩО);ДУХОВНІ (ОТРИМАННЯ ОСВІТИ, ЗАНЯТТЯ МИСТЕЦТВОМ ТОЩО);СОЦІАЛЬНІ (СУСПІЛЬНА І КОЛЕКТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ)

Номер слайду 7

Піраміда потреб за А. Маслоу (АМЕРИКАНСЬКИЙ ПСИХОЛОГ).

Номер слайду 8

Піраміда потреб за А. Маслоу Фізіологічні потреби (потреби нижнього рівня) – необхідні для виживання. Передбачають потребу в їжі, воді,відпочинку. Потреби в безпеці включають: захист від фізичних і психологічних небезпек із боку навколишнього світу й упевненість у тому, що в майбутньому будуть задовольнятися фізіологічні потреби. Соціальні потреби (потреби в дружбі, коханні) включають почуття незалежності від чого або кого-небудь, підтримки.

Номер слайду 9

Піраміда потреб за А. Маслоу 4. Потреби в повазі містять потреби в особистих досягненнях, компетентності, повазі з боку оточення, визнанні.5. Потреби в самовираженні, самореалізації – це потреби в реалізації власних потенційних можливостей і зростанні як особистості. Спочатку споживачі прагнуть задовольнити потреби більш низького рівня.

Номер слайду 10

Відповідність задоволення потреб можливостям родини. Найважливіша функція сім’ї – задоволення потреб людини. Саме сім’я є прикладом реалізації піраміди потреб А. Маслоу. Сім’сприяє задоволенню всіх видів потреб людини. Батьки забезпечують дитині нормальне харчування і сон, забезпечують безпеку (фізичну і психологічну). Фізично міцна дитина, якій не загрожує небезпека, її люблять, починає досліджувати навколишній світ. Важливим є почуття самостійності в дитини. За підтримки батьків та самостійності формується повага і самоповага. Еталоном (прикладом), носієм суспільних норм і зразків поведінки для дитини є дорослий.

Номер слайду 11

Потреби людини безмежні. Існує всезагальний економічний закон зростання потреб – закон, що виражає зв’язки між виробництвом і досягнутим рівнем задоволення потреб людей (або особистим споживанням), розвиток яких спричиняє появу нових потреб та засобів їх задоволеня. Потреби людей

Номер слайду 12

Робота в зошиті

Номер слайду 13

Номер слайду 14

12345

Номер слайду 15

АБВГДЕЄ

Номер слайду 16

Потреба в чистій квартирі, …Потреба в підручнику, …Потреба в якісному транспорті, …

Номер слайду 17

Соціальні.12345678910.

Номер слайду 18

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.2
Оригінальність викладу
4.2
Відповідність темі
4.2
Загальна:
4.2
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Глодовська Людмила Олесандрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Уколова Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Чарка Надія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Заєць Мирослава
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Нагорна Вікторія Євгеніївна
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
21 грудня 2020
Переглядів
33335
Оцінка розробки
4.2 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку