Презентація "Повітря і дихання".

Про матеріал
Презентація розроблена за модельною навчальною програмою Тетяни Коршевнюк. В презентації розкриваються питання значення дихання, будова дихальної системи, турбота про чисте повітря. Містить рубрики: нумо досліджувати, пліч-о-пліч, парад порад, технотека, тобі до снаги. Підходить для проведення дистанційного уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повітря і дихання. Захист органів дихання від небезпечних впливів довкілля. Турбота про чисте повітря. Пізнаємо природу 5 клас. Повітря і дихання. Захист органів дихання від небезпечних впливів довкілля. Турбота про чисте повітря. ПІЗНАЄМО ПРИРОДУ 5 КЛАС

Номер слайду 2

ДИХАЛЬНА СИСТЕМАДля дихання організму людини потрібний кисень. За його участю в клітинах розщеплюються поживні речо-вини, виділяється життєво необхідна енергія. Надходжен-ня кисню в організм людини забезпечує дихальна система. Під час дихання в органах дихання відбуваються фізичні явища: фільтрування повітря в носовій порожнині і дифузія газів у легенях. Пригадаємо!Дифузія- явище поширення частинок однієї речовини між частинками іншої.

Номер слайду 3

Здоров’я людини залежить від якості повітря. Воно має бути чистим і в міру зволоженим. Великої шкоди організму завдає дим, що утворюється під час тютюнокуріння. Він містить небезпечні для організму людини речовини, які під час вдиху потрапляють до легень не лише курця, а й того, хто перебуває поруч. Недаремно на сигаретних упаковках написано «Паління вбиває», «Куріння небезпечне для вашого здоров’я».

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ТЕХНОТЕКАОчищувач повітря забезпечує усунення пилу, бактерій, навіть сторонніх запахів за допомогою різних фільтрів. Зволожувач повітря перетворює воду на водяну пару та спрямовує її у повітря. Це особливо важливо взимку, коли вологість повітря в приміщеннях знижується через роботу опалювальних приладів.

Номер слайду 8

Турбота про чисте повітря. Забруднення повітря — велика загроза для планети. Тому слід дотримуватись кількох правил, які допоможуть зберегти повітря чистим.• Висаджувати більше зелених рослин. Саме рослини виділяють кисень і поглинають вуглекислий газ.• Обмежувати викиди автомобілів та промисловості.• Зберігати ліси від виникнення пожеж та забруднення.• Не використовувати аерозольні речовини, що забруднюють повітря.

Номер слайду 9

ТОБІ ДО СНАГИДізнавшись, що рослини виділяють кисень, необхідний для дихання, учениця вирішила придбати 10 вазонів для кімнати, у якій спить. Які можливі наслідки для самопочуття дівчинки може мати це рішення?

pptx
Додано
2 березня 2023
Переглядів
1772
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку