Презентація "Повітря. Властивості повітря"

Про матеріал
Презентація "Повітря. Властивості повітря" відповідає віковим особливостям здобувачів освіти та допоможе учням краще засвоїти новий матеріал
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тести1. Найважливіша властивість ґрунту: А родючість; Б водопроникність; В повітропроникність. 2. Найбільш родючі ґрунти: А піщані; Б глинисті; В чорноземи.3. Містять найбільше гумусу: А піщані ґрунти; Б глинисті ґрунти; В чорноземи. 4. Найбільш швидко пропускають воду: А піщані ґрунти; Б глинисті ґрунти; В чорноземи. 5. Найдовше зберігають воду: А піщані ґрунти; Б глинисті ґрунти; В чорноземи. 6. Найбільш щільні: А піщані ґрунти; Б глинисті ґрунти; В чорноземи.

Номер слайду 2

ЗАГАДКАВоно таке велике,Що займає цілий світ. Воно таке маленьке. Що в найменшу щілинку зайде. Куди ступиш — всюди маєш. Хоч не бачиш, а вживаєш. Через ніс проходить в груди І зворотний має шлях. Він невидимий повсюди, Хоч без нього ми ніяк!

Номер слайду 3

Повітря – суміш газів. Властивості повітря.

Номер слайду 4

Повітря. Недарма кажуть: «Потрібен, як повітря». Без їжі людина може витримати 5 тижнів, без води 5 днів, без повітря 5 хвилин.

Номер слайду 5

Асоціативний кущ. Повітря

Номер слайду 6

Повітря — це природна суміш газів, з яких складається повітряна оболонка планети. Без повітря на Землі не було б життя. Повітря необхідне для дихання всьому живому: і рослинам, і тваринам, і людині. Повітря заповнює всі вільні місця, і навіть найменші щілини. Воно невидиме, але є усюди, є у ґрунті, у воді та заповнює пустий простір у тілах. Ми живемо на дні глибокого повітряного океану, назва якого — атмосфера.

Номер слайду 7

Атмосфера — це газова оболонка Землі (від грецького «атмос» — пара та «сфера» — оболонка). Вона простягається від поверхні Землі понад 2 тис. км і поступово переходить у міжпланетний простір. Сила тяжіння утримує її, як магніт, не даючи газам відлетіти в космос. Нашій планеті пощастило двічі, адже вона тримається на оптимальній відстані від Сонця і єдина з усіх планет має атмосферу, придатну для життя. Атмосфера захищає планету від перегрівання, надмірного охолодження, космічного випромінювання та метеоритів. .

Номер слайду 8

Склад повітря

Номер слайду 9

Властивості повітря Безбарвне Прозоре Не має смаку Не має запаху Має об’єм Пружне Погано проводить тепло Розчинне у воді При нагріванні повітря розширюється, а при охолодженні стискається

Номер слайду 10

Як виявити невидимку?Повітря безбарвне, прозоре, не має ні смаку, ні запаху. Агрегатний стан – газуватий. Колодяжна Л. М., Бугруватський НВК

Номер слайду 11

Повітря підтримує горіння. Дослід . Запалюємо свічку і накриваємо її скляним ковпаком. Через деякий час свічказгасне. Це відбувається тому, що під ковпаком закінчується кисень.

Номер слайду 12

Властивості повітря. Повітря пружне. Його можна стискати. Колодяжна Л. М., Бугруватський НВК

Номер слайду 13

Дослід . Надуваємо повітряну кульку або накачуємо м’яч. Вони стають пружними. Доки в них не було повітря, вони не мали цієї властивості. Отже, повітря пружне.

Номер слайду 14

Властивості повітря. Повітря погано проводить тепло.

Номер слайду 15

Дослід . У дві склянки наливаємо гарячу воду та вимірюємо її температуру. Одну склянку залишаємо відкритою, а іншу накриваємо більшою склянкою або скляною банкою. Через деякий час знову вимірюємо температуру води в обох склянках. У накритій склянці вода залишається гарячою, а у відкритій — температура знижується. Це відбувається тому, що між склянкою та банкою було повітря, яке погано проводить тепло, проте добре його зберігає. Отже, повітря погано проводить тепло.

Номер слайду 16

Властивості повітря. Тепле повітря піднімається вгору, холодне опускається донизу.

Номер слайду 17

Властивості повітря. Тепле повітря піднімається вгору, холодне опускається донизу.

Номер слайду 18

Вправа «Переплутаніслова»ЕНОБМАСТЕАРОФЯТВРІОПНЬСИКЕ

Номер слайду 19

ВИСНОВКИClick to add Title1 Повітря - природна суміш газуватих речовин, серед яких найбільше азоту і кисню. Click to add Title2 Повітря безбарвне, малорозчинне у воді, без запаху, погано проводить тепло. Click to add Title1 Земля має повітряну оболонку, яку називають атмосферою. Click to add Title2 Повітряна оболонка Землі - надійний захист планети від перегрівання та надмірного охолодження. Click to add Title1 Повітря потрібно оберігати

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сільчук Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 лютого 2022
Переглядів
10790
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку