Презентація "Позначаємо м'якість приголосних на письмі. Будуємо розповідь на основі прочитаного.

Про матеріал
Презентація з української мови для 3 класу за підручником Пономапьової К.І., Гайової Л.А.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова. 3 клас. ПОЗНАЧАЄМО М’ЯКІСТЬ ПРИГОЛОСНИХ НА ПИСЬМІ. БУДУЄМО РОЗПОВІДЬ НА ОСНОВІ ПРОЧИТАНОГОПідготувала учитель початкових класів Боднар Н. В.

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання - Які голосні звуки допомогли утворити слова? ([У, А, Е, О, Ю].) — Як утворюються голосні звуки?— Які секрети правопису в слові комп’ютер? — Прочитайте складені речення, відредагований текст. Презентація взятих інтерв’ю

Номер слайду 3

Вступне повторення— Доповніть інформаційне повідомлення про звуки. В українській мові є ... звуків. Звук — ... одиниця мовлення. Звуки поділяють на ... і ... . Голосних усього ... : ... . Голосні звуки записуємо літерами. Їх є ... : ... . Звуки я, ю, є, ї називають ... . Літера ї завжди позначає ... . Приголосні звуки поділяють на ... і ... . Довідка: 6, 10, 38; йотовані, м’які, голосні, найменша, тверді, приголосні.

Номер слайду 4

Вправа «Знайди помилку»йаснойюляйенотйїжакльудильвів

Номер слайду 5

Вправа «Знайди помилку»— Назвіть міста України, у назвах яких є Ь (шукайте допомогу на карті України у підручнику).

Номер слайду 6

Вправа-розминка прийом «Мозкова атака»— Відшукайте міста з літерами Ї, Я, Ю, Є.

Номер слайду 7

Перевір себе. Львів, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Хмельницький, Кропивницький, Донецьк, Луганськ, Сімферополь. Вінниця, Київ, Запоріжжя.

Номер слайду 8

Каліграфічна хвилинка/керований діалог— Наш друг Знак м’якшення запрошує до міста, розташованого на заході України. Це райський куточок для любителів ласощів. Його назва складається з 5 літер, які використали, щоб записати 4 звуки. Л ь в і в Львів львів’яни. Де б ми не були, з друзями завжди почуваємося як удома. У Львові як у себе вдома.— Назвіть приголосні звуки у слові львів’яни. - Складіть розповідь-павутинку про м’якість приголосних.

Номер слайду 9

Вправа 1, 2 с.6 Наша незабутня подорож Україною розпочалась зі Львова. Це дуже красиве стародавнє місто . Ми полюбили його з першого погляду.

Номер слайду 10

Наше дослідження.

Номер слайду 11

Вправа 3, с.6 Львів чудовий

Номер слайду 12

Прочитай повідомлення друзів та візьми інтерв’ю у своїх однокласників чи однокласниць. Виконай завдання вправи 6. Робота в парах

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка

Номер слайду 14

Вправа 7 В’язати — в’язання. Читати - читання. Знати - знання. Жити - життя. Вправа 11 Львівську, майстерню, райським, любителів, шоколадні. Самостійна робота. Вправи 7, 11, с.7

Номер слайду 15

- Разом з однокласниками складіть коротку розповідь про те, що виготовляють у цій майстерні. Хвилинка партнерства. Вправа 10, с.7

Номер слайду 16

Творча робота. Вправа 9, с.7 Львів - дуже гарне і старовинне місто. Засновником цього міста вважають Данила Галицького. Князь назвав його на честь свого сина Лева. У ньому знаходиться левова частка архітектурних пам,яток України.

Номер слайду 17

Рефлексія. Створимо пірамідку нашого настрою.

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Підручник с.7, вправа 12. Спиши назву майстерні шоколаду. Підкресли бук-ви, які позначають м’які приголосні звуки. Напиши, чи хочеш ти відвідати цю майстерню. Поясни чому.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 липня 2023
Переглядів
343
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку