Презентація. Практична робота 1. Розв’язування задач з використанням різних видів масштабу, визначення відстаней, напрямків та абсолютних відносних висот на топографічному плані."

Про матеріал
Презентація "Практична робота 1. Розв’язування задач з використанням різних видів масштабу, визначення відстаней, напрямків та абсолютних відносних висот на топографічному плані" створена для супроводу уроку, містить завдання для актуалізації знань здобувачів освіти та матеріал для практичної частини уроку. Украдена з використанням місцевого матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота Розв’язування задач з використанням різних видів масштабу, визначення відстаней, напрямків та абсолютних відносних висот на топографічному плані

Номер слайду 2

Подорож від населеного пункту Гужівка до урочища Довбні Повторимо! (слайди 3-11)Що означає зорієнтуватись на місцевості? Що таке план місцевості? Чи допомагає він зорієнтуватись? Які найважливіші ознаки плану? Що таке масштаб? Що спільного на цих планах? Чим відрізняються запропоновані фрагменти топографічної карти?

Номер слайду 3

Зорієнтуватися на місцевості — означає визначити своє положення щодо сторін горизонту. Що означає — зорієнтуватися на місцевості?

Номер слайду 4

Пн. Пд. Сх. Пн. Зх. Пд. Сх. Пд. Зх. Пн. Сх. Горизонтом називають лінію, де небо сходиться з землею північпівденьзахідсхід 4 основні сторони горизонтупівнічний західпівнічний східпівденний західпівденний схід. Проміжні сторони горизонту: Зх

Номер слайду 5

Визначіть в якому напрямку від вас знаходяться об'єкти12345

Номер слайду 6

План місцевості План місцевості ― це зображення невеликої ділянки місцевості умовними знаками і в масштабі

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Переведення масштабів з одного виду в другий: Переведіть числовий масштаб в іменований:а) 1 : 220 000 000;б) 1 : 4 000 000;в) 1 : 35 000;г) 1 : 100 000. Переведіть іменований масштаб у числовий:а) в 1 см – 100 м;б) в 1 см – 15 км;в) в 1 см – 300 км;г) в 1 см – 40 м.

Номер слайду 10

Назвіть умовні знаки плану

Номер слайду 11

Назвіть умовні знаки плану

Номер слайду 12

Дослідження та опис фрагменту топографічної карти (плану місцевості) с. Гужівка

Номер слайду 13

Маршрутний лист подорожі від населеного пункту Гужівка до урочища Довбні Завдання Відповідь Бали. Визначте напрямок за яким розташовані Довбні відносно Гужівки  1 Визначте азимут від центру села до урочища Довбні 1 Виміряйте відстань між об’єктами по прямій. Чи можемо іти по прямій? 1 Прокладіть шлях на карті, яким будете рухатись за маршрутом 1 Виміряйте відстань між об’єктами по маршруту руху 1 Намалюйте маршрут подорожі, використовуючи умовні знаки плану. Ми вийшли зі школи та рухалися сільською вулицею у _____ напрямку, минаючи будинки мешканців села, вийшли на луки, які подекуди поросли чагарниками. Далі пішли грунтовою дорогою, вбрід перейшли струмок та зайшли до мішаного лісу. Дерев’яним мостом перейшли на інший берег річки _______. Нарешті відпочили в будиночку лісника. 3 Які ознаки на карті свідчать, що місцевість в бік Довбнів знижується. Визначте абсолютну висоту Довбнів та Гужівки за планом. Висота місцевості Довбнів – Висота місцевості Гужівки-2 Порівняйте план місцевості з Гугл картою с. Гужівки. Перевага плану місцевості в тому, що дозволяє_______________________________________2 

Номер слайду 14

Домашнє завдання. 1) Повторити параграф 7-11 2) Що відомо про урочище Довбні вашим батькам?

pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
17 січня 2023
Переглядів
416
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку