Презентація "Практична робота №6 "Порівняння будови головного мозку хребетних тварин"

Про матеріал
Презентація "Практична робота №6 "Порівняння будови головного мозку хребетних тварин" теоретичне доповнення до практичної роботи за підручником В.І.Соболь
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 6 «Порівняння будови головного мозку хребетних тварин»

Номер слайду 2

Мета: розглянути особливості будови головного мозку хребетних тварин, з’ясувати особливості його організації та ускладнень будови. Обладнання, матеріали та об’єкти дослідження: муляжі головного мозку хребетних тварин, малюнки головного мозку риб, земноводних, плазунів, птахів, ссавців. Звіт з виконання роботи:

Номер слайду 3

Хід роботи1. Розгляньте зображення головного мозку хребетних тварин. З яких відділів він складається?2. Напишіть відділ головного мозку хребетних тварин. Установіть класи тварин, мозок яких зображено на малюнках.

Номер слайду 4

3. Порівняйте будову головного мозку різних груп хребетних тварин. Зверніть увагу на відділи головного мозку та які з них розвинені краще, як це може бути пов’язано з поведінкою тварин. Запишіть свої спостереження у вигляді таблиці.{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}Клас хребетних тварин. Визначальні ознаки будови головного мозку. Риби. Амфібії (Земневодні)Плазуни (Рептилії)Птахи. Ссавці

Номер слайду 5

Висновки. У висновках дайте відповіді на такі запитання:1. Спільний план будови головного мозку хребетних тварин.2. Основні напрямки еволюції відділів головного мозку хребетних тварин?3. Як ускладнення будови головного мозку пов’язане з ускладненням процесів життєдіяльності хребетних тварин?

Номер слайду 6

Типи нервових систем

Номер слайду 7

Головний мозок хребетних тварин. Довгастий – відповідіє за безумовні рефлекси (ковтання, мигання, кашлю, чхання), кровоносну систему, травлення і дихання. Задній (мозочок) – відповідає за координація рухів. Середній – первинна обробка інформації від органів чуття (орієнтувальний рефлекс). Проміжний – контролює за виділення гормонів (гуморальна регуляція). Передній (півкулі)– відповідає за складні форми поведінки (навчання, аналіз та синтез інформації, пам’ять тощо)

Номер слайду 8

Головний мозок хребетних тварин

Номер слайду 9

Риби. Амфібії

Номер слайду 10

Птахи. Плазуни

Номер слайду 11

Ссавці

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1.  Катерина
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
22 березня 2022
Переглядів
4271
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку