Презентація Практична робота Досліджуємо розчинність деяких речовин

Про матеріал
Практична робота на тему Досліджуємо розчинність деяких речовин для закріплення знань, умінь та навичок учнів за підручником Біда НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота 3 Досліджуємо розчинність деяких речовин

Номер слайду 2

ДОТРИМУЙСЯ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ ПРАКТИЧНИХ РОБІТ1. З’ясуй порядок і правила безпечного проведення досліду.2. Звільни робоче місце від зайвих предметів і матеріалів.3. Перевір наявність і надійність приладів та інших предметів, потрібних для виконання завдання.4. Розміщуй прилади, матеріали, обладнання на робочому місці так, щоб запобігти їх падінню або перекиданню.5. Обережно працюй зі скляним приладдям, рідинами та сипкими матеріалами.6. Не спрямовуй пряме сонячне світло на дзеркало мікроскопа, не дивися крізь збільшуване скло лупи на сонце - це може призвести до втрати зору.7. Починай виконувати завдання лише з дозволу вчителя.8. Виконуй роботу відповідно до інструкції або вказівок учителя.9. Не залишай робоче місце без дозволу вчителя.10. Завершивши роботу, прибери робоче місце і ретельно вимий руки з милом.

Номер слайду 3

Тобі знадобиться: 3 пластмасових стаканчиків, 3 пластмасових ложок, пластмасовий шприц без голки на 20 мл, секундомір, кухонна сіль, цукор, сода, кип’ячена холодна вода.

Номер слайду 4

ДОСЛІД № 1. Що швидше розчиняється?1. Пронумеруй стаканчика фломастером. У кожний стаканчик за допомогою шприца відміряй 50 мл води. У першу додай порцію (неповну ложку, без «чубка») кухонної солі, а в другу - таку ж порцію цукру, у третю - соду. Розмішай розчини і визнач час розчинення секундоміром.2. Результати запиши у таблицю.

Номер слайду 5

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Речовина. Кухонна сіль. Цукор Сода. Скільки часу розчинялася1 хв 20 сек1 хв1 хв 5 сек. Скільки порцій максимально розчинилося111 Записати висновки в зошит

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
22 квітня
Переглядів
16
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку