Презентація "Практичне заняття за розділом ІІ. Людина як особистість і особа. Громадський простір. Спільноти людей"

Про матеріал
Практична робота. Розділ ІІ. Мета:спираючись на знання, отримані впродовж опрацювання розділу, розвивати практичні вміння із систематизації матеріалу, роботи з аналізу інформації; закріпити знання з розуміння особистого простору; навчити застосовувати отриману інформацію в повсякденних ситуаціях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття за розділом II. Людина як особистість і особа. Громадський простір. Спільноти людей

Номер слайду 2

Розгляньте карикатуру і висловіть припущення:1) Що змусило дитину закритися від інших?2) Чи можливо в такий спосіб захистити свій особистий простір?

Номер слайду 3

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1. Визначіть тип особистості кожної людини.1. Продавець 4. Володимир Великий 7. В. О. Зеленський 2. Т. Г. Шевченко 5. Працівник поліції 8. Леся Українка3. В. В. путін 6. А. Гітлер 9. Учень   {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ПересічнаІсторична аморальна. Видатна

Номер слайду 4

2. Помістіть кожну людину у свій особистий простір. 1. Сім’я. 3. Люди які можуть допомогти (лікарі)2. Знайомі. 4. Незнайомці.

Номер слайду 5

3. Подумайте, як ви маєте поводитися в групі співрозмовників!Пам’ятка «Правила поведінки в спільноті»• Якщо хтось, на вашу думку, поводить себе неправильно, ви маєте повідомити про це дорослим — батькам, учителям.• Ніхто не може торкатися вас без вашої згоди. Ви теж не маєте права втручатися в чужий особистий простір без дозволу.• Якщо вас не зрозуміли з першого разу, повторіть інформацію, поки вас не почують і не допоможуть.• Ви не зобов’язані шукати рішення самостійно, не слід нічого приховувати, соромитися.• Не бійтеся говорити.• Не бійтеся запитувати.

Номер слайду 6

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПовторити Розділ ІІ. Письмово.

pptx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
19 листопада 2023
Переглядів
1236
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку