Презентація "Правила відповідального шопінгу"

Про матеріал
Навчальна презентація призначена для розкриття теми "Правила відповідального шопінгу", при викладанні позашкільного гуртка "Відповідальне споживання" на базі КПНЗ "Станція юних натуралістів Тернівського району" КМР. Автор керівник гуртка Ханченко Дар'я Олегівна. Ролик зроблено за допомогою сервісу Canva https://www.canva.com/join/btx-zfs-ckd
Перегляд файлу

image

imageКПНЗ "СЮН Тернівського району" КМР Гурток "Відповідальне споживання" Керівник гуртка Ханченко Д.О.

image

                                                                                                                                                                                           image                                                   Перш ніж купити – досліди

imageimageЯкщо ти вже вирішив, що тобі необхідна конкретна річ і знижки Чорної п'ятниці (сезонного розпродажу) йдуть тобі на користь, досліди існуючий асортимент. Перш ніж витрачати гроші на новий електронний прилад/іграшку/одяг/меблі тощо, варто розуміти, за що ти платиш: за бренд чи за річ. Етичний споживач обирає якісні товари, які знижують етику "бренду заради бренду". Крім того, знаючи про збільшення випадків шахрайства у Black Friday перед покупкою варто перевірити, чи реальною є знижка. Для цього варто заздалегідь (тижня за 2) вивчити ціни на необхідні товари. Або ж використовувати онлайн-сервіси з порівняння цін на обрані товари.

image

imageДумайте про причининаслідки

Перш ніж купувати товар, варто подивитися на вплив вашої покупки

imageбільш широко. Можна купити 2 курки замість 1, щоб покласти у морозилку, але чи рівноцінними будуть витрати енергії та ресурсів при створенні

вашого продукту? Чи дійсно потрібно купляти новий телефон, якщо старий справно працює і задовольняє ваші потреби?

image Якщо ти вирішив бути свідомим споживачем, то варто розуміти зсередини, що ти купляєш. Наприклад, якщо оновлюєш косметику, ознайомся з її інгредієнтами. Нікому не потрібна пальмова олія в підводці для очей. Це дешевий наповнювач з величезним негативним впливом. Як показує практика, сюрпризи у складі могуть бути і у розкручених брендах.

image Контролюй свої фінанси

imageКоли ти обрав, що будеш купувати і де – чітко встановлюй планку. Наприклад, бери з собою стільки грошей, скільки запланував першочергово на

конкретну річ. Нічого зайвого. Якщо ти прихильник оплати карткою, то

встанови ліміт на витрати.

 

image Використовуй сashback

imageДля того, щоб зекономити, можна використовувати сashback. Цю функцію мають чимало банків, які співпрацюють з великими торговими мережами. Завдяки сashback власник повертає частину витраченої суми на свій рахунок. Тож варто заздалегідь вивчити, де можна користуватися цією можливістю.

Пам'ятайте. Непотрібне можна повернути

imageАгресивний маркетинг, ще й у масовому прояві, може вплинути навіть на найраціональнішого покупця. Тож, якщо вже ви потрапили під дію масового знижкового психозу і купили непотрібні вам речі – законодавство вам у допомогу! За наявності чека ви можете повернути непотрібні або браковані речі назад до магазина протягом 14 днів. І отримати назад ваші гроші.

Важливо! Винятками є ліки, продовольчі товари, предмети гігієни, іграшки, білизна, ювелірні вироби, друковані видання.

image

imageПеред шопінгом треба підготуватись, визначитись з покупкою та лімітом коштів. Не забути про кешбек та можливість повернення непотрібного/ бракованого товару.

Будьте свідомим покупцем!

pdf
Додано
2 травня 2022
Переглядів
217
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку