Презентація "Природні обєкти спадщини ЮНЕСКО"

Про матеріал
Призентація складається з 3 частин: - зникаючі чудеса світу; - найкрасивіші вулкани світу; - природні обєкти спадщини ЮНЕСКО (кожен материк придставлений окемою презентацією).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОБ’ЄКТИ ПРИРОДНОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКОПрезентацію підготувала вчитель географіїПолянецької гімназіїУманської міської ради Черкаської областіНаталія Миронюк

Номер слайду 2

Зміст. Зникаючі чудеса природи. Найкрасивіші вулкани світу. Австралія. АфрикаЄвразія. Південна Америка. Північна Америка

Номер слайду 3

10 ЧУДЕС ПРИРОДИ, ЯКІ МОЖУТЬ ЗНИКНУТИ В НАЙБЛИЖЧІ 20 РОКІВ

Номер слайду 4

Туристичний портал Budget Travel склав список із десяти чудес світу, які можуть зникнути до 2030 року. Неминучість загибелі приверне до чудес додатковий наплив туристів. Вони захочуть подивитися на визначні пам’ятки Землі, яких зовсім скоро не стане.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ppt_x

Номер слайду 7

Белізький Бар’єрний риф Белізький Бар’єрний риф дуже постраждав в 1998 році, втративши у багатьох місцях до 50% коралів. Його корали, як і раніше, знебарвлюються – як через глобальне потепління, так і через діяльність людини.

Номер слайду 8

Конголезька западина. Конголезька западина – другий за площею масив джунглів після басейну Амазонки. До 2040 року до двох третин унікальної флори і фауни, за даними ООН, буде втрачено в разі неприйняття ефективних заходів щодо їх захисту. Ліси піддаються нещадній вирубці з метою влаштування пасовищ, шахт, а також під час партизанської війни у цьому регіоні Африки. Зменшення площі лісової поверхні призводить до скорочення обсягів вбирання вуглекислого газу, а значить, і дощів, що сприяє зміні клімату.

Номер слайду 9

Мертве море За останні чотири десятиліття його площа скоротилася на третину, а обміліло воно на 24 метри. Колишні пляжі тепер на півтора кілометра далі від берегової лінії. Вода в Мертве море надходить лише з річки Йордан, але оточуючі її країни забирають з ріки все більше води. У результаті через 50 років Мертвого моря зовсім не стане. Тим більше, що виробники косметики і вуглекислого калію постійно виснажують мінеральні запаси морського дна.

Номер слайду 10

Національний парк Еверглейдс (Флорида, США) Болота, які займають основну частину його території, піддаються забрудненню з боку оточуючих ферм, а також навалі чужих живих істот. Не кажучи вже про те, що 60% місцевої води відкачують для постачання в довколишні міста і на ферми. У результаті площа парку – єдиного місця, де мешкає флоридська пантера – вже скоротилася удвічі з 1900 року. Протягом 40 років флоридська пантера, як і ще 20 видів тварин, може повністю зникнути.

Номер слайду 11

Мадагаскар. Якщо не врятувати ліси цієї острівної африканської держави, через 35 років вони будуть повністю вирубані і випалені, а їхні мешканці вимруть. Заповідники займають лише 5% території острова, не дозволяючи тваринам безпечно переміщатися по всьому Мадагаскару. Деякі рідкісні види тварин острова навіть не були вивчені й зареєстровані, та, можливо, вимруть до того, як їх встигнуть дослідити.

Номер слайду 12

Мальдівські острови Якщо глобальне потепління продовжиться, ці острови, що підносяться лише на два з невеликим метра над рівнем моря, будуть затоплені. У 2008 році президент держави вже оголосив про придбання землі в інших країнах, зокрема, в Індії, для розселення громадян, які були змушені покинути рідні місця, затоплені океаном. У 2009 році, щоб підкреслити наступаючу небезпеку, він провів засідання уряду під водою.

Номер слайду 13

Північний і Південний полюси Глобальне потепління загрожує вимиранням 80% імператорських пінгвінів Антарктиди. В Арктиці ж знищення загрожує білим ведмедям, адже разом з таненням полярних льодів гинуть цілі екосистеми, включаючи харчові ланцюжки. Нові масиви льоду перестануть формуватися в Антарктиді протягом 20-40 років.

Номер слайду 14

Джунглі Тахуаману (Перу)У перуанській провінції Мадре де Діос знаходяться мало не останні в світі запаси червоного дерева. І росте воно саме в джунглях Тахуаману. Але через незаконну вирубку вони скорочуються. США купують близько 80% червоного дерева. Адже з кожного дерева можна зробити меблів на мільйон доларів. Лісоруби будують дороги, що дозволяє проникати в джунглі фермерам і мисливцям, а це, у свою чергу, турбує корінних жителів і знищує екосистему. Крім того, видобуток золота, який ведеться в сусідніх районах, призводить до забруднення повітря і води ртуттю

Номер слайду 15

Популяція тигрів Більше половини тигрів світу живе в Індії. Всього в світі в дикій природі їх залишилося 3200, тоді як в 1900 році в одній Індії їх було 100 тисяч. Повністю тигри можуть вимерти вже через 12 років. Для потреб китайської традиційної медицини вбивають у середньому по одному тигру на добу. Заповідники для тигрів існують, але вони не забезпечують надійних шляхів міграції самок, необхідних для повноцінного відтворення популяції.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 16

Басейн річки Янцзи Багато спостерігачів, включаючи китайських офіційних осіб, вже визнали, що більшість видів флори і фауни, що населяють цей природний регіон, знаходиться під загрозою знищення. Виною тому вирубка лісів, будівництво гребель і утворення водосховищ. Існує також небезпека землетрусу. Туристичні потоки можуть чинити двоякий вплив на природу: з одного боку, вони, очевидно, погіршують екологічний стан унікальних місць на Землі, лише прискорюючи їхню загибель. З іншого ж боку, місцева влада може витратити доходи від туризму на заходи щодо збереження чудес природи.

Номер слайду 17

Найдивовижніші та найкрасивіші кратери Вашій увазі пропонуємо познайомитися з дивовижними, найцікавішими і навіть населеними вулканічними кратерами

Номер слайду 18

Кратер Молокіні15 тисяч років тому в одному кратерів вулкану стався вибух лавою, після чого утворився Молокіні у своїй прекрасній формі місяця. Тут мешкає безліч риб з більш, ніж 245 видів і близько 40 видів коралів, які є до того ж ще й дуже рідкісними, оскільки в Тихому океані таких не зустріти. За рахунок того, що на острові абсолютно відсутній грунт і навколо підносяться одні скелі, вода всередині нього вважається найчистішою з усіх Гавайських островів.

Номер слайду 19

Кратер Diamond Head. Кратеру налічується близько 200 000 років, що знаходиться на сході узбережжя Waikiki. По праву є однією з відвідуваною пам’яткою на Гавайях.

Номер слайду 20

Кратер Seongsan Ilchulbong. Друга назва кратера «Пік Сходу Сонця». Воронка утворилася в результаті гідровулканічного виверження, що сталося на дні моря ще 4000 років тому. Кратер має висоту в 182 метра, має чашеподібну форму, де виростає пишна рослинність з декількома рідкісними видами рослин

Номер слайду 21

Кратер Келімуту. Казково красивий вулкан Келімуту розташувався на острові Флорес і досягає висоти 1639 метрів. Усередині знаходяться три озера, що мають різні кольори, які змінюються від чорного до бірюзового, червоно-коричневому або зеленому. Озера мають різний мінеральний склад, від яких і залежить їх колірний відтінок.

Номер слайду 22

Кратер острова Аоґасіма (Aogashima)Це населений вулканічний острів, що знаходиться посеред Філіппінського моря, проте управляється Японією. Шматочок суші площею близько 9 кв.м. Найвища точка знаходиться на висоті 423 метра. Жителі острова залишаються відданими йому, всупереч тому, що він час від часу забирає життя під час вивержень. За даними на 2009 рік – кількість жителів у ньому склало 205 осіб.

Номер слайду 23

Кратер Rocas Bainbridge. Галапагоські острови мають честь володіти таким чудовим кратером, куди іноді заглядають фламінго.

Номер слайду 24

Кратер Nabiyotum. Кратер знаходиться в Кенії на озері Туркана, маючи рідкісну правильну для кратера форму. А відкритий він був ще в кінці XIX століття європейцями.

Номер слайду 25

Природні об'єкти Австралії, занесені до природної спадщини ЮНЕСКО

Номер слайду 26

Озеро Хіллер або Рожеве озеро. Щоб повірити в існування цього природного дива, вам потрібно побачити це озеро власні очі. Озеро Хіллер, розташоване в Західній Австралії, шокує своїм кольором з першого погляду – воно рожеве! Вчені збиті з пантелику, оскільки не можуть зрозуміти, чому вода тут яскраво-рожева, хоча багато хто вважає, що це викликано реакцією морської солі на бікарбонат натрію. Інший варіант – присутність червоних галофільних бактерій в сольових кірках. Цікаво, що колір є постійним і, більш того, володіє фарбувальними властивостями. Коли воду з озера набирають у контейнер, він забарвлюється в рожевий колір. 

Номер слайду 27

Геотермальна область Вай-о-Тапу. Вай-о-Тапу — одне з найпрекрасніших, але маловідомих природних чудес Нової Зеландії. Відправившись на тригодинну прогулянку, кожен поворот представляє нове диво — від гейзерів до неймовірно кольорових озер. Є також грязьові басейни і популярний Басейн Шампанського — ймовірно, найвідоміша принада цих місць, зі своїм приголомшливим зовнішнім кільцем помаранчевого кольору.

Номер слайду 28

АЙЄРС-РОКАйєрс-рок нависає над землею як сплячий гігант. Розміри цієї скелі-моноліту дійсно вражають: її висота - 350 м, окружність - більше 9 км, а вік становить більше 680 млн років! Сьогодні Айєрс-Рок вважається однією з головних визначних пам'яток Австралії. Паломники приїжджають сюди, щоб піднятися на її вершину, подолавши півторакілометровий підйом, і помилуватися на види величезної пустелі австралійського національного парку "Улуру-Ката Тьюта".

Номер слайду 29

ВЕЛИКИЙ БАР'ЄРНИЙ РИФЦе вражаючий 2600-кілометровий риф, що складається з майже 3 тис. окремих рифів. Він є найбільшим на Землі природним об'єктом, утвореним живими організмами (кораловими поліпами) - його можна побачити з космосу. Загальна площа Великого Бар'єрного рифа складає майже 350 тис. кв. км, що більше площі Великобританії майже в півтора рази! У 1981р. він був внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На жаль, у зв'язку зі зміною клімату деякі корали гинуть. За даними дослідження, опублікованого в жовтні 2012 р. Національною академією наук, Великий Бар'єрний риф з 1985р. вже втратив більше половини коралових поліпів, що утворюють його структуру.

Номер слайду 30

Об'єкти материка Африка, занесені до природної спадщини ЮНЕСКО

Номер слайду 31

Базальтова стіна ( Драконові гори ) Серед природних визначних пам'яток особливо виділяють колосальну базальтову стіну, звану Драконовими горами. Вона тягнеться приблизно на 250 км. Сама по собі місцевість в горах заворожує. А любителям різних культур варто відвідати Зулуленд або Північний берег для знайомства з побутом і традиціями народу зулуська.

Номер слайду 32

Ця гора з плоскою вершиною, що виходить на Кейптаун, є ключовою пам'яткою для всіх відвідувачів Південної Африки, які бажають добратися до вершини! Столова гора увійшла в список 7 нових чудес світу. Table Mountain( Столова гора)

Номер слайду 33

Острів Роббена розташований в 7 км від берегів Південної Африки, 3.3 км завдовжки і 1.9 км шириною. Тут розташована відома в'язниця, де Нельсон Мандела був ув'язнений протягом 18 років (1964-1982). В'язниця дуже приваблює туристів. Острів Роббена

Номер слайду 34

Гарден-Рут - розташований на південно-східному узбережжі Південної Африки, що починається в Моссель-Бей і закінчується в Штормовій Річці. У цьому місці дуже різноманітна природа - це батьківщина дельфінів, тюленів і китів. На додаток до морської флори і фауни тут є майже 300 видів красивих різнобарвних птахів. Гарден-Рут( “Дорога садів” )

Номер слайду 35

Національний парк Крюгер. Ніяка поїздка до Південної Африки не була б повною, якби Ви не відвідали Національний парк Крюгер. Це - найстаріший національний парк Африки, він був заснований в 1898. Крюгер є батьківщиною величезного розмаїття дикої природи, включаючи відому "Велику П'ятірку" (буйвол, слон, леопард, лев і носоріг).

Номер слайду 36

Драконові гори (Дракенсберг)Драконові гори тягнуться приблизно на 600 миль уздовж усього західного кордону Квазулу-Наталя. Це - неймовірне місце, де Ви можете подорожувати пішки і гарненько роздивитися дику природу. Найкраще відвідати Королівський Національний парк, це одна з найкрасивіших частин Дракенсберг.

Номер слайду 37

Озеро Пітч-Лейк. Розташоване в Тринідаді, колись вважали суворою карою богів. Його глибина становить 90 метрів, й озеро це не просте, а асфальтове. Щодня з Пітч-Лейк видобувають 300 тон бітуму. Таких озер в світі лише три.

Номер слайду 38

Ерг Шеббі, Марокко. Ерг Шеббі знаходиться в марокканській Сахарі. Це — приголомшливий краєвид дюн, які переносять вас до іншого світу. Вони простягаються на 22 кілометри і досягають висоти в 150 метрів. Піски, як вважають, виліковують фізичні болі, тому марокканці відвідують їх кожен рік, щоб закопати себе по шию в гарячих пісках.

Номер слайду 39

Цінжі дю Бемараха, Мадагаскар. Дивовижні формування вапняку в Цінжі дю Бемараха є причиною імені цього дива природи — це кам'яний ліс Мадагаскару. Крім приголомшливих формувань, ви можете також побачити збережені мангрові ліси і дивовижних представників флори і фауни.

Номер слайду 40

Об'єкти Євразії, занесені до природної спадщини ЮНЕСКО

Номер слайду 41

Озеро П’яти Кольорів Китай. Ухуа Хай в долині Цзючжайгоу, Китай – дрібне озеро, наповнене реліктовими деревами, які впали і видніються крізь кришталево чисті води. Багатобарвність озера виникла через реакцію дерев на певні мінерали. Озеро П’яти Кольорів назвали через те, що в будь-яку пору року в озері присутні як мінімум 5 різних кольорів. Цю перлину Цзючжайгоу також називають Озеро Пави.

Номер слайду 42

Озеро Байкал Росія. Озеро Байкал, найглибше прісноводне озеро на Землі, в зимовий час і ви будете одним з тих щасливчиків, яким пощастило побачити надзвичайне диво природи. У холодні місяці Байкал замерзає, а поєднання вітру, перепадів температур, морозу і сонця призводять до появи розломів і утворення нерівностей. Ці маси битого льоду володіють чудовим бірюзовим кольором і схожі на осколки скла, які вириваються з озера, піднімаючись високо в небо. 

Номер слайду 43

Бухта Халонг, В’єтнам. Затока Халонг (або “Бухта спускаються драконів”) в провінції Куанг Нінь на північному сході В’єтнаму, занесений до Списку всесвітньої надбання ЮНЕСКО, є обов’язковим для відвідування місцем. У бухті Халонг розташовано близько 1600 вапнякових островів, увінчаних буйною рослинністю. Серед цих островів ви можете знайти приховані лагуни, прекрасні пляжі, незліченні печери і гроти всіх форм і розмірів – місця, які чекають своїх дослідників.

Номер слайду 44

Плітвіцькі озера Хорватія. Являють собою серію з 16 озер, які з’єднані між собою чудовими водоспадами.  Озера знаходяться в національному парку, який входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Вони здатні змінювати свій колір з блакитного і зеленого на сірий і синій. Через родовища травертину (порошкоподібна біла вапнякова порода) залягає під озерами, вода в них завжди залишається кришталево чистою. Дивно те, що озера – творіння природи і тільки. 

Номер слайду 45

Острів Чеджу – Корейська перлина. Центральна визначна пам’ятка Чеджу- Халласан, найвища гора в Південній Кореї і бездіяльний вулкан, який височить на 1,950 метрів над рівнем моря. Перлина Кореї Чеджу – справжнє диво.

Номер слайду 46

Блакитна лагуна ІсландіїВода цієї гарної геотермальної лагуни має температуру від 37-39 ° C. Це місце утворилося під впливом потоку лави, а багаті мінералами води підходять для лікування захворювань шкіри, таких як псоріаз. Якщо ви хочете купатися тут, то майте на увазі: через суворі закони про гігієну Ісландії, все купальщики зобов'язані прийняти душ, перш ніж входити у воду. У той час як сама лагуна природна, вона заповнена водою, нагрітою на сусідній теплової електростанції

Номер слайду 47

Цзючжайгоу, ущелина дев'яти селищ, Китай. Цзючжайгоу означає «дев'ять сіл», від імені дев'яти тибетських сіл, розташованих в долині. Вся долина заповнена гарними річками, озерами, і оточена горами із засніженими вершинами. Це місце вважається дуже важливим природним дивом і навіть класифіковано як Заказник Світової Біосфери.

Номер слайду 48

КАМ'ЯНИЙ ЛІС ШІЛІНЬ Китай. Кам'яний ліс Шілінь являє собою карстові утворення, які розташовані за 120 км від міста Куїнмін. Брили ростуть із землі як зазубрені пальці, їхній вік налічує більше 270 млн років, а площа лісу складає майже 350 кв. км. На місці, де раніше був океан, через розломи земної кори і вимивання порід тепер утворилися тисячі скель різноманітних форм і розмірів. Вони утворюють гігантські лабіринти, по яких щодня гуляють туристи з усього світу. 

Номер слайду 49

Об'єкти, занесені до природної спадщини ЮНЕСКО, материка Південна Америка

Номер слайду 50

Річка п'яти кольорів у КолумбіїКаньо Крісталес - в перекладі з іспанської означає «кришталева річка» - має називатися «Річкою п'яти кольорів» і ніяк інакше. Адже на цю назву вона заслуговує через дивовижно багате забарвлення води: головні п'ять кольорів і сотню їх відтінків. Тут можна побачити і червоний, і чорний, і жовтий, зелений, блакитний, помаранчевий... Таке розмаїття кольорів Каньо Крісталес отримує від усіляких водоростей і мохів, які починають цвісти під дією спекотного колумбійського сонця. А побачити явище веселки у воді можна винятково з червня по листопад.

Номер слайду 51

Водоспади “Garganta del Diablo” («Горло Диявола» «Горло Диявола» розташовані на території Національного парку Ігуасу в аргентинській провінції Місьйонес. Залежно від рівня води в річці Ігуасу, в парку є від 160 до 260 водоспадів, а також понад 2000 різновидів рослин і 400 видів птахів. Національний парк Ігуасу був включений до Списку всесвітньої спадщини в 1984 році.

Номер слайду 52

Льодовик Періто-Морено Замерзла вода тут нереального блакитного кольору. Ви лише уявіть собі величезний масив льоду (загальна площа 250 квадратних кілометрів) заввишки в 16-поверховий будинок! Знаходиться це диво в національному парку Лос-Гласіарес. Найцікавіше, що льодовик наступає на берег зі швидкістю 2 метри в день (на рік, виходить, підступає майже на 700 метрів). Утім, разом із тим він і тане з такою самою швидкістю, тому фактично вже 90 років Періто-Морено стоїть на місці. Сам по собі лід кольору не має, однак затримує усі кольори спектру, крім синього. Причому, чим лід старший, тим він щільніший, і тим синіший виходить. Лід поглинає усі кольори спектру, за винятком блакитного, який відбивається.

Номер слайду 53

Пантанал, Бразилія. Пантанал — найбільша в світі заболочене місце. Крім гарного пейзажу, Пантанал також є батьківщиною деяких дивних представників дикої природи, таких як водосвинки капібари і гігантські мурахоїди.

Номер слайду 54

Місячна долина в Чилі (Валле де ла Місяць)Опинившись у Валле де ла Місяць можна подумати, що ви ніби-то приземлилися на Місяць! Значний діапазон незвичайних структур розфарбовує область (сформовану впливом вітру і води) та сухі озера, які схожі на космічні кратери, які надають цьому місцю потойбічну атмосферу.

Номер слайду 55

САЛАР ДЕ УЮНІСалар де Уюні в Болівії - одне з найбільш фантастичних місць на землі. Сорок тисяч років тому тут було доісторичні озеро, яке висохло, утворивши найбільшу соляну поверхню в світі. У сезон дощів на більш ніж 12 тис. кв. км пласкої кристалізованої поверхні накопичується вода, і рівнина Салар де Уюні стає схожою на величезне дзеркало: небо, хмари і гори відображаються в ньому, створюючи неймовірні оптичні ілюзії і наводячи на роздуми про існування паралельних світів.

Номер слайду 56

Блискавки Кататумбо Це вражаюче явище можна спостерігати над місцем впадіння річки Кататумбо до озера Маракайбо, що в Венесуелі. Електричний шторм не супроводжується громом, за хвилину може спостерігатися 150-200 спалахів. Таке відбувається приблизно 150 ночей на рік. Блискавки Кататумбо називають найбільшим генератором озону на планеті. Що ж до пояснення цього феномену, існує немало гіпотез. Найпереконливіша теорія - що холодні вітри, які спускаються з Анд, зустрічаються з теплим та вологім повітрям над озером, через що відбувається іонізація повітряних часток.

Номер слайду 57

Природні об'єкти Північної Америки, занесені до списку ЮНЕСКО

Номер слайду 58

БОЛОТА ЭВЕРГЛЕЙДС У ФЛОРИДІ Унікальні субтропічні чагарники, які американські індіанці називали "па-хай-оки", або "трав'яниста вода", займають площу приблизно 7000 кв.км. Колись вони займали територію в 10361 кв.км., але і тепер це одне з найбільших збережених у світі прісноводних боліт. Територія національного парку  становить майже Еверглейдс 5700 кв.км., класифікується як заповідник дикої природи, і разом з 189 кв.км. заповідника Форт-Джеферсон отримала міжнародний статус природної спадщини, біосферного заповідника та Рамсар.

Номер слайду 59

ОЗЕРО АБРАХАМ В КАНАДІВідвідайте озеро Абрахам в зимовий час, і ви побачите неймовірне природне явище – замерзлі під водою бульбашки повітря. Часто появу таких бульбашок приписують наявності у воді метану, який намагається вийти на поверхню. Застиглі в крижаних водах бульбашки з листопада по березень створюють приголомшливий вигляд цьому штучному озеру. Поверхня озера дуже слизька, а товщина льоду може варіюватися від 5 до 25 см. На льоді, що покриває озеро, також присутні тріщини і щілини, які роблять відвідування цієї водної пам’ятки справжньою пригодою, особливо для фотографів.

Номер слайду 60

НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАРК "ЗАЙОН" В ШТАТІ ЮТА    Багато тисячоліть тому струмок петляв по м'яких молодих породах плато, пробираючись на південь. Земля піднімалася, і потік став пробивати собі дорогу, стесуючи породу частками гравію і піску, вимитими вище за течією. У результаті утворився  каньйон Зайон - звивиста ущелина, що місцями досягає глибини 762 м, її прорізає піщаник Навахо до лежить нижче більш древнього вапняку Кайбаб.

Номер слайду 61

КАЛІФОРНІЙСЬКА ДОЛИНА СМЕРТІКаміння, яке рухається, можна побачити в каліфорнійській Долині смерті. Попри те, що вага деяких із брил сягає 180 кілограмів, вони повзуть по дну сухого озера Рейстрек, лишаючи за собою борозну. Учені припускають, що каміння рухає вітер, коли грунт стає слизьким від дощу чи ожеледиці.

Номер слайду 62

БРАЙС КАНЬЙОН, СШАВсі знають про Гранд Каньйоні, але є менш відоме диво природи — Брайс Каньйон. Тут є безліч природних амфітеатрів (це не каньйон, незважаючи на його ім'я). Сила вітрів і водна ерозія створили ці химерно виглядаючі стовпи, які мають незвичайну наукову назву Худу.

Номер слайду 63

ПАРІЯ КАНЬЙОН АРІЗОНА, СШАМонолітні утворення в пустелі - не що інше, як пісок, який перетворився на скелі сотні мільйонів років тому. Мальовничі краєвиди каньйону, хвилі, коридори і лабіринти, вирізані вітром з червоного пісковика, вражають відвідувачів: кольори і фактури скельних утворень у пустелі постійно змінюються зі зміною світла і погодних умов.

Номер слайду 64

ПЕЧЕРА КРИСТАЛІВМексика. Хочете побачити унікальні природні кристали довжиною 11 м? Прямуйте в печеру Cueva de los Cristales! Вона була виявлена лише в 2000р: робочі шахти Найка в штаті Чіуауа випадково наткнулися на неї під час розробки нових родовищ. Чудові кристали селеніту (за своєю структурою він ідентичний гіпсу) з тих пір щороку притягують тисячі мандрівників з усіх куточків світу. Для того, щоб зберегти їх від руйнування, тунель в печеру мають намір закрити.

Номер слайду 65

МЕТЕОРИТНИЙ КРАТЕР В АРІЗОНІ  Багато тисяч років тому яскрава смуга прокреслила небо над Північною Аризоною. Вогненний куля, що летіла зі швидкістю приблизно 19 км. за секунду, знижувалася все більше і, нарешті, врізалася в Землю зі страшним вибухом, піднявши в повітря мільйони тонн породи і залишивши після себе  Метеоритний Кратер. За своєю руйнівною силою вибух у тисячу разів більший за вибух атомної бомби, скинутої на Хіросіму.     Кратер являє собою величезну чашевидну воронку 1220 м. у діаметрі і 180 м. в глибину, чия кромка піднімається над плоскою рівниною на 46 м.

Номер слайду 66

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ: http://pustunchik.uahttp://life.pravda.com.uahttps://uk.wikipedia.orghttp://travel.tochka.nethttp://www.travel.ru/wow/australia/http://www.eco-live.com.uahttp://vsviti.com.uahttp://geografica.net.uaearth-chronicles.ru/news/2014-07-27-68824http://chudolike.ru/category/avctraliy

Номер слайду 67

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ! rrrr

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
5 березня
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку