Презентація про проведений урок мужності "Ми гордимося вами" (зустріч з воїном АТО,учнем нашої школи -Пекарським Артемом)

Про матеріал

Презентація про проведений урок мужності проведений в початкових класах

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алла Ковальчукучитель початкових класів Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3

Номер слайду 2

Тема. Ми гордимося вами.

Номер слайду 3

Поглибити знання учнів про героїчне минуле нашого народу, допомогти усвідомити велич подвигу в АТО; виховувати в учнів шану і повагу до тих, хто ціною свого життя здобуває нам перемогу; ознайомити з життєписом, переглянути фото учня Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст.№3 – Артема Олеговича Пекарського, який присвятив своє життя військовій справі, а нині єучасником АТО на Сході України; виховувати бойовий й патріотичний дух майбутніх захисників Вітчизни. Мета.

Номер слайду 4

«Вічна слава солдату – герою і солдатові без нагород, хто загинув хоробро у бою, захищаючи рідний народ». «І хай як далеко від дому бійця не сховала зима, солдатів нема невідомих, батьків невідомих нема».«Чиї б серця забуть могли тих, хто у тяжку годину у грізних битвах полягли за рідну Україну».«За цвіт життя завдячує народ полеглим і посивілим солдатам». Вислови:

Номер слайду 5

Доброго ранку, травам росистим. Доброго ранку, квітам барвистим. Доброго ранку, сонечку ясному,Людям усім і усьому прекрасному!Любі мої діти, ці слова завжди будуть висловлювати радість зустрічі нового дня, для мене також і радість зустрічі з вами. Маю надію, що ви будете гідними громадянами неньки УКРАЇНИ. Урок мужності, який відбувається в переддень Дня Збройних Сил України.

Номер слайду 6

Важкі випробування переживає зараз Україна. Сьогодні, захищаючи власну гідність і незалежність, ми, українці, знайшли себе, показали всьому світові, що Україна – це не просто точка на карті світу, Україна – це демократична, європейська країна. На Сході України точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє країни. Тому всі ми повинні бути вдячні тим, хто відстоює право України бути гордою державою, хто захищає її територіальну цілісність. Багато бійців з Дунаєвець і району мобілізовано до Збройних Сил України, захищати нас із вами. В їх числі наш земляк, учень нашої школи, яким ми дуже пишаємось – Артем Олегович Пекарський. Саме йому ми присвячуємо сьогоднішній Урок мужності

Номер слайду 7

Завжди будемо пам`ятати борців за єдність та незалежність України!Звучить Гімн України. Ми повинні вчитися любити свою землю, свій народ, культуру, як її любили ті, хто загинув за нашу незалежність на Майдані та у військових діях, названих АТО.

Номер слайду 8

Акровірш «Наш вибір – свобода». Нарешті ми отримали свободу,Але нелегким був той шлях. Швидкий порив прозрілого народу…Він на Майдан всіх вивів водночас.І потяглись осіннім вогким шляхом. Багаті й бідні, молоді й старі.І враз засяяв помаранчем Київ. Раділи люди – ми вже не раби. Стояли, захищаючи свій вибір,Вони вже не могли терпіти цю брехню. О, Боже, дякую тобі за вибір –Без крові допоміг народу в тім бою!Отримали свободу слова, вибору і змогу,Давати владу й забирати її знов. А я пишаюсь – З Днем Свободи.

Номер слайду 9

Відбулась зміна влади. На позачергових виборах Президента України, що відбулися 25 травня 2014 року, в першому турі Президентом обрано Петра Порошенка. Саме на нього маємо надію. Та жевріє надія, не згаса,На всіх дітей любові в тебе стане. Ще припадуть до золотого лану. Блакитні над тобою небеса. У ході неоголошеної російсько-української війни нашим керівництвом було сплановано АТО(антитерористична операція). В антитерористичній операції (АТО) на Сході України сьогодні беруть участь близько 50 тис. бійців. Мужньо тримаються й наші прикордонники

Номер слайду 10

Люблю тебе, Вітчизно,Мила Україно,Бо щастя жити. Ти мені дала. Для мене ти одна,І рідна, і єдина,Я все зроблю,Щоб ти завжди цвіла. Скільки світлих доріг. Ти для мене відкрила. До високих зірок,У широкі поля. У мені твоя кров,У мені твоя сила,Найдорожча з усіх,Рідна земле моя.

Номер слайду 11

Перебування у зоні АТО Артема Пекарського. Артем є захисником, військовим, солдатом, хоробрим, вірним сином України, витривалим, але разом з тим чуйним сином, братом, другом. Він - герой, миротворець, воїн світла…

Номер слайду 12

З раннього дитинства моєю мрією було стати військовим. Тому, коли виникла необхідність захищати нашу країну, - не задумуючись пішов у зону АТО. Служив в 80-ій аеробригаді. Важко було, але сила духу, патріотизм і підтримка рідних, близьких, друзів і всіх українців завжди допомагала нам. Пригадую, як захищаючи блокпост, на дереві, у гнізді пташка вивела пташенят. Ми тримали оборону до того часу, поки малі пташенята не вилетіли з гнізда. А ще, з нами воювало маленьке кошенятко, яке виконувало все, що робили ми: ми залягаємо в окопах – і воно, ми по-пластунськи – і воно, ми піднімаємось – і воно. Деколи здавалось, що саме його допомога вела до перемоги. Завтра я знову повертаюся в частину і мрію про одне, щоб якнайшвидше запанував мир. Я радий бачити вас, діти, за партами і бажаю, щоб ви в майбутньому стали гідними громадянами і захисниками нашої неньки України. А для цього треба гарно навчатись, слухати батьків, вчителів, бути чемними і вихованими, сміливими і відважними, займатися спортом, цікавитися своєю історією, підтримувати традиції і звичаї нашого народу. Пам’ятайте, що ви є майбутнє нашої України. Виступ воїна.

Номер слайду 13

Україна — в давній славі,В козацьких пригодах,На заквітчаних левадах,В рідних синіх водах. Україна — в тих долинахІ високих горах,На степах буйних, широких,У гаях, у борах. Україна — в білих селах,У густих садочках,У хрещатому барвінку,У синіх квіточках. Україна на яворах,На стрілецьких могилах. Пташкою співає,Голову схиляє.

Номер слайду 14

Україна — в чорноземі,Що родить пшеницю, —В глибинах, що дають нафтуІ сіль-сировицю. Україна — в рідній мовіІ в пісні прекрасній. Україна — в рідній школі,В майбутності ясній. Україна — в ясних зорях,В сонці, що над нами,І в очах добрячих, ясних. Рідненької мами. Пісня Наталії Май «Маки червоні».

Номер слайду 15

У рідному краю кожна травинка людині допомагає, кожна квіточка дарує усмішку, кожна пташечка співає тільки для тебе. Кажуть, що в рідній хаті і стіни допомагають, і це правда. У себе вдома людина впевнена в собі, почувається вільною, сміливою і сильною. Адже поряд рідні люди, друзі й просто земляки. Рідна земля, як мати, — добра, щира, мила. Вона готова захистити кожного з нас. Але й ми не забуваймо про свій обов’язок - дбати про неї і завжди бути готовими боронити свою Вітчизну. Гра «Сонце Батьківщини».

Номер слайду 16

Немає на світі кращого неба, ніж небо України. Високе, мов наш дух, воно благословляє свою Україну, береже у віках її материнську любов, тому його ніколи не відділити під рідної матінки-землі. Подивимось на своє небо і думкою, як у тій чудовій-пречудовій пісні, полинемо аж до сонця і зірок, і глянемо на трепетну землю, і тоді відкриється нам на зелено-голубому лику планети край, що нагадує собою серце — Україна!

Номер слайду 17

Ось небо блакитне і сонце в зеніті!Моя Україна – найкраща у …(світі!)Моя Україна – це ліс і озерця,Безмежні степи і чарівні …(джерельця). Красиві пейзажі і гори високі,Маленькі струмочки і ріки… (глибокі). Міста старовинні і замки прекрасні,Великі будови і дуже …(сучасні). Сади чарівні, мальовничії села,Моя Україна – це пісня… (весела). Це щира, багата, як світ, її мова,Крилата, така мелодійна,… (чудова!)Її обереги – верба і калина. Найкраща у світі – моя …(Україна). Бо нам найрідніша Вітчизна і мати. То як же нам, дітям, її не… (кохати!)Моя Україна – козацькая слава!Така волелюбна і мирна… (держава). Вона дорога нам, і рідна, і мила,Бо світ перед нами, як мати,… (відкрила). Вітчизно свята, дорога Україно,Для кожного з нас ти у світі …(єдина). Вправа «Добери риму»:

Номер слайду 18

Акція «Напиши листа і подаруй малюнок, вітальну листівку солдату».«Напиши листа, подаруй малюнок або вітальну листівку з Днем Збройних Сил, або з новорічними святами солдату». Ці роботи ми передамо Артему, який завтра повертається в частину і передасть вітання своїм друзям, які розповідають, що це для них- славних воїнів - є своєрідними талісманами, оберегами. Це моральна підтримка для них у цей складний час. (Звучить запис пісні Наталії Валевської «Моїй Україні»).

Номер слайду 19

Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі. А для цього потрібно любити свою Батьківщину, віддавати їй розум і серце. Ви - юний цвіт нової України,У ваші очі дивиться народ. Верстати шлях вам суджено єдиний: Під кольорами сонця й неба синіСягнуть в житті небачених висот.

Номер слайду 20

Сьогодні ми з вами проклали дорогу добра, взаєморозуміння, любові, злагоди … БОГ, природа нам усімзбудувала красень дім. ГЕРБОМ - ВОЛЯ написала. Небо й хліб у прапор вклала. Хай завжди у домі цім,ЩАСТЯ, РАДІСТЬ буде всім!Тут і ТИ, і МИ, І Я –ДРУЖНО житиме СІМ`Я.

Номер слайду 21

Завантаження...
pptx
Додано
3 січня 2018
Переглядів
2966
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку