Презентація "Проблема добра і зла у світовій етичній думці"

Про матеріал
Добро і зло....Діти повинні знати це значення і завжди робити правильний вибір.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблема добра і зла у світовій етичній думці Мельник Маргарити Вікторівна

Номер слайду 2

План 1.Учення про добро і зло. 2. Представники добра і зла. 3.Найважливіші книги. 4. Абсолютистські концепції добра і зла. 5. Релятивістські концепції добра і зла. 6.Совість. 7.Золоте правило моралі. 8.Висновок. 9.Література.

Номер слайду 3

Етика – учення про добро і зло Добро – універсальне поняття та етична категорія, що означає, у самому загальному змісті, прагнення до щастя. Зло – універсальне поняття й етична категорія,яка означає, у самому загальному змісті, прагнення до заподіяння страждань.

Номер слайду 4

Найважливіші релігійні книги Біблія, Коран, Торі – найважливіші релігійні книги, в яких сформовані правила моралі.

Номер слайду 5

Головним представником добра є Бог, зла – Сатана

Номер слайду 6

Прояви добра Добро — це те, що хороше, прекрасне і достойне похвали.

Номер слайду 7

Абсолютистські концепції добра і зла Їх представники онтологізують (надають статусу буття) добро і тлумачать зло як щось негативне, що протистоїть буттю, спотворює його. Добро і зло протиставляють, стверджують, ніби добро за будь-яких умов не може переходити у зло, і навпаки

Номер слайду 8

Релятивістські концепції добра і зла У цій системі поглядів поняття моралі надається умовне, відносне значення. Що призводить до суб'єктивізму в тлумаченні моральних понять і суджень, дот заперечення в них об’єктивного змісту, нерідко - до нігілізму та імморалізму вселюдських моральних цінностей.

Номер слайду 9

Совість Совістю ми називаємо моральне почуття, яке дозволяє визначати цінність власних вчинків.

Номер слайду 10

Виконуючи функцію внутрішнього регулятора совість діє: як спонука, спрямовуючи нас на дотримання моральних вимог, створюючи певну позитивну психологічну установку; зупиняючий фактор, наперед засуджуючи нас за припустимий (можливий) вибір, за поведінку, яка лише намічається; як корегуюча складова (корегує дії під час їх вчинення); як моральна оцінка наших вчинків, виказуючи відповідне моральне переживання.

Номер слайду 11

Золоте правило моралі Стався до людей так, як хочеш, щоб вони ставились до тебе

Номер слайду 12

Моральні вчинки Вчинки – наші дії

Номер слайду 13

Добромисність Добросердність Меценатство Доброчинність Добродійність Добро

Номер слайду 14

Висновок Людина є єдиною істотою, котра наділена совістю. На думку Е. Фрома, «совість — це голос, який кличе людину назад до самої себе, він дає їй можливість зрозуміти, що вона повинна робити, щоб стати самою собою, він допомагає їй усвідомити цілі свого життя та норми, які необхідні для досягнення цих цілей».

Номер слайду 15

Література Етика. - К.: Юрінком Інтер, 2004. Зусін В. Я. Етика та етикет ділового спілкування. - К.: ЦНЛ, 2005. Малахов Віктор Етика. - К: Либідь, 1996. - 304с. Пода Олена Юріївна Журналістська етика. - Запоріжжя: ЗДУ, 2003. - 36с. Малахов Віктор Етика спілкування. - К.: Либідь, 2006. - 400с. Малахов Віктор Аронович Етика. - К.: Либідь, 2001. - 384с. Християнська етика і педагогіка: статті та уроки. - Острог:, 2001. - 312с. Ломачинська Ірина Миколаївна Професійна етика. - К.: Ун-т "Україна", 2005. - 227с.

ppt
До підручника
Християнська етика (навчальний посібник) 7 клас (Жуковський В.Л., Ковальчук Н.Д., Климченко Т.В. та ін.)
Додано
15 січня 2021
Переглядів
2923
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку