Презентація"Проект з історії рідного краю очима краєзнавця (с.Весняне)"

Про матеріал
Презентація Проект з істрії рідного краю очима краєзнавця може бути використана на уроках історії україни при вивченні тем "наш край". Містить краєзнавчий матеріал з історії с.Весняне Рівненського району.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект. З історії рідного краюочима краєзнавця. С. Весняне (Корецький район)

Номер слайду 2

Статистична довідка Весня́не — село, центр Веснянської сільської ради Корецького району Рівненської області; населення — 894 особи; перша згадка — 1629 рік; первісна назва(до 1962року) — Кобилія(Кобилля). У селі діють загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів, будинок культури, публічно-шкільна бібліотека, фельдшерсько-акушерський пункт,дитячий садок «Ромашка», церква святої Параскеви. розташоване на кордоні із Житомирською областю.

Номер слайду 3

Походження назви

Номер слайду 4

Перша згадка в документах

Номер слайду 5

90 роки ХІХст – 800 осіб. Початок ХХст - 1193 особи. Початок ХХІ ст - 894 особинаселення

Номер слайду 6

Як і в довколишніх селах у Весняному є доволі старий дерев’яний храм. Це церква Святої великомучениці Параскеви. що церкву було побудовано у 1771 році на землі, наданій князем Чарторийським, на кошти прихожан села Кобилії. Ймовірно, спочатку церква була уніатською. Історія церкви

Номер слайду 7

Незважаючи на лихоліття, які приходили на нашу землю церква Святої великомучениці Параскеви була завжди діючою. Храм побудований у формі хреста, що нагадує що в основі церкви є хрест. Історія церкви

Номер слайду 8

Історія церкви. Найдавнішою частиною церкви є вівтарна частина. Від середньої частини храму вівтарна частина відділена іконостасом, який був зроблений у 1883 році «на кошти прихожан і на видатки від казни». Він має чотири яруси.

Номер слайду 9

Сучасний вигляд церкви

Номер слайду 10

Село сьогодніУ селі діють загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів, будинок культури, публічно-шкільна бібліотека, фельдшерсько-акушерський пункт,дитячий садок «Ромашка», церква святої Параскеви.

Номер слайду 11

Веснянська ЗШ І-ІІІст

Номер слайду 12

Дитсадок «Ромашка»

pptx
Додано
9 березня 2023
Переглядів
329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку