Презентація проекту шкільної математичної газети "Математичний світ"

Про матеріал

Математичні газети корисні не лише для учнів, які беруть участь у випуску, але й для учнів, які їх читають. Адже з газет можна дізнатися багато цікавої інформації, що не розглядається на уроках. Фотографії та статті про інших колег заставляють учнів розвивати такі почуття як здорова конкуренція, бажання бути кращим, здобувати нові вершини… Особисті статті і навіть невеликий вклад заставляє дітей радіти своєму творінню, а в особливості гордитись коли інші учні з цікавістю переглядають даний матеріал.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

НВК “Боянська гімназія” вчитель математики Басараба Марія Михайлівна

Номер слайду 2

Шкільна математична газета “Математичний світ” Назва проекту:

Номер слайду 3

Мета: навчити учнів аналізувати, порівнювати і систематизувати інформацію; навчити дітей доводити розпочате до логічного завершення; показати учням взаємозв’язок між математикою та іншими областями науки; виявити сфери талановитості та обдарованості дітей; виховувати в учнів вміння ставити особисту об’єктивну самооцінку, прагнення до самовдосконалення, динамізму, активності, толерантності; стимулювати творчу фантазію; мотивувати важливість предмету; виховати в дитині почуття патріотизму; удосконалити математичну обдарованість учнів; розвивати любов до математики, створити позитивний настрій до навчання; підвищити інтерес обдарованої дитини до вивчення математики; залучити учнів до різних позакласних та позашкільних заходів, олімпіад, конкурсів…; розвивати логічне мислення учнів; розвивати відчуття відповідальності, цілеспрямованості, різнобічності, самокритичності; удосконалити вміння перемагати свої слабкості; розширити кругозір учня; розвивати вміння учнів презентувати свою роботу; удосконалити ораторське мистецтво в учнів; розвивати лідерські якості; удосконалити відчуття дружби між учнями та між вчителем та учнями; розвивати здорову конкуренцію та самостійність у навчанні; покращити результативність учнів; розсіювати відчуття страху в учнів.  

Номер слайду 4

Матеріали та методи реалізації творчої ідеї  Матеріали дослідження: підручники; інтернетні ресурси; випуски газет; енциклопедії; відео-ресурси.   Методи реалізації ідеї: позакласні заходи (конкурси, вікторини…); екскурсії до бібліотеки; бесіди та диспути учителя з учнями; факультативи; хвилини та години цікавої математики; участь в олімпіадах та конкурсах НДР; самостійна робота; круглі столи …

Номер слайду 5

Результати

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Портфоліо видатних математиків: Матеріали, які не ввійшли до номерів газети :

Номер слайду 8

Це згуртований колектив, в якому панує дружба!

Номер слайду 9

Учні з особливим ентузіазмом створюють газети, оформляють, а ще з більшим задоволенням переглядають. Отримання математичних знань стає для них все більш цікавим явищем. Математичні газети корисні не лише для учнів, які беруть участь у випуску, але й для учнів, які їх читають. Адже з газет можна дізнатися багато цікавої інформації, що не розглядається на уроках. Фотографії та статті про інших колег заставляють учнів розвивати такі почуття як здорова конкуренція, бажання бути кращим, здобувати нові вершини… Особисті статті і навіть невеликий вклад заставляє дітей радіти своєму творінню, а в особливості гордитись коли інші учні з цікавістю переглядають даний матеріал. Для учнів, створення газет стає цікавою діяльністю, в кожного виникає бажання не відстати від товаришів, не підвести їх, показати всім, що він вміє.   Висновки Дякую за увагу!

ppt
Додано
13 серпня 2020
Переглядів
1733
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку