Презентація проєкту з правового виховання: "«Той, хто знає свої права, зможе їх захистити»" ІІ частина

Про матеріал

Обрали цю тему тому що, недостатньо лише знати про права людини, необхідно розвивати навички та вміння, щоб спільно діяти у сфері їх захисту, адже права людини впливають на кожен аспект нашого життя. Якщо ми поглянемо на Декларацію ООН прав людини, ми побачимо, що сьогодні майже кожна світова проблема - бідність, забруднення довкілля, кліматичні зміни, економічна нерівність, СНІД, недостатня можливість отримання освіти, расизм і війни – містить порушення прав людини. Кожна людина повинна задіяти власний розум і серце щоб розвинути правову культуру.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Той, хто знає свої права, зможе їх захистити»проєкт з правового виховання – ІІ частина (січень-квітень)НОВОСЕЛИЦЬКА ГІМНАЗІЯПІДГОТУВАЛИ:учні 9-х класів. КЕРІВНИКИ: Я. В. Дисар, Р. Г. Одажіу, класні керівники 2020 рік. Загальношкільний проєкт «Крок до зірок»

Номер слайду 2

Актуальністьпроєкту: Права людини піддаються впливу практично будь-якої людської діяльності і дійсностіЗ січня 2020 року учні 9-х класів в рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» продовжили працювати над власним класним проектом з правового виховання «Той, хто знає свої права, зможе їх захистити». Обрали цю тему тому що, недостатньо лише знати про права людини, необхідно розвивати навички та вміння, щоб спільно діяти у сфері їх захисту, адже права людини впливають на кожен аспект нашого життя. Якщо ми поглянемо на Декларацію ООН прав людини, ми побачимо, що сьогодні майже кожна світова проблема - бідність, забруднення довкілля, кліматичні зміни, економічна нерівність, СНІД, недостатня можливість отримання освіти, расизм і війни – містить порушення прав людини. Кожна людина повинна задіяти власний розум і серце щоб розвинути правову культуру.

Номер слайду 3

МЕТА проєкту:вчити поважати права кожної людиниі, ознайомити учнів з видами права, формувати уявлення про права й обов’язки громадянина України, удосконалювати знання учнів про закони України, показати їхню цінність та необхідність дотримання; розвивати вміння самостійно вивчати матеріал, критично мислити, доводити свою думку, розв’язувати проблемні ситуації, заохочувати до пошуково - дослідницької діяльності;виховувати в учнів правову культуру, толерантність, громадянські почуття та повагу до законів України, почуття відповідальності за себе та свої вчинки, бажання брати посильну участь у розбудові правової держави.

Номер слайду 4

Завдання: - підвищити рівень правової культури учнів– опрацювати матеріал щодо питань гендерної рівності, толерантності, освітньої політики, здорової нації, інформаційної незалежності, розробити інфо-листи, довідники, флаєри, буклети, презентації;- сформувати навички правової свідомості як сукупності правових уявлень, поглядів, переконань і почуттів, що визначають ставлення особистості до вимог законів – участь в диспуті, круглому столі та інші;- сформувати навички і уміння правомірної поведінки; нетерпимого ставлення до правопорушень і злочинності – зустріч із працівниками правоохоронних органів; - виховати навички свідомої дисциплінованої поведінки, почуття поваги до держави і права, розуміння необхідності дотримання вимог законів;

Номер слайду 5

Номер слайду 6

УЧАСНИКИ ПРОЄКТУ: учні 9-Б класу, вчителі правознавства та історії, батьки, бібліотекар, практичний психолог, соціальний педагог представники правоохоронних органів. Керівник проєкту: Я. В. Дисар, класний керівник. Термін виконання:жовтень-грудень 2019 року. Міжпредметні зв'язки:право, історія, медицина

Номер слайду 7

План реалізації проєкту. Модуль «ВСІ РІВНІ — ВСІ РІЗНІ»Диспут «Гендерна нерівність, як вижити!» (до 28.02.20)Презентація на тему: «Гендерна рівність» (до 13.03.20) Флаєр: #Гендерність (до 17.04.20)Інформаційний бюлетень «Гендерна дискримінація» (до 30.04.20)Модуль «НІ НАСИЛЬСТВУ В МОЄМУ ЖИТТІ!»Інфо-лист «Ні насильству!» (до 31.01.20)Зустріч з представником правоохоронних органів (до 27.01.20)Флаєр: «Ми за мирне співіснування» (до 20.03.20)Акція «16 днів проти насильства» (до 28.04.20)МОДУЛЬ «ОСВІТА ДЛЯ ВСІХ»Презентація на тему: «Освіта для всіх» (до 14.02.20) Буклет «Неформальна освіта» (до 10.03.20)Інфо-лист: «Формальна та неформальна освіта» (до 03.04.20)Флаєр: «Ми маємо право на освіту» (до 24.04.20)

Номер слайду 8

План реалізації проєкту. Буклети на тему: «Молодь і здоров’я» (до 28.02.20)Презентаційний блок: «Ми маємо право на здоров'я» (до 20.03.20)Інформаційний бюлетень «Здоров'я нації» (до 17.04.20)Участь в обласному флеш-мобі #Молодь. ОбираєЗдоров’я! (до 0.05.20)Презентація на тему: «Право на свободу слова» (до 14.02.20) Довідник: «Права людини, пов’язані зі ЗМІ» (до 22.03.20) Круглий стіл із вчителем правознавства «Україна в ООН» (до 28.02.20) МОДУЛЬ «ПРАВО НА ЗДОРОВ'Я»МОДУЛЬ «СВОБОДА САМОВИРАЖЕННЯ»Підготовка і проведення дистанційного виховного заходу: «Освіта в області прав людини»

Номер слайду 9

Реалізація проєкту:«Той, хто знає свої права, зможе їх захистити»ІІ частина

Номер слайду 10

Оцінювання діяльності учнів:

Номер слайду 11

41235 Висновкив ході проекту учні: Опанували важливість дотримання норм обов'язків та права Визначили необхідність дотримання вимог законів, отримали вміння і навички з правомірної поведінки. Поглибили знання щодо класифікації права та його видів. Набули вміння визначати свої власні права. Організували та провели заходи, спрямованіна підтримку правової культури6 Виготовили власноруч презентаційний матеріал, розробили довідники, буклети, постери

Номер слайду 12

Аналіз реалізаціїпроєкту: З січня 2020 року учні 9-х класів в рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» продовжили працювати над власним класним проектом з правового виховання «Той, хто знає свої права, зможе їх захистити». Обрали цю тему тому що, недостатньо лише знати про права людини, необхідно розвивати навички та вміння, щоб спільно діяти у сфері їх захисту, адже права людини впливають на кожен аспект нашого життя. Якщо ми поглянемо на Декларацію ООН прав людини, ми побачимо, що сьогодні майже кожна світова проблема - бідність, забруднення довкілля, кліматичні зміни, економічна нерівність, СНІД, недостатня можливість отримання освіти, расизм і війни – містить порушення прав людини. Кожна людина повинна задіяти власний розум і серце щоб розвинути правову культуру.

Номер слайду 13

Підліткам потрібні не лише знання, а й життєві навички, що допомагають робити життєвий вибір, досягати цілі, коригувати поведінку, оцінювати ризики, розвивати правову культуру і дотримуватись обов'язків. У реалізації проєкту прийняло участь учні 9-х класів, батьки, вчителі правознавства та історії, практичний психолог, соціальний педагог та класний керівник. Основний обсяг робіт над проектом здійснювався за рахунок опрацювання наукової літератури, школярі засобами ІКТ в мережі інтернет знаходили потрібну інформацію, власноруч створювали презентаційний матеріал. На початку проєкту школярі об'єднались у п'ять модулів, визначили місію кожного модуля, напрямки роботи та завдання. В ході проєкту учні з модуля «ВСІ РІВНІ — ВСІ РІЗНІ», місія якого -розуміння універсальності прав людини, провели диспут «Гендерна нерівність, як вижити!», підготували презентацію на тему: «Гендерна рівність», виготовили флаєр: « #Гендерність», випустили інформаційний бюллетень: «Гендерна дискримінація» . Місія модуля «ОСВІТА ДЛЯ ВСІХ» - накопичити знання про освіту і про те, як вона торкається всіх сфер життя. Тому, результатом роботи стали: презентація на тему: «Освіта для всіх», буклет «Неформальна освіта» , інфо-лист: «Формальна та неформальна освіта», флаєр: «Ми маємо право на освіту». А модуль «НІ НАСИЛЬСТВУ В МОЄМУ ЖИТТІ!» згуртував учнів над розвиненням знань і розумінь, що є об'єктом і причиною насильства, розвитком навичок боротьби з насильством мирними шляхами.

Номер слайду 14

В ході своєї діяльності учні зустрілися з представниками правоохоронних органів, провели акцію «16 днів проти насильства», виготовили флаєр «Ми за мирне співіснування», підготували інфо-лист: «Ні насильству!». Модуль «ПРАВО НА ЗДОРОВ’Я» об'єднав учнів у збільшенні обізнаності щодо прав людини на здоров’я, засобів та лікування і профілактики ВІЛ/СНІДу. Під час проєкту виготовили буклети на тему: «Молодь і здоров’я», підготували презентаційний блок: «Ми маємо право на здоров’я» та інформаційний бюлетень «Здоров'я нації», брали участь в обласному флеш-мобі #Молодь. ОбираєЗдоров’я! Місією модуля «СВОБОДА САМОВИРАЖЕННЯ» було розширити в унів обізнаність щодо засобів масової інформації та їх підходу до питання прав людини. Під час проєкту був проведений круглий стіл із вчителем правознавства на тему: «Україна в ООН», опрацювали презентацію: «Право на свободу слова», підготували довідник: «Права людини, пов’язані зі ЗМІ». Діяльність творчих груп учнів за модулями презентувалась на дистанційному виховному заході «Освіта в області прав людини». Наприкінці заходу учні мали змогу оцінити один одного та поділитись своїми враженнями від проєкту. Поряд з тим, були і труднощі, зокрема, активність, якість виконання поставлених завдань та швидкість оформлення деякими учнями інформаційних матеріалів.

Номер слайду 15

Самоаналізреалізаціїпроекту Для вдалого виконання проекту поставила за мету згуртувати учнів біля досить важливої теми: «Той, хто знає свої права, зможе їх захистити», адже виховувати громадянські почуття та повагу до законів України, почуття відповідальності за себе та свої вчинки, бажання брати посильну участь у розбудові держави є основою виховання в учнів правової культури. Організувала роботу за модулями, було визначено місію кожного модуля. Частина проєкту була здійснена дистанційно. Здійснюючи пошукову роботу учні підвищили рівень правової обізнаності – опрацювали «Декларацію прав людини» та «Конвенцію про права дитини», сформували навички правової культури та свідомості як сукупності правових уявлень, поглядів, переконань і почуттів, що визначають ставлення особистості до вимог законів – прийняли участь в диспуті, круглому столі; сформували навички і уміння правомірної поведінки; нетерпимого ставлення до правопорушень і злочинності – зустрілися з працівником правоохоронних органів; і як наслідок, визначили для себе основні обов'язки, яких необхідно дотримуватись та права, які необхідно поважати та захищати. На мою думку, мети досягнуто; завдання проєкту виконані; шляхи реалізації здійснені. Поряд з тим, надалі необхідно звернути увагу на активність учнів у проекті та вміння ними аналізувати виконання поставленого завдання.

Номер слайду 16

Популяризація проєкту, публікації в ЗМІ, на WEB-сторінках

Номер слайду 17

Додатки

pptx
Додано
11 травня 2020
Переглядів
913
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку