Презентація "Раціональне використання природних та штучних матеріалів у флористиці"

Про матеріал
Раціональне використання природних та штучних матеріалів при виготовленні флористичних композицій. Формування екологічних компетентностей у здобувачів освіти професійно-технічних закладів та виховання у них раціонального, бережливого ставлення до природних ресурсів є невід’ємною складовою формування здорового та успішного майбутнього українського суспільства. Екологічні знання, набуті в процесі навчання, дуже важливі для успішної подальшої професійної та соціальної діяльності людини незалежно від напряму її професійної підготовки. Наше сьогодення кидає нам чимдалі найважчі виклики. І від того, як буде формуватись новий світогляд на екокультуру, ощадне та раціональне використання енергетичних та природних ресурсів, залежить і повоєнна відбудова нашої країни та її сталий розвиток в цілому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Раціональне використання природних та штучних матеріалів при виготовленні флористичних композицій.викладач хімії,біології та спецдисциплін. Боровик О. Г.,ДНЗ “Запорізький професійний ліцей сервісу”

Номер слайду 2

Формування екологічних компетентностей у здобувачів освіти та виховання у них раціонального, бережливого ставлення до природних ресурсів є невід’ємною складовою формування здорового та успішного майбутнього українського суспільства.

Номер слайду 3

Від того, як буде формуватись новий світогляд на екокультуру, ощадне та раціональне використання енергетичних та природних ресурсів, залежить і повоєнна відбудова нашої країни, і її сталий розвиток в цілому.

Номер слайду 4

В нашому закладі освіти, серед інших спеціальностей, ми формуємо також майбутніх фахівців з професії “ Квітникар. Флорист”.

Номер слайду 5

Викладаючи як загальноосвітні дисципліни природничого циклу, так і предмети спецдисциплін, ми маємозмогу робити теми уроків з біології та хімії більш профорієнтаційноспрямованими до рослинництва.

Номер слайду 6

Пріоритетною метою на уроках спеціальних дисциплін є те, що нашіздобувачі освіти вивчають також і технології заготовкирізноманітних матеріалів та способи їх подальшого використання у своїхроботах.

Номер слайду 7

На практичних заняттях приприбиранні клумб від сухого та опалого листя, природний матеріал увигляді гілочок, гронок, листя, або стовбурів використовується потім дляскладання різноманітних флористичних композицій.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Так, для захисту дипломних робіт нашими здобувачамиосвіти була виготовлена декоративна фотозона для святкових зйомок звикористанням гілок та стовбурів вже пошкоджених дерев. Вони були вдаловикористані для побудови каркасу та декоративних елементів композиції.

Номер слайду 11

Найцінніше те, що наші студенти в таких проектах самі стають генераторамиідей та інновацій в сфері екологічного мислення.

Номер слайду 12

Можливості повторного використання природних матеріалівпрактично безмежні. Тут головне - залучити творчу фантазію!

Номер слайду 13

Разом з природними в нашій практиці ми широкозастосовуємо й ужиті штучні матеріали.

Номер слайду 14

Часто подарунки упаковують в різноманітний за формою татекстурою папір, який потім стає непотрібним але з нього також можнавиготовити чудові квіти чи композиції.

Номер слайду 15

З рештків різних тканин, які такожможна вжити у фітодизайні, ми частіше за все використовуємо атлас,органзу, обрізки атласних стрічок.

Номер слайду 16

Група студентів другого курсувиготовила флористичну композицію в етно стилі з залишків мішковини, щозалишились після волонтерської діяльності.

Номер слайду 17

Чудові квіткові прикраси виходять з обрізків шкіри. Деякі побутові речі також можна повторно використати для декору.

Номер слайду 18

Окремої уваги заслуговує використання пластику у флористичних композиціях.

Номер слайду 19

Наші здобувачі освіти, наприклад, для захисту курсових робіт створили цікаве віяло з використаних одноразових виделок.

Номер слайду 20

Варіантів застосування штучних матеріалів існує велика кількість.

Номер слайду 21

Головне - це наявність бажання створити красу практично з нічого та надатишанс на друге життя речам, бутим в ужитку.

Номер слайду 22

Головна складова формування екологічного мислення, це прищеплення любові. Любові до природи, до людей, до оточуючого середовища, до нашої землі та світу в цілому

Номер слайду 23

Дякуємо за увагу!!!Дякуємо за увагу!!!

pptx
Додав(-ла)
Боровик Оксана
Додано
14 грудня 2023
Переглядів
110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку