Презентація "Релігійна толерантність

Про матеріал
Релігійна толерантність – морально-етична цінність, світоглядна й психологічна якість особистості, що полягає в усвідомленні, сприйнятті, розумінні та повазі різних релігійних вірувань, у визнанні й практичному утвердженні права кожної людини мати релігійні або вільнодумні переконання. Простими словами, толерантність – це прийняття та повага до чужого вибору, особливостей, думок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 клас. Релігійна толерантність. Принципи релігійної толерантності. Уміння бути почутим і вислуханим.

Номер слайду 2

Що таке релігійна толерантність?Релігійна толерантність – морально-етична цінність, світоглядна й психологічна якість особистості, що полягає в усвідомленні, сприйнятті, розумінні та повазі різних релігійних вірувань, у визнанні й практичному утвердженні права кожної людини мати релігійні або вільнодумні переконання. Простими словами, толерантність – це прийняття та повага до чужого вибору, особливостей, думок.

Номер слайду 3

Яка має бути толерантна людина?Толерантна людина має здатність до милосердя, прощення,повагу до інших прав, духу партнерства, повагу до інших, не властивих йому цінностей. Толерантність забезпечує людям можливість жити разом навіть за відсутності приязні, поваги, любові. Толерантність – це та межа, яка стримує від втручання у думки, почуття, переживання, смаки іншої людини. Толерантні люди більше знають про свої недоліки та переваги, не перекладають відповідальність на інших.

Номер слайду 4

Толерантність. Здатність переживати. Здатність ставити себе на місце іншої людини. Альтруїзм. Уміння ввічливо відстоювати свою позицію. Уміння слухати

Номер слайду 5

Міжнародний день толерантності – свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням Юнеско. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. Толерантність – це вміння людини ставитися без агресії до думок інших людей, до їх способу життя, віросповідання, звичаїв, традицій, ідей і почуттів.

Номер слайду 6

До провідних принципів толерантності належать такі: Рівність між представниками різних народів (рівний доступ до соціальних благ та всіх людей, незалежно від їх статі, раси, національності, релігії чи приналежності до будь-якої групи);Взаємна повага, доброзичливість і терпиме ставлення всіх членів суспільства до представників інших соціальних, культурних і релігійних груп;Відмова від насилля як неприйнятного засобу залучення людини до будь-якої ідеї;Рівні можливості для участі в політичному житті всіх членів суспільства;Гарантоване законом збереження і розвиток культурної самобутності та мов національних меншин;Свобода віросповідання за умови, що це не ущемляє права і можливості представників інших конфесій;Співпраця і солідарність у вирішенні спільних проблем;Відмова від негативних стереотипів у сфері міжетнічних та міжрасових відносин і у стосунках між статями.

Номер слайду 7

Джерела інформації:https://www.google.com/search?q=https://www.google.com/search?q=https://us.bdpu.org.ua/pro-deklaratsiiu-pryntsypiv-terpymosti.html

pptx
Пов’язані теми
Етика, 11 клас, Презентації
До підручника
Основи християнської етики 11 клас (Сохань Г.С., Гусаков І.)
Додано
13 листопада 2023
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку