Презентація "Ресурси для впровадження елементів STEM освіти".

Про матеріал

Пропоную презентацію за темою " Ресурси для впровадження елементів STEM освіти". Презентація містить інформацію щодо корисних інтернет-посилань для проведення досліджень, для моделювання, про нові способи моделювання, обумовлені стрімким розвитком цифрових технологій. Матеріал презентації допоможе учителям впроваджувати STEM-освіту, полегшить організацію занять в умовах онлайн та офлайн навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас. Ресурси для впровадження елементів STEM освіти Учитель хімії навчально – виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №7 – дошкільний навчальний заклад» Джос Людмила Григорівна

Номер слайду 2

Ресурси для STEAM – уроків. Презентація містить інформацію щодо корисних інтернет-посилань для проведення досліджень, для моделювання, про нові способи моделювання, обумовлені стрімким розвитком цифрових технологій. Нинішня учнівська молодь значно краще сприймає новації, технічні можливості, доступні на сьогодні. Вони активно використовують гаджети у процесі здобуття освіти. Сучасні учні навчаються за принципом «цікаво — роблю, не цікаво — не роблю». Тому вчителі дедалі активніше опановують нові пристрої для моделювання, програмні продукти для комп’ютерного моделювання. Матеріал презентації допоможе учителям впроваджувати STEM-освіту, полегшить організацію занять в умовах онлайн та офлайн навчання.

Номер слайду 3

https://www.stem.org.uk/ Ресурси для STEAM – уроків. 1. Формування STEM-навичок на платформі Microsoft. Бібліотека STEAM - уроків (англійською мовою) 2. Віртуальний STEM-центр Малої академії наук України STEM-лабораторія МАНЛаб пропонує дистанційну й очну фахову методичну і технологічну допомогу в організації STEM-навчання учнівської молоді України. STEM-лабораторія МАНЛаб спеціалізується на здійсненні досліджень у галузі природничих дисциплін: фізика, хімія, біологія, географія, астрономія, екологія, мінералогія. 3. Teacherstryscience   Сайт, який містить матеріали англійською мовою для проведення STEM-уроків (ідеї для створення власного уроку), стратегії навчання і ресурси, які покликані викликати інтерес учнів до наукових досліджень. Також сайт має інструменти для спільної роботи вчителів та обміну досвідом (будь-хто може стати учасником спільноти).

Номер слайду 4

Ресурси для STEAM – уроків. 4. Scientix Ця онлайн-платформа містить дидактичні матеріали англійською мовою для вчителів природничо-математичних дисциплін, а також інформує європейську освітянську спільноту про інноваційні освітні конкурси. На сайті є величезна кількість ідей для STEM-проектів (англійською мовою), які може використати будь-хто і до яких можуть приєднатися представники різних країн. 5. Портал GoLab Портал містить найбільшу колекцію онлайн-лабораторій та випробувальних інтерактивних додатків (англійською мовою.) 6. mSTEAM  На сайті представлено розробки занять за STEAM-підходом (англійською мовою). Завантажити план заняття можна після реєстрації. 7. TryEngineering На сайті представлено плани STEAM-уроків англійською мовою. 8.  STEM - клуб "Наука навколо нас" Представлено результати роботи STEM-клубу "Наука навколо нас". Проведено більше 50 занять. Фотозвіти та ідеї проведення STEM-занять представлено на сторінки ResearchGate і на YouTube каналі (частково). Для ознайомлення із фотографіями занять потрібно натиснути "Project log".Сучасні технології в освіті (доповнена реальність, STEM-освіта), корисні матеріали для НУШ, практичні інструменти і ресурси.

Номер слайду 5

Ресурси для STEAM – уроків.  Сервіс: Screencast-o-matic. Замість просити учнів давати відповіді на запитання, можемо попросити створити запитання до певної теми. Так учень вчиться не просто відтворювати інформацію, а опрацювати її. Сервіси: Learningapps, Genially. Учні можуть записувати відео і фактично спілкуватися між собою на певну навчальну тему з їх допомогою. Сервіс: Flipgrid  Карта понять. Прочитали параграф – складаємо карту понять за ним.  https://coggle.it Сервіс для створення карт знань.  Може бути і офлайн-варіант – на аркуші паперу. Згодом цю карту понять можна розглянути на уроці, якщо немає іншого способу, як передати результат роботи.

Номер слайду 6

Ресурси для STEAM – уроків. Інфографіки.  Сервіс: Canva (україномовний) Тут є можливість створювати графічні об’єкти і різнотипні публікації. Обираємо вид публікацій і наповнюємо робочий простір із певним дизайном своїми текстом, картинками. Офлайн варіант: якщо немає доступу до комп’ютера, те саме можна зробити на аркуші паперу. Щоденник вражень. Сервіс: Blogger. Щоденник вражень вимагає рефлексувати над тим, що відбувається. Це може бути цінною навчальною діяльністю.  Комікс. Можна розповісти певну історію за мотивами того, що прочитав у параграфі. Або “оживити” персонажів. Такі творчі завдання можуть допомогти нам із мотивацією учнів навчатися.   Сервіси:StayBoardThat,MakeBeliefsComix Для створення власної програми.  Сервіс: Scratch. Інструмент доступний навіть для учнів початкової школі. З його допомогою учень може скласти свою гру. Mozabook Там є багато візуалізацій (зокрема і тривимірних) – здебільшого з природничих предметів.

Номер слайду 7

http://www.triventy.com/ https://www.mozaweb.com/ru/index.php http://ed.ted.com/periodic-videos - сервіс TEDed створив інтерактивну таблицю хімічних елементів.

Номер слайду 8

SEESAW https://getkahoot.com для створення тестів, вікторин ... QUIZIZZ https://quizizz.com/join

Номер слайду 9

NEARPOD https://nearpod.com/ https://nearpod.com

Номер слайду 10

https://nearpod.com/ У ДОДАТКУ ВЧИТЕЛЬ МОЖЕ NEARPOD

Номер слайду 11

Найкращі додатки доповненої реальності Остання підбірка додатків із доповненою реальністю Atom Visualizer for ARCore Signal Garden ResearchОсвітаОсвіта https://play.google.com/store/apps/details?id=com.signalgarden.atomvisualizer Arloon Chemistry ArloonОсвітаОсвіта https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Arloon.Chemistry.AR Virtual Orbitals 3D Chemistry EnteriosoftОсвітаОсвіта https://play.google.com/store/apps/details?id=com.AnuragAnandHazaribag.VirtualOrbitals3D Технології доповненої реальності в освіті. 3D моделі молекул. Мобільний додаток і ключові зображення у вільному доступі. https://educationpakhomova.blogspot.com/2020/03/blog-post_80.html Мобільні додатки Seek та LiCo.Stem http://ptable.com Динамічна Періодична система Менделєєва.

Номер слайду 12

https://edufuture.biz/ua/#w-words__block Гіпермаркет знань Edu Future 7W - Home | Facebook Звичайні уроки — Гипермаркет знаний - Edufuture.biz

Номер слайду 13

https://app.genial.ly/create

Номер слайду 14

Сайт Інтерактивних симуляцій PhET https://phet.colorado.edu/uk/ https://phet.colorado.edu/ Заснований у 2002 році лауреатом Нобелівської премії Карлом Віманом, проект PhET Interactive Simulations в Університеті Колорадо Боулдер створює безкоштовні інтерактивні математичні та наукові симуляції.  Симулятори PhET засновані на великих освітніх дослідженнях, і залучають студентів через інтуїтивне, схоже на ігри середовище, де студенти навчаються за допомогою досліджень та відкриттів. Моделювання PhET це дуже гнучкі інструменти, які можна використовувати різними способами.

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ступак Алла В'ячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ступак Алла В'ячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
10 листопада 2020
Переглядів
1998
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку