Презентація: "Рідне місто - Кривий Ріг"

Про матеріал
Рідний край… Золота чарівна сторона, земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних, лагідних слів придумали люди, щоб висловити свою гарячу любов до краю, де народилися і живуть. Щасливі ми , що народились і живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. І де б не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж до сліз, почувши рідне слово… Тож, запрошую вас у незвичайну подорож світом краси і добра, мрій і сподівань, подорож стежками рідного міста, чарівними просторами Батьківщини –Криворіжжям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рідне місто - Кривий Ріг

Номер слайду 2

залучити вихованців до духовної спадщини свого народу, зацікавити дітей вивченням та дослідженням історії рідного міста;розширити знання учнів про Кривий Ріг;розвивати у дітей прагнення бути свідомим громадянином-патріотом Батьківщини;формувати громадянські якості: патріотизм, людяність, доброту, милосердя, працьовитість;виховувати позитивне ставлення учнів до культури і традицій рідного міста, зацікавленість щодо розширення своїх знань про Кривий Ріг; виховувати високу духовність, стійке почуття національної свідомості, любов до рідного краю, отчого дому, почуття гордості за своїх земляків, прагнення дбати про добробут своєї рідної землі;досягнення ситуації успіху кожного співучасника творчого процесу та його максимальної самореалізації. МЕТА:

Номер слайду 3

8. Вулиця Поштова Цікавинки про Кривий Ріг 2. Парк імені Федора Мершавцева 3. Геологічний скансен4. Георгіївська дзвіниця1. Пам’ятник «Козак Кривий Ріг»5. Ботанічний сад6. Квітковий годинник7. Скелі МОДРу

Номер слайду 4

Скульптура виготовлена ​​з бронзи, і встановлена ​​на постаменті з брили залізної руди. Вага постаменту становить близько 62 тонн, вага власне скульптури - 3 тонни. Загальна висота пам'ятника разом з постаментом - 5 м 30 см. Пам’ятник «Козак Кривий Ріг»

Номер слайду 5

Ідея створення пам'ятника засновника міста з'явилася на початку 1990-х років. Тодішній мер міста, зробив замовлення архітектору на створення двох скульптурних композицій - «Козак Ріг» і «Інгулець і Саксагань». За проектом обидві скульптури повинні були встановлені на місці злиття двох річок, по обидві сторони човнової станції у парку імені Федіра Мершавцева.

Номер слайду 6

Парк культури і відпочинку імені Федора Мершавцева у Кривому Розі вважається першим парком міста. Його відкриття відбулося в 1932 році. Будівництво тривало близько десяти років. Човнева станція, старовинні арки, підвісні мости, з яких відкривається вид на перетин річок Інгулець і Саксагань, є візітними картками парку. Парк імені Федора Мершавцева

Номер слайду 7

Човнова станція візитна картка і одне з найромантичніших місць Кривого Рогу. Вона збудована в середині двадцятого століття в парку імені Федора Мершавцева і відкриття відбулося в травні 1957 році. Павільйон самої станції розробили архітектор В. Суманеев і скульптор Л. Пержа. Ліплення довірили Анатолію Ярошенку та В'ячеславу Чижу.

Номер слайду 8

Геологічний скансен. В Кривому Розі відкрито музей гірничої техніки під відкритим небом, аналогів цьому музею в Україні немає. На площі біля Палацу культури Північного ГЗК можна було побачити не тільки свіжопофарбовані, сяючу на сонці гірську техніку, а й відтворити практично весь технологічний процес виготовлення окатишів.

Номер слайду 9

З сьогоднішнього дня у молодого покоління міста з'явиться реальна можливість на власні очі побачити, якою потужною технікою керують їхні батьки, як швидко розвиваються і впроваджуються на комбінаті нові технології. А головне - експонати нового музею можуть дати уявлення відвідувачам про масштаби нашого виробництва.

Номер слайду 10

Будівництво було розпочато у травні 2008 року, закінчено у жовтні 2009 року. Висота восьмигранної (в плані) дзвіниці 51 метр. Фундамент будівлі розташований на 120 палях, забитих на 14-метрову глибину. Дзвіниця складається з п’яти ярусів. На 35-метровій відмітці розміщенні 9 дзвонів загальною вагою близько 3,5 т. Вище – на висоті 37 м. збудований оглядовий майданчик. Георгіївська дзвіниця

Номер слайду 11

Біля головного входу встановленні дві меморіальні дошки. На одній – образ великомученика Георгія Побідоносця, на другій текст: “Пам’ятну дзвіницю збудовано на честь загиблих воїнів у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 р. та померлих після війни. Розпис дзвіниці виконано бригадою іконописців – випускників Криворізької іконописної школи ім. преподобного Андрія Рубльова.

Номер слайду 12

Криворі́зький ботані́чний сад — ботанічний сад в Україні, в межах Тернівського району міста Кривого Рогу Дніпропетровської області. Сад є державною, бюджетною, неприбутковою науковою установою, яка створена для організації творчої роботи колективу вчених і вирішення актуальних проблем розвитку фундаментальних та прикладних досліджень в галузі біологічної науки. Ботанічний сад

Номер слайду 13

Колекційний фонд саду:деревних та чагарникових — 665 видів і форм, 120 сортів;квітково-декоративних — 811 видів, форм і сортів;тропічних і субтропічних — 890 таксонів;лікарських — 170 видів;рідкісних та зникаючих — 165 видів;ґрунтопокривних — 124 види;рослин природної флори —520 видів.

Номер слайду 14

Найбільший квітковий годинник у світі. Унікальний квітковий годинник діаметром 22 метри створено за програмою «Місто без околиць». Годинник знаходиться в парку Героїв на пр. Металургів у м. Кривому Розі, де створено місце відпочинку європейського рівня. Відкриття найбільшого в світі квіткового годинника стало вже другим унікальним проектом, який реалізований у місті. Квітковий годинник

Номер слайду 15

Перша в Україні 3 D-відеогалереї історико-краєзнавчого музею стане ще однією візитною карткою Кривбасу та Дніпропетровщини. В інтерактивному музеї встановлена найсучасніша мультимедійна апаратура, зокрема 7 двопроекторних 3 D систем, 7 екранів для відтворення зображення в 3 D форматі, один 12-метровий екран, 3 широкоформатних проектори та 3 D телевізори.

Номер слайду 16

Ске́лі МО́ДРу — один з об'єктів природно-заповідного фонду Дніпропетровської області, геологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення. Площа — 62 га. Являє собою групу скель на схилі долини річки Інгулець. Ске́лі МО́ДРу

Номер слайду 17

До території пам'ятки відносяться природні відслонення правого і лівого берегів річки Інгулець разом зі штучними оголеннями порід у затоплених дореволюційних залізорудних кар'єрах,що з'єднує старий центр міста із селищем колишнього рудника імені МОДРу.

Номер слайду 18

Проспект Поштовий (з 1923 по 2016 рік — проспект Карла Маркса) — проспект у Центрально-Міському районі Кривого Рогу. Одна з найстаріших вулиць міста. Виникла в останній чверті XVIII століття. Проспект розташований в центральній частині історичного ядра Кривого Рогу. Прямує лівим берегом річки Саксагань, паралельно старому річищу. Загальна довжина проспекту становить 3 км. Проспект Поштовий

Номер слайду 19

па

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Червотока Наталія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
5444
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку